Goedkoper mobiel bellen en sms’en

Met de komst van verschillende alternatieve GSM- operatoren die gebruik maken van het netwerk van de drie grote spelers op onze GSM- markt, was iedereen van oordeel dat de prijzen voor mobiel bellen en sms’en zouden dalen. Daar ondervond de consument weinig van.  Mobiele bellers zijn bijzonder trouw aan hun provider. Slechts een kleine tien procent veranderde ondertussen van provider, meestal in het voordeel van de kleintjes, die doorgaans de goedkoopste en meest doorzichtige tarieven hanteren. Hoe kun je toch goedkoper mobiel bellen zonder van provider te veranderen?

Met allerlei acties proberen gsm- operatoren hun inkomsten aan mobiel bellen en sms’en te verhogen. Daar slagen ze ook in. Uit een onderzoek van verbruikersorganisatie Test Aankoop blijkt dat we gemiddeld zo’n 25 euro per maand betalen voor onze mobiele gesprekken en sms’en. Volgens onze telecomwaakhond kan dat heel wat lager kunnen. België is één van duurste landen in Europa wat betreft mobiel bellen en sms’en. Je kan er nochtans zelf veel aan doen om je maandelijke GSM- factuur zo laag mogelijk te houden, zelfs zonder van provider te veranderen.

Kies steeds het goedkoopste tariefplan

De meerderheid der mobiele bellers in onze land zijn niet alleen hun provider erg trouw. Eens een tariefformule gekozen, veranderen ze nauwelijks, ook al kan hen dat veel besparen. Het meest geschikte tariefplan vinden aangepast aan je behoeften kun je niet alleen door het van provider, maar ook door regelmatig een check -up van je tariefplan gratis te laten uitvoeren, dat kan bij iedere operator. Die maakt dan een analyse van je maandelijke facturen, en op basis daarvan zal hij het voor jou meest geschikte en goedkoopste tarief voorstellen. Het goedkoopste Het beste beltarief vind je ook op aanbieders.be. Indien je dat wenst, regelt Aanbieders alles in jouw plaats.

 Geniet van twee simkaarten

 

Een gsm met twee simkaarten stelt je in staat steeds de meest interessante aanbiedingen te combineren.

De ene heeft het goedkoopste tariefplan voor je mobiele gesprekken, terwijl de andere voor enkele euro’s je een heleboel gratis sms’en cadeau doet. Samung introduceerde in ons land zo’n gsm met twee simkaarten en bezit hierop zowat een monopolie.

Bekijk ook tarief vaste telefoon

 

Om goedkoop te bellen bekijk je best ook je tariefplan voor je vaste telefoon. Sinds groot en klein één of zelfs meerdere gsm’s heeft, werden ook voor het bellen met de vaste telefoon verschillende tariefplannen ingevoerd. Iedere aanbieder van vast bellen heeft nu goedkope tariefplannen waarmee je mits een kleine meerkost, meestal gratis belt naar alle vaste lijnen tijdens de daluren en in het weekend. Met Telenet kun je met een vast maandelijks bedrag van zo’n 20 euro onbeperkt bellen naar alle vaste lijnen, zelfs tijdens de spitsuren.

Telefoneren met wifi

 

Koos je voor een smartphone, dan maak je bij voorkeur gebruik van het goedkope VoiP systeem, of bellen via internet. Voor internetbellen moet wél over een wifi- verbinding beschikken.

Gesprekken via het 3G netwerk verlopen immers nog lang niet niet optimaal. Storingen zijn schering, en er verloopt veel tijd tussen het moment dat je gesprekspartner spreekt en het waarop je dit te horen krijgt.

Met wifi verlopen alle gesprekken storingvrij.  Om via het internet te kunnen bellen moet je goedkope credits kopen, bellen van smartphone naar smartfhone is volledig gratis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,