Goedkope vliegtickets richting skivakantie

Nu er in zowat alle Europese skigebieden pakken sneeuw viel, wordt voor de komende Paasvakantie massaal skivakanties geboekt. Ben jij ook van plan tijdens de komende Paasvakantie van een deugddoende skivakantie midden de indrukwekkende natuur te genieten, dan wordt je ongetwijfeld geconfronteerd met enorme prijsverschillen, zowel op het vlak van de vliegtickets als het verblijf in je favoriete skigebied. Mits te kijken en te vergelijken en geduldig  af te wachten (maar niet té lang) is het best mogelijk goedkope vliegtickets richting skivakantie te boeken. Maar met wat moet je rekening houden wanneer je goedkoop vliegtickets richting skivakantie wil boeken en hoe pak je deze zoektocht best aan?

Na de sneeuwloze eerste maanden van het toeristische winterseizoen, ligt er in alle Europese skistations pakken sneeuw op de wintertoerist te wachten. Wil je voor  je komende skivakantie niet teveel betalen, dan moet je wel met enkele aspecten rekening houden, zowel voor de aankoop van je vliegtickets als voor je verblijf ter plekke. Ondanks de stijgende brandstofprojzen kun je toch nog aan goedkope vliegtickets richting skivakantie geraken…

 

Zowat alle luchtvaartmaatschappijnen  beginnen de nieuwe Europese CO-2 taks en de stijgende brandstofprijzen in de prijzen van hun vliegtickets door te rekenen. Toch zijn er nog verschillende manieren om deze meerporijs te omzeilen en goedkope vliegtickets richting skivakantie te boeken.

 

Boek tijdig je vlucht

 

Voor goedkope vliegtickets doe je er goed aan je vlucht zo vlug mogelijk op de gewenste datum en bestemming te boeken. Wil je de goedkoopste prijs voor je vliegtickets richting skivakantie, dan boek je deze bij voorkeur drie maanden voor je vertrek. Dat is in dit geval uiteraard onmogelijk,  want het kan je wel helpen voor je zomervakantie. Boek echter niet té vroeg, en controleer zeker binnen welke termijn je annulatieverzekering dekking verleent.

Prijs vergelijken doet besparen

 

Ook hier kun je veel besparen door prijzen en aanbiedingen van de verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken. Wacht echter nooit té lang met het boeken van je goedkope vliegtickets richting skivakantie, vooral dan als je vertrekdatum nadert.

 

Het is immers niet de eerste keer dat de prijs van een vliegticket in amper één dag in prijs verdubbelt. Begin met je zoektocht naar goedkope vliegtickets bij voorkeur ’s morgens. Stuit je op een interessante aanbieding wacht dan niet te lang en beslis binnen het uur.

 

Extreme last minutes

 

Wil je tot het uiterste gaan om de goedkoopste vliegtickets richting skivakantie te boeken? Bezoek dan zéker de website van Connections op de luchthaven van Zaventem, daar vind je beslist de allergoedkoopste prijzen. Raadpleeg deze site na 19 uur. Dan vind je daar een lijst met alle beschikbare vliegtuigplaatsen voor vertrek binnen  de 24 uur.

 

Volg prijsevolutie op de voet

 

Verschillende luchtvaartmaatschappijen betalen je het verschil terug als je vliegticket later goedkoper wordt aangeboden. Je doet er dus goed aan de evolutie der prijzen van vliegtickets op de voet te volgen, ook na aankoop van je ticket.

 

Vlucht opsplisten voor goedkoopste tickets

 

Wanneer je naar een verre bestemming vertrekt kun je heel wat voordeel doen door je vlucht op te splitsen. Het enige nadeel daarvan is dat je dan een tussenlanding moet maken, maar daartegenover staat dat je zo heel wat zal besparen. In heel wat gevallen werden prijsverschillen genoteerd die zelfs tot het dubbele kunnen oplopen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,