Goedkope trouwringen: zilver duurzaam én trendy!

trouwringOndanks het groot aantal echtscheidingen, is trouwen weer ‘in’, zéker bij jongeren. Besloten jullie binnenkort in het huwelijksbootje te stappen, en ligt de huwelijksdatum al vast? Dan is het de hoogste tijd om samen jullie trouwringen te kiezen, hét zichtbare symbool bij uitstek van jullie huwelijksverbintenis. Hoe kiezen we onze favoriete trouwringen, zonder ons blauw te betalen? Op wat moeten we letten om te voorkomen dat onze uiteindelijke keuze een miskoop wordt?

Eens de datum van onze huwelijksdag definitief vastgelegd, kan het organiseren ervan beginnen. En daar komt beslist heel wat bij kijken. Het kiezen van
onze favoriete trouwringen is één van de belangrijkste knopen die we samen moeten doorhakken. Deze trouwringen zijn, in het beste geval, hét symbool van onze eeuwigdurende liefde. Als ons huwelijksleven naar beider wens verloopt, is onze trouwring er één voor het leven Het is dus zeker belangrijk jouw favoriete trouwring te kiezen. Dat is zeker niet gemakkelijk, de keuze immers ronduit overweldigend. Onze trouwringen kiezen doen we in onderling overleg, na een grondige informatieronde.

Stel eerst jullie budget samen

Trouwen kost geld, en onze trouwringen nemen daarvan een flinke hap voor hun rekening. Leg vooraf een beschikbaar budget vast, en wijk daar om geen enkele reden van af. Bespreek samen het maximum bedrag dat jullie aan trouwringen willen én kunnen uitgeven. Moeten jullie de uitgaven voor jullie huwelijk beperken, niet getreurd. Kijken en vergelijken doet geld besparen, en ook onder goedkope trouwringen zijn blikvangers te vinden.

Alle edelmetalen zijn duurzaam…

Trouwringen zijn hoofdzakelijk gemaakt uit duurzame materialen als zilver, goud en platina. Een (trouw)ring uit edelmetaal is duurzaam en bestand tegen water en zuurstof. Een goed gekozen trouwring is er een voor het leven, en zal zijn uitzicht steeds behouden. Uiteraard heeft ieder edelmetaal zijn voor- en nadelen, en is het ene metaal al wat duurzamer én prijselijker dan het andere…

Zilver voor een trendy trouwring

Zilver is de minst edele metaalsoort van allemaal, maar daarom zeker niet minder populair, integendeel. Gaan we voor een eerder goedkope, maar duurzame trouwring, dan is zilver het meest aangewezen materiaal. Met zilver kan naar hartelust geëxperimenteerd worden. De meest trendy trouwringen zijn daarom gemaakt uit zilveren. Net zoals dat met andere edelmetalen het geval is, zijn honderd procent zilveren trouwringen onbestaande. Zilver is té zacht, en niet tegen slijtage bestand. Daarom worden aan zilver andere materialen toegevoegd. Zuiver zilver wordt uitgedrukt in 1000/1000. Afhankelijk van de verhouding zilver tot het gehalte aan bijmaterialen, spreekt men van eerste gehalte zilver (925/000), tweede gehalte zilver (832/000° en derde gehalte zilver (800/000).

Richtprijs zilveren trouwring: vanaf 29 euro. Een kwalitatieve en duurzame trouwring uit zilver heeft men vanaf 50 euro.
Richtprijs edelstalen trouwring: vanaf 19 euro.

Gouden trouwringen meest verkocht

Goud is nog steeds het meest gekozen materiaal voor trouwringen. Goud is duurzamer dan zilver,
en net zoals dit bij zilveren trouwringen het geval is, bestaan ook geen trouwringen uit zuiver goud.
Puur goud is té zacht. Naargelang het bijmateriaal, spreken we van rood goud (koper),
geel goud (zilver) en wit goud (palladium). Het percentage aan goud wordt uitgedrukt in karaat. Bij zuiver
goud spreken we van 24 karaat. Hoe hoger het karaatgehalte, hoe geler én duurder onze gouden trouwring.

Richtprijs gouden trouwring: vanaf gemiddeld 300 euro…

Platina trouwring met indrukwekkend prijskaartje

Een platina trouwring is uiteraard hét neusje van de zalm, de kostprijs navenant. Platina is een zeer zeldzaam
edelmetaal, vandaar zijn hoge kostprijs. Een platina trouwring is erg duurzaam en wordt, in tegenstelling met
bijvoorbeeld zilveren trouwringen, nooit dunner en veroorzaakt geen allergische reacties. Wie de
voordelen wil van een platina trouwring, maar er niet zoveel wil voor betalen, kiest een trouwring
uit palladium. Palladium heeft hetzelfde uitzicht en is even duurzaam als platina, maar kost
gemiddeld zo’n vijf keer minder…

Richtprijs platina trouwring: Minstens het dubbele van een achttien karaat gouden trouwring.

Titanium betaalbaar alternatief

Titanium trouwringen zijn nieuw op de huwelijksmarkt, én een betaalbaar alternatief voor platina ringen. Titanium heeft hetzelfde uitzicht als platina, maar oogt veel stoerder en wordt dan ook meest gekozen door mannen. Net als platina is ook titanium anti- allergisch.

Trouwring uit hout en… tatoe’s

Ook voor goedkope trouwringen wordt steeds naar andere materialen gezocht. Trouwringen uit edelmetaal als zirconium winnen veld en er zijn zelfs trouwringen uit hout beschikbaar. Nieuwste trend is het taoeëren van een trouwring op onze vinger zoals Koen Wouters.

Waar kopen we onze trouwringen?

  • Juwelier: Bij de juwelier vinden we steeds passend en deskundig advies.
  • Goudsmit: Een goudsmit maakt onze trouwringen zelf en is in vele gevallen voordeliger dan de juwelier. Hier kunnen we onze trouwringen ook zélf ontwerpen.
  • Online: meer en meer juweliers bieden betaalbare trouwringen online aan.

Gratis tweede trouwring: vergelijk de verschillende mogelijkheden, dat doet besparen. Heel wat juweliers hebben voordelige aanbiedingen in petto. Vraag er na. Zo is een gratis tweede trouwring lang geen uitzondering.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,