Goedkope single reizen ook voor Belgische vrijgezellen

Als gevolg van de sterk toenemende vergrijzing en het aantal echtscheidingen, neemt ook het aantal single reizen en reizen voor eenoudergezinnen gestadig toe. Heel wat reisorganisatoren spelen daar uiteraard handig op in, en organiseren nu zowel strandvakanties als citytrips, rondreizen, cultuurreizen als wintervakanties naar de sneeuw en zelfs aangepaste cruisevakantie in voor deze groeiende bevolkingsgroep. Waar kunnen alleenstaanden of eenoudergezinnen terecht voor een deugddoende vakantie en  welk prijskaartje hangt daar aan  vast? Waar vinden we goedkope singlereizen voor wintersport? 

Groepsreizen voor alleenstaanden of eenoudergezinnen zijn in Nederland al lang ingeburgerd. Bij ons volgde men schoorvoetend, maar nu neemt ook in België de belangstelling voor deze manier van reizen toe. In ons land zijn steeds meer en meer reisorganisatoren actief die single reizen voor zowel zomer- als wintervakanties aanbieden. Niet alleen hun aantal maar ook in aanbod wordt alsmaar ruimer. Ben je single of maak je deel uit van een eenoudergezin, en  wil je met gelijkgestelde zielen van een deuddoende vakantie genieten? Dan ben je voortaan niet meer op gespecialiseerde reisorganisatoren uit Nederland aangwezen, maar kan je voortaan ook in eigen land terecht.

Te Voet: wandelreizen voor singles

 

Een reisorganisator anders dan de anderen die zich als een der eersten in  België specialiseerde in  het organiseren van single reizen is Te Voet, dat prachtige wandelreizen aanbiedt,  ook aan alleenstaanden en eenoudergezinnen. Die hebben daarbij de keuze tussen zowel subtropsiche als winterse vakantiebestemmingen. Jij kiest volledig zelfstandig  je favoriete wandelbestemming en wandelt in  kleine groepjes de mooiste routes die je maar kan dromen. Op de website staan alle wandeltochten uitgebreid beschreven, mét de moeilijkheidsgraad en het comfortniveau waar je zich ter plekke mag aan verwachten. Naast wandeltochten naar alle klassieke vakantiebestingen zijn ook landen als Bulgarije, Argentinië, Bolivia, Canada, Vuurland en Ijsland in het programma van Te Voet opgenomen.

 

Kriskras: boeiende en eigenzinnige trips

 

Deze reisorganiosator voor single reizen staat voor boeiende en te gekke weekends, eigenzinnige dagtrips en korte verblijven voor 18 tot 30- jarigen. KrisKras serveert alleenstaanden telkens een cocktail van natuur, cultuur en actie. Samen met een beperkt aantal leeftijdsgenoten én een reisleid(st)er probeert men bij KrisKras op een bewuste en verantwoorde manier andere mensen, culturen en streken te ontdekken, en dat in de vier windstreken en in alle seizoenen.

 

Joker- Reizen: oog voor individuele vrijheid

 

Hier blijft het niet bij dromen van leuke en verre avonturen. Hoewel het hier om groepsreizen voor alleenstaanden gaat, geniet je bij Joker Reizen van voldoende vrijheid om er als individu op uit te trekken. Met deze reisorganisator kan je bijvoorbeeld genieten van een zevendaagse wintersafari in Lapland vanaf 1469 euro, of een zevendaagse hondensledetocht doorheen Lapland, vanaf 1499 euro.

 

Anders Reizen: wandelvakanties anders dan  anders

 

Moet je niets hebben van het klassieke massatoerisme, ben je jonger dan  dertig en zijn avontuurlijke wandelvakanties je ding? Dan heeft Anders Reizen beslist iets intressants voor jou in  petto. Bij Anders Reizen kan je terecht voor wandelreizen,  actieve cultuurreizen en voor verre reizen voor kleine groepen en zelfs voor individuele reizigers. Anders Reizen  richt zich tot actieve reizigers voor wie  ervaringen delen waardevoller zijn dan luxe en comfort. Naast Ierland, Griekenland en Portugal kan je met Anders Reizen ook richting Rusland, Siberië en Ijsland.

 

Andere reisorganisatoren single reizen

 

Je kan als alleenstaande of eenoudergezin uiteraard ook in Nederland terecht, waar zo’n twintigtal reisorganisatoren single reizen aanbieden. Hier beheersen een vijftal grote reisorganisatoren het  segment van de single reizen:

  • Kras: organiseert strand- , cultuur, sneeuw- , fiets- en wandelvakanties voor alleenstaanden.  Acht dagen Achensee in Tirol heb je hier vanaf 249 euro.
  • Goed Idee Christelijke Reizen: voor christelijk geïnspireerde singles. Aanbod: acht dagen Voralberg vanaf 529 euro en acht dagen Tarrenz Tirol vanaf 499 euro.
  • Cirkel Vakanties: zonne-aanbiedingen naar Cuba vanaf 1600 euro en richting Marokko vanaf 699 euro. Voor sneeuwvakanties trekt men hoofdzakelijk naar Italië en Oostenrijk.
  • One2gether travel: organiseert zon- , winter-, sportieve- en culturele vakanties voor alleenstaanden en eenoudergezinnen.
  • Estivant Vakanties: organiseert single reizen  naar Frankrijk, Bulgarije, Griekenland, Italië, Kroatië, Malta, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Turkije en dit zowel in de zomer als tijdens de wintermaanden.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,