Goedkope navigatiesystemen meestal geschikt voor Beneluxgebruik

navigatiesysteem goedkoopOm zo weinig mogelijk tijd te verspillen bij het zoeken naar de kortst mogelijke weg naar je eindbestemming, overweeg je de aankoop van een (goedkoop) navigatiesysteem voor je auto. Of is je huidig systeem verouderd en dus aan vervanging toe? De keuze van het meest geschikte navigatiesysteem is zeker niet gemakkelijk. Deze markt maakt de jongste jaren een geweldige groei door. Op wat moeten we letten bij de aankoop van een (goedkoop) navigatiessysteem en met welke raadgevingen houden we bij voorkeur rekening, zodat we het (goedkoop) navigatiesysteem kiezen dat het best bij ons past?

Nog niet zo lang geleden bleef de keuze van een geschikt navigatiesysteem beperkt tot een toestel voor onze wagen. Die tijd ligt echter al mijlenver achter ons. De keuze werd ondertussen uitgebreid met een Personal Navigation Device (PND), een PDA, smartphoners en zelfs onze autoradio is nu in staat om ons veilig, en in een mum aan tijd door het drukke verkeer te loodsen. Voor we onze zoektocht starten, moeten ze zéker uitzoeken wat voor ons het meest
geschikte navigatiesysteem is.

Wegenkaarten blijven onmisbaar

Welk (goedkoop) navigatiesysteem we ook kiezen, wegenkaaren zijn en blijven voorlopig onmisbaar. Voor je jouw definitieve keuze maak, ga je best na hoe gemakkelijk, en tegen welke prijs een update van de wegenkaarten en van de verkeerssituaties verkrijgbaar is. Op enkele maanden tijd kan er zowel op onze autosnelwegen als in de steden op verkeersvlak heel wat wijzigen. Gebruik je jouw navigatiesysteem hoofdzakelijk in eigen land, of verblijf je regelmatig in het buitenland? Kies het voor jouw situatie meest geschikte (goedkoop) navigatiesysteem, en ga daarbij zeker de prijs van de buitenlandse wegenkaarten na.

Ingebouw of mobiel navigatiesysteem?

Kies je voor een ingebouwd of voor een mobiel (goedkoop) navigatiesysteem? Ingebouwde navigatiesystemen bieden het voordeel dat ze niet moeten opgeladen worden. Dat is één van de belangrijkste verschillen met de draagbare systemen, die werken met een ingebouwde, en oplaadbare batterij. Deze batterij kunnen we opladen via de twaalf volt aansluiting van onze auto. We kunnen ons navigatiesysteem ook thuis opladen via de usb- aansluiting van onze computer, of met behulp van een aparte netstroomadapter. Hou er rekening mee dat deze accessoires meestal niet worden meegeleverd.

Navigatiesystemen werken op satellieten

Een goede ontvangst is uiteraard van primordiaal belang voor de goede werking van ons (goedkoop) navigatiesysteem. Deze (goedkope) navigatiesystemen werken via satellieten. Hou er zeker rekening mee dat het ontvangstsignaal bij mobiele navigatiesystemen duidelijk minder goed is dan bij ingebouwde toestellen. Bij deze draagbare systemen vormen hoge gebouwen, tunnels of een dichtbegroeid bos ernstige obstakels. Zelfs het zonnewerend glas van onze auto kan er oorzaak van zijn dat ons (goedkoop) navigatiesysteem opvallend trager werkt.

Goedkope navigatiesystemen voor Beneluxgebruik

(Goedkope) navigatiesystemen zijn meestal enkel geschikt voor Beneluxgebruik. Duurdere systemen zijn geschikt voor Europa, en de duurste exemplaren kunnen ons zelfs zowel in de VS als in Canada de juiste weg wijzen.

Actuele verkeersinformatie

Meer en meer navigatiesystemen zijn uitgerust met het zogenaamde TMC- signaal, dat ons op ieder ogenblik actuele verkeersinformatie verschaft. Worden we op onze route met een file of ongeval geconfronteerd, dan stelt ons navigatiesysteem ons een alternatieve route voor. Dit geavanceerde systeem is in de meeste Europese landen werkzaam, en deze dienst is gratis. Verder kan je bij de meeste navigatiesystemen kiezen voor de kortste of de snelste route. Wijk je van je oorspronkelijk gekozen route af, dan zal ons navigatiesysteem zich daaraan aanpassen. Een van de laatste snufjes is ongetwijfeld het Points of Intrest systeem (POI), dat ons tijdens onze verplaatsing nuttige informatie verschaft over bijvoorbeeld de dichstbijzijnde benzinestations, supermarkten, restaurants, vliegvelden en zoveel meer.

Richtprijzen Tomtom: Een tomtom navigatiesysteem voor Europa met een eenvoudige structuur en een goed leesbaar 3,5 inch scherm en gratis kaartupdates gedurende twee jaar hebben we vanaf 119 euro.

Richtprijs Mio Spirit 475: Geschikt voor West- Europa. Licht en compct toestel met 41,3 inch scherm voor 109 euro.

Professioneel Garmin navigatiesysteem
: uitgerust met city navigator voor 497 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: