Goedkope groene lening voor maximum energiebesparing

 
Ben je van plan renovatiewerken aan jouw woning uit te voeren? Dan is de kans zeer groot dat je goedkoop kan lenen door het afsluiten van  een groene lening. Met deze  groene lening wil de overheid energiebesparende renovatiewerken aan woningen aanmoedigen door goedkoop geld te lenen. Groene leningen zijn  bijzonder populair. Hoe gaat het afsluiten van groene leningen in zijn werk,  en is zo’n groene lening altijd en voor iedereen even voordelig?
 
Ben je van plan ernergiebesparende renovatiewerken aan je woning uit te voeren, en wil je van zo’n  goedkope groene lening genieten, dan mag  niet té lang meer twijfelen. Je kan zo’n groene lening immers nog tot eind 2011 aanvragen.

Hoeveel kan je lenen met een groene lening?

Deze groene lening werd nu twee jaar geleden in het leven geroepen. In deze periode  deden al ruim 50000 landgenoten beroep op zo’n groene lening. Een groene lening kan vanaf 1250 euro tot een maximum van 15000 euro. Gehuwden en wettelijk samenwonenden hebben recht op een maximum lening van 30000 euro per woning. Een groene lening biedt je dubbel voordeel. Je krijgt niet alleen een goedkope lening, je geniet ook van een belangrijk fiscaal voordeel.

Welke voordelen biedt een groene lening?

 

De interst van deze lening wordt met 1,5 procent verlaagd. Betaal je belastingen, dan krijg je via  jouw belastingsaangifte 40% van de betaalde intresten terug. Je moet wél eerst zélf investeren. De terugbetaling laat gemiddeld zo’n achttien maanden op zich wachten.

Welke  werken uitvoeren met groene lening?

Om van de voordelen van zo’n groene lening te kunnen genieten, moet je deze lening afsluiten met als enig doel renovatiewerken aan jouw woning uit te voeren met een drastische verlaging van jouw  energieverbruik als eindresultaat. Dat is bijvoorbeeld het geval met de vervanging van een oude verwarmingsketel, de installatie van zonnepanelen en dubbele beglazing, bij dak- , vloer- en muurisolatie of bij het installeren van  thermostatische kranen. Een energie-audit komt voor een groene lening eveneens in aanmerking.

Waar groene lening afsluiten?

Een goedkope groene lening afsluiten doe je bij jouw vertrouwde bankinstelling of bij een kredietinstelling. Deze kennen  je de bonus automatisch toe, en recupereren het bedrag later van de overheid.

Groene lening voor iedereen even voordelig?

Beschik je over té weinig eigen kapitaal, dan doe je met zo’n goedkope groene lening weinig of geen voordeel. Gaat hetom  jouw eigen woning, en heb je geen lopende hypothecaire lening of  levensverzekering af te betalen? Dan is het voordeliger een hypothecair krediet van tien jaar mét belastingsaftrek van de woonbonus enige woning én een korting van 1,5 procent!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,