Hoe Waar

De goedkoopste prepaid? Wij zochten het voor u uit in België

Welk prepaid tarief is de goedkoopste? Wij zochten het voor u uit!

De goedkoopste prepaid tarieven België vindt u hier

Dankzij de vele tariefaanpassingen die de verschillende providers van mobiele telefonie in ons land doorvoerder behoren we nu tot de goedkoopste landen van Europa op het vlak van mobiel bellen. Ondanks deze bijzonder evolutie kiest de meerderheid der mobiele bellers in ons land nog steeds voluit voor een vooraf betaalde prepaid kaart. Deze biedt de consument maximale vrijheid maar daarvoor moet hij ook betalen. De tarieven bij deze prepaid kaarten liggen in vele gevallen hoger dan die van een abonnement.  Toch zijn er gelukkig uitzonderingen. Ook op het vlak van deze populaire prepaid kaarten werd de concurrentie tussen de verschillende aanbieders van mobiele telefonie steeds groter zodat ook deze prepaid tarieven steeds voordeliger worden. Met veel geduld en het vergelijken van de tarieven van de verschillende providers kun je hier ook goede zaken doen. Wij bespaarden je dit tijdrovende zoekwerk en zochten zélf de goedkoopste tarieven voor mobiel bellen met een prepaid kaart.

Verschillende aanbieders in België

Niet alleen de drie  grote aanbieders van mobiele telefonie zoals Proximus, Base, en Mobistar bieden vooraf betaalde prepaid kaarten aan. Ons land telt steeds meer virtuele aanbieders van mobiele telefonie en deze bieden haast uitsluitend prepaidkaarten aan. In vele gevallen zijn deze virtuele providers zelfs goedkoper dan de vier marktleiders. Deze virtuele aanbieders van mobiele telefonie beschikken niet over een eigen netwerk maar doen beroep op Base, Proximus of Mobistar waar ze een aantal belminuten vooraf kopen en die dan te koop aanbieden, meestal tegen voordelige tarieven dan de drie providers met een eigen netwerk!

Telenet: King en Kong

De grootste virtuele aanbieder van mobiel bellen is ongetwijfeld Telenet dat gebruik maakt van het Mobistar netwerk. Enkele maanden geleden zorgde Telenet met zijn nieuwe tarieven King en Kong voor een ware prijzenrevolutie in ons land. Daarmee wilde Telenet mobiel bellen niet alleen goedkoper maar zeker ook doorzichtiger maken. Met succes, want de voorbije maanden wist het telecombedrijf uit Mechelen meer dan 600000 nieuwe mobiele klanten aan zich te binden.  Met King en Kong ben je als consument zelfs in staat je maandelijkse gsm- rekening met gemiddeld 25 procent te doen dalen. Ben je bij Telenet al vaste klant voor digitale TV,  internet- of vaste telefonie, dan wordt mobiel bellen nog goedkoper. Vaste Telenet klanten genieten immers van een nog voordeliger tarief. Zij krijgen de King of Kong formule vijf euro per maand goedkoper!

 • Prijs van King: bedraagt 20 euro per maand, goed voor 150 belminuten, 10.000 sms en 500MB data.
 • Prijs van King per minuut wanneer beltegoed is opgebruikt:0,15 euro (vast en mobiel) 0,10 euro (SMS), 0,25 (MMS) en 0,03 (per MB)
 • Voordeel  Telenet klanten: 5 euro per maand.
 • Prijs van Kong:70 euro per maand. In ruil krijg je daarvoor 2000 belminuten, 10.000 sms en 1GB data.
 • Prijs van King per minuut wanneer beltegoed is opgebruikt: 0,15 euro (vast en mobiel) 0,10 euro (SMS), 0,25 (MMS) en 0,03 (per MB)
 • Voordeel Telenet klanten: 20 euro per maand.

Bel je al mobiel met Telenet, dan geniet je van 25 procent meer belminuten en SMS’ en per maand. Bekijk hier het tariefplan.

Goedkoopste prepaid tarieven

 • Naar vaste telefoon: met je mobieltje naar een vaste telefoon bellen is veruit het goedkoopst met Simyo. Je betaalt bij deze Base- dochter amper 0,05 eurocent per minuut. De overige tarieven zijn bij deze operator respectievelijk 0,20 euro (naar GSM), 0,10 euro (SMS), 0,24 euro (MMS) en 0,50 euro voor 1 MB (internet).
 • Van GSM naar GSM: met je GSM bellen naar een andere GSM is het voordeligst bij Mobile Vikings 0,14 euro. Hier bedragen de andere tarieven 0,14 euro (naar vast), 0,10 (SMS) en 0,24 (MMS).
 • Voor SMS: hier is TMF mobile (inmiddels stopgezet) met 0,06 euro per SMS het goedkoopst. De andere tarieven bedragen hier 0,30 euro (vast), 0,30 (mobiel). MMS en internet is hier onmogelijk.
 • Voor MMS: is Jim Mobile met 0,08 euro het goedkoopst. Voor de overige diensten betaal je hier 0,30 euro (vast), 0,30 euro (mobiel) en 0,16 (MMS).

Onze tips:

 • Telenet King en Kong: een erg interessant tarief voor alle diensten., maar vooral voor mobiel internet. King en Kong is vooral aan te raden wanneer je ook klant bent bij Telenet voor digitale tv, internet en vaste telefoon.
 • Simyo: het goedkoopst naar vaste lijnen. Alle diensten zoals het kopen van je simkaart, activatie en herladen kan uitsluitend online. Check Simyo.be voor meer info.
 • Mobile Viking:goedkoopst voor gesprekken van GSM naar GSM. Hier meer info.
 • TMF Mobile: goedkoopst SMS’ en met o,o8 euro per bericht
 • Jim Mobile:goedkoopst per MMS, dus voor tekst en beeld.
 • Goedkoopste provider: voor alle diensten samen heeft Mobile Vikings ongetwijfeld de goedkoopste prepaid tarieven. Deze provider biedt zowel zijn simkaarten als het activeren, de tariefaanpassingen en het herladen van je simkaart uitsluitend online gebeurt.

Wil u er zeker van zijn dat u het beste tarief  heeft dat het meest bij u past, raadpleeg dan ook even bestetarief.be. Op die site, gesteund door de Belgische overheid,  rekent de computer het goedkoopste prepaid tarief uit dat het meest bij u past.