Goedkoop op skivakantie met Pasen

De Alpen kreunen onder een dik pak sneeuw, en ook in de andere Europese skigebieden mag men op dit vlak zeker niet klagen. We boeken dan ook weer massaal skivakanties voor de komende paasvakantie. Wil ook jij je skivakantie goedkoop boeken, dan moet je beslist met enkele factoren rekening houden. Hoe ga je goedkoop op skivakantie en is het in de paasvakantie wel mogelijk goedkoop op skivakantie te vertrekken? Wat zijn dit jaar de goedkoopste bestemmingen voor je skivakantie? 

 

De paasvakantie valt niet overal op hetzelfde moment. Frankrijk en Oostenrijk zijn nog steeds met ruime voorsprong onze meest populaire vakantiebestemmingen wat de wintersport betreft. Het zijn dan ook zeker niet de goedkoopste vakantiebestemmingen voor je skivakantie. Dat zijn landen als Polen, Tsjechië en Bulgarije zeer zeker wél. Hoe goedkoop je op skivakantie kunt hangt grotendeels af van het tijdstip waarop de paasvakanties starten. Kun je buiten de schoolvakantie naar je favoriete vakantiebestemming, dan doe je uiteraard de beste zaak. Is het ook in het land van je gekozen bestemming vakantie, dan is de vraag naar gezinsverblijven uiteraard veel groter en dat mist zijn effect op de prijzen niet.

Tweede week paasvakantie goedkoopst

 

Een van de goedkoopste bestemmingen voor je skivakantie is ongetwijfeld Tsjechië , dat dan ook steeds meer toeristen weet te bekoren. Omdat de paasvakantie in Frankrijk op hetzelfde tijdstip valt is het dit jaar anders. Dan gelden in Tsjechië uiteraard hoogseizoenprijzen. In Tsjechië heeft men tijdens onze paasvakantie geen verlof, dat speelt dan weer in ons voordeel. Vertrek  je de eerste week van de paasvakantie richting sneeuw, dan ga je goedkoop op skivakantie naar Frankrijk en Italië. Voor de tweede week van de paasvakantie kun je dan weer beter naar Oostenrijk, omdat men daar dan geen vakantie heeft. In Zwitserland is de situatie ingewikkelder. Daar valt in haast ieder kanton de paasvakantie op een verschillende datum. Vooral de tweede week van de paasvakantie kun je goedkoop op skivakantie. Bedenk dat je tijdens de paasvakantie veel goedkoper van je skivakantie kunt genieten dan tijdens de krokusperiode. Dat geldt zelfs voor de hoogste, en dus sneeuwzekere skigebieden. Wil je écht goedkoop op skivakantie, dan vertrek je bij voorkeur de tweede week van de paasvakantie.

 

Tsjechië goedkoop, Zwitserland duurst

 

Goedkoop op skivakantie kun je ongetwijfeld in Tsjechïe dat over een goede infrastructuur beschikt die nog steeds wordt gemoderniseerd.

Het andere uiterste is nog altijd Zwitserland, waar je voor je skivakantie het meest betaald. De goedkoopste regio’s voor je skivakantie zijn het Reuzengebergte in Tsjechië. Dan volgen Graubünden, Berner Oberland, Wallis en Sauerland. In Oostenrijk zijn het Salzburgerland, Tirol, Voralberg, Steiermark en Karinthië het goedkoopst. Goedkoop van je skivakantie genieten kan in Duitsland in het Zwarte Woud, Rhön, in de Beierse Alpen en in Sauerland.

 

Oostenrijk beste prijs- kwaliteit

 

Volgens touroperators vindt je winterse vakantiebestemmingen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding in Oostenrijk, waar je ruime familiekamers ter beschikking krijgt, meestal met gratis verblijf voor de kinderen. Gezinnen met kinderen doen nog steeds de beste zaak met een all- innformule. Kies je voor een appartement, dan is Frankrijk het goedkoopst.

  • Richtprijzen: boek je eind april een verblijf van zeven nachten in een Frans clubhotel volgens all- inn formule, dan betaal je gemiddeld zo’n 350 euro. Voor een gelijkwaardig hotel betaal je in Oostenrijk bijna het dubbele, namelijk 630 euro.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,