Goedkoop halloween vieren in Center Parcs

Op het vlak van tussendoor-vakanties is Center Parcs marktleider in Europa. Wat in 1968 begon met dertig bungalows in de natuur is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal concern met 13 topparken, waarvan er zes zijn gesitueerd in Nederland, twee in België, drie in Frankrijk en twee in Duitsland.
Center Parcs biedt een uniek concept in de recreatiebranche met faciliteiten van het allerhoogste niveau. De kwaliteitseisen van Center Parcs zijn voor de branche toonaangevend in alle opzichten. De parken van Center Parcs mogen jaarlijks meer dan drie miljoen dagjestoeristen verwelkomen. En voor wie uitgebreid halloween wil vieren in een sfeervol decor of ook tijdens het najaar zijn/haar batterijen wil opladen midden de natuur wordt de komende weken en maanden verwend met extra goedkope tarieven.

Beleef de unieke halloween en najaarssfeer in Center Parcs aan échte voordeeltarieven

Het najaar staat ook in Center Parcs in het teken van Halloween. Tot 4 november is het in Center Parcs gillen en griezelen geblazen. Het wordt in Center Parcs ongetwijfeld huiveringwekkende weken. Kom bibberen en beven bij Center Parcs, als u durft!

Kids centraal

Tijdens Halloween veranderen pompoenen in griezelige lantaarns en worden weer de engste verhalen verteld. Dat kan nergens beter dan rond de open haard van een gezellige Center- Parcs cottage midden de natuur. Tijdens halloween staan de kids in Center Parcs uiteraard centraal. Zij kunnen tovenaar Macrobius beslist een handje helpen met het oplossen van zijn talrijke problemen.  Dankzij hun speciale heksenhoed vinden ze samen met papa en mama zeker een oplossing in het park.

Pompoenen en lichtjes

Halloween is een feestdag die vooral in de Verenigde Staten uitbundig gevierd wordt en vooral de laatste jaren naar onze contreien kwam overgewaaid en ook hier steeds populairder wordt. Dit griezelfeest werd ondertussen ook in Groot-Brittannië, Ierland en Canada heel populair. Kinderen verkleden zich en huizen zijn versierd met pompoenen en lichtjes. Als het donker wordt, bellen de kinderen bij de huizen in de buurt aan. Ze roepen dan ‘trick or treat’ en krijgen snoepjes.

 

Bij halloween horen nu eenmaal pompoenen en lichtjes…

De naam Halloween werd afgeleid van ‘All Hallows Eve’, de avond voor Allerheiligen en de dag waarop onze overledenen worden herdacht. Bij de Kelten was dit de laatste dag van het jaar. De oogst was binnen en er was nu even tijd voor plezier. De combinatie van beide feesten is in de loop van de tijd uitgegroeid tot het Halloween dat we nu kennen. Het is dus allesbehalve een Amerikaans feest.

De legende van Jack – o’- lantern

De typische Halloweenpompoen wordt ook wel jack-o’-lantern genoemd. Jack was een Ierse smid die vooral bekend stond als dronkaard en vechtersbaas. Het werd zelfs de duivel te veel! Die wilde Jack daarom meenemen naar de hel, maar de smid slaagde erin om de duivel gevangen te zetten. Jack liet hem pas vrij als de duivel de smid kon beloven dat hij nooit naar de hel moest gaan. Toen Jack overleed, mocht hij omwille van zijn gedrag niet binnen in de hemel. Ook de duivel hield zijn belofte en Jack werd teruggestuurd  naar de aarde. De duivel wierp nog wat gloeiende kolen naar hem, die hij in een pompoen stopte. Zo doolt Jack nog steeds rond, met zijn pompoen als lantaarn, en iedere Halloween is er wel iemand die hem ergens ziet.

Keltisch vreugdefeest

Op 31 oktober maakten de Kelten reusachtige vreugdevuren om een geslaagde oogst te vieren. De feestvierders namen gloeiende kolen van het vuur mee naar huis in uitgeholde rapen, maar omdat die wel heel klein waren, werden dat later pompoenen. Om boze geesten op afstand te houden werd een eng gezicht uit de pompoen gesneden.

Halloween in Center Parcs

Nog tot 4 november 2012 kan iedereen in Center Parcs lekker griezelen tijdens tal van bloedstollende activiteiten. Hoogtepunten van deze griezelweken zijn ongetwijfeld de Kids Halloween Parade, de Kids Halloween Movie en Halloween Disco, ‘Wannabe  een Heks  of Tovenaar’ en het Halloween voorleesuurtje

 

Fans van wintersport kunnen terecht in skicentrum Montana (Kempervennen)

Goedkope winteraanbiedingen!

Bij Center Parcs is het weer goedkoop genieten midden de schitterende natuurpracht, en laat je verwennen in het subtropisch paradijs.
Tijdens het najaar staan er weer tal van aangepaste arrangementen aan gunsttarieven op het programma van Center Parcs:

  • Winterse gezelligheid: geniet van de winterse sfeer en gezelligheid van Centerparcs aan voordelige tarieven en dit van 5 november 2012 tot 3 februari 2013.
  • Kids Winter Parade of speel spelletjes met de hele familie tijdens de Family Winter Game Night.
  • De Sinterklaas parade met ‘wannabe’ een zwarte piet.
  • Feestdagen: onvergetelijke dagen met onze uitzonderlijke feestmenu’s.
  • Reserveer een gezellige kerstboom voor uw cottage dankzij de Kerstbomen service!
  • Skipret: beleef je in het Montana Snowcenter in De Kempervennen of op de outdoor skipiste in Winterberg in Park Hochsauerland!
  • IJsschaatsers: kunnen terecht op de schaatsbaan in Het Meerdal.
  • Speciale tarieven: het aanbod verschilt per park en per aankomstdatum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,