Goedkoop gsm-toestel om te bellen en te sms’en

Gebruik je een gsm- toestel alleen om te bellen en berichtjes te versturen? Dan  heb jij géén nood aan één van de vele alleskunners die de markt overspoelen. Dan volstaat een goedkoop standaard toestel. Dat wordt wel even zoeken naar dergelijke toestellen, want producenten verkopen uiteraard het liefst hun duurste mobieltjes uitgerust met de meest technologische hoogstandjes. Geduldig zoeken en vergelijken brengt uitkomst, en doet jou veel besparen. Er zijn nog zeker uitstekende toestellen voor weinig geld op de markt. Op wat moeten  we letten bij de aankoop van een goedkoop gsm- toestel dat toch aan jouw eisen en belprofiel voldoet?

De jongste generatie gsm- toestellen zijn in niets meer te vergelijken met de grote jongens van amper enkele jaren  geleden. De huidige mobieltjes moeten in de eerste plaats alles aankunnen, hoe kleiner en lichter hoe beter. Deze peperdure gsm’s zijn uitgerust met alle mogelijke snufjes als van een kleurenscherm met miljoenen kleuren, video, MP-3, gps, fototoestel, internet, e-mail, FM- radio, bluetuth, infrarood, voicerecorder. De nieuwste gsm’s stellen ons zelfs in staat ieder moment ons favoriete tv- programma te bekijken. Uiteindelijk zouden we zelfs vergeten dat een gsm in de eerste plaats  moet bellen en sms’en.

 

Wat  moet jouw gsm- toestel kunnen?

 

Vooraleer jouw keuze te maken, moet je in eerste instantie voor jezelf uitmaken wat je van jouw toekomstig mobieltje verlangd. Volstaat enkel bellen en sms’en of wil je méér? Een standaardtoestel zonder veel toeters en bellen is uiteraard stukken goedkoper dan een alleskunner. Bedenk bij dit alles dat een goedkope standaard gsm in kwaliteit zeker niet moet onderdoen van hun duurdere broers.

 

Stand- by en gesprekstijd goedkope gsm

 

Volstaat een goedkoop standaardtoestel, dan moet deze toch aan enkele voorwaarden voldoen. Let in de eerste plaats op de standby-  en gesprekstijd van de toestellen. Een gsm die om de haverklap aan de oplader moet, is niet prettig. De batterijprestatie’s van goedkope mobiele telefoons zijn in vele gevallen zelfs beter dan van peperdure exemplaren. Logisch, want hoe meer gsm’s kunnen, hoe meer energie ze verbruiken.

 

Kies voor een simlockvrij toestel

 

 Kies voor een simlockvrije gsm. Dat stelt je in staat een simkaart van jouw favoriete provider te gebruiken. Een gesimlockt toestel zorgt er voor dat je aan  één bepaalde provider vast zit. Een simlock vrij toestel is veel goedkoper dan een toestel in  combinatie met een meestal duurder abonnement. Dat is zéker het geval wanneer je jouw gsm langer dan één jaar wenst te gebruiken.

Prépaid paketten

Zie bij jouw keuze zeker ook de prépaidpaketten niet over het hoofd. Dat zijn dikwijls de goedkoopste oplossingen, zeker als je weinig belt, bereikbaar wil zijn en voornamelijk gebeld wordt. Reis je veel, dan is het aan te raden een een toestel te kopen dat  je overal ter wereld kan gebruiken.

 

Goedkope toestellen met extra functies

 

Bellen en sms’sen kan met ieder toestel, zelfs met het goedkoopste. Ook deze goedkoopste toestellen zijn uitgerust met handige functies als een kalender, uitgebreid adres- en telefoonboek en alrmklok. Is dat voor jou ruimschoots voldoende, dan vindt je zéker jouw gading bij de belangrijkste producenten als Samsung,  Nokia of LG.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,