Goedkoop genieten van een luxueuze cruisevakantie

De belangstelling voor cruisevakanties neemt van jaar tot jaar toe. Velen laten zich nog teveel afschrikken door de prijs van zo’n droomvakantie, maar een vakantie op een drijvend luxe hotel hoeft niet écht duur om ook geslaagd te zijn. Door de sterk groeiende populariteit van deze tot ieders verbeelding sprekende cruisevakanties gaat de prijs ervan stelselmatig naar beneden. Je hebt daarbij de keuze uit een opvallend groot en gevarieerd aanbod. Rivier cruises dichtbij, (exotische) zeecruises, luxe all-in cruises een romantische cruise als huwelijksreis… het kan vandaag de dag allemaal zonder je er voor blauw te betalen.

Cruisevakanties winnen vooral de laatste jaren enorm aan populariteit. Ze zijn al lang niet meer het voorrecht van renteniers. Dankzij deze groeiende populariteit worden ze voor een ruimer publiek betaalbaar. Maar goedkoop genieten van zo’n luxe cruisevakantie, hoe doe je dat. Hoe kun je de prijs van een cruise zo laag mogelijk houden?

Vakanties op zo’ n drijvend luxehotel hebben vele voordelen. Je komt zelden voor onaangename verrassingen te staan. Voor je afvaart ligt alles vast. De meerderheid der cruisevakanties worden georganiseerd volgens de bekende all- in formule. Zo weet je lang vooraf hoeveel je die trip per luxe schip zal kosten. Dat laat in vele gevallen ook toe voor je cruisevakantie te sparen. Dergelijke cruises worden immers  meestal ver vooraf aangekondigd. Ook bij het boeken van cruisevakanties is waakzaamheid geboden. Ga na of all- in wel degelijk all- in is. Het is lang niet de eerste keer dat men ondanks het boeken van zo’n all- in cruise vakantie na afloop nog een gepeperde rekening krijgt gepresenteerd.

Mini- cruises

Een riviercruise vormt een gedroomde kennismaking met het cruisetoerisme en heb je al vanaf 100 euro

Wie aan een cruise vakantie denkt, denkt in de eerste plaats aan exotische en dus peperdure veraf bestemmingen, maar daar komt de laatste tijd verandering in. Wie met het fenomeen cruise vakantie wil kennis maken boekt bij voorkeur eerst een mini cruise op een van onze rivieren. Zo een minicruise van enkele dagen heb je al vanaf  100 euro. Deze riviercruises zijn in de eerste plaats geschikt voor toeristen die van rust en comfort houden, en gaan meestal richting Moezel- en Donau. Goedkope cruises boek je bij voorkeur online, vanuit je luie zetel. Korte zeecruises moeten evenmin duizenden euro’s kosten. Bijzonder populair zijn de cruises die vertrekken in een Belgische of Nederlandse haven. Ook hier wordt het aanbod steeds groter: van cruises naar de Noorse fjorden, via de Oostzee naar het legendarische Sint- Petersburg, cruises in Zuid- Europa, naar het Middellandse zeegebied  of naar de  de Caraïben… het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De meest bekende en veiligste rederijen voor een cruise vakantie zijn ongetwijfeld Costa Cruises, MSC Cruises, NCL en Holland America Lines.

Ook tijdens zo’n korte riviercruise geniet je van alle mogelijke luxe aan boord

Voordelen van een cruisevakantie

Een cruise vakantie biedt vele voordelen. Eén van de belangrijkste is ongetwijfeld dat je meestal meerdere landen en bezienswaardigheden bezoekt. Met een cruise vakantie vijf verschillende bestemmingen aandoen  is geen uitzondering. Het is dan ook een ideale formule voor hen die van afwisseling en van de grootst mogelijke luxe houden. Met een cruise vakantie moet je alleen maar aan je vakantie en aan genieten denken. Tijdens de verplaatsingen van de ene naar de andere bestemming heb je niet de minste kans je te vervelen. Dag en nacht worden er aan boord tal van activiteiten georganiseerd. Aan boord van zo’n cruiseschip kun je niet alleen volop genieten van de zon. Er zijn tal van ontspanningsmogelijkheden gaande van fitness, wellness, een bezoek aan de bioschoop of het casino of je kan er zelfs culinair genieten in verschillende kwaliteits restaurants.

Een romantische huwelijkscruise

Het relatief goedkoper worden van een cruise vakantie maakt dat er de laatste jaren meer en meer wordt gekozen voor een romantische huwelijkscruise. Het grote succes ligt hier ongetwijfeld in de grote vrijheid aan keuzemogelijkheden.

Een cruise als huwelijksreis, kan het noch romantischer

Je kan zowel kiezen tussen een cruise van enkele dagen, van een week of langer naargelang je budget, maar romantisch is het altijd. Op het schip zelf heb je een uitgebreide keuze aan kajuiten, tot zelfs een bruidsuite en kajuiten met een veranda. Heel wat reisorganisatoren werkten zelfs complete huwelijksarrangementen uit, meestal naar tropische klinkende bestemmingen als de Maladiven, Sint- Maarten en nu zelfs naar het adembenemend mooie Canada.

Exotische cruises

Voor wie van échte verwennerij kiest en niet naar het prijskaartje moet zien, overweegt zeker een tropische verwennerij richting Caraïben. Wanneer je je vooraf goed informeert kun je zelfs hier topvakanties boeken aan voordelige prijzen, ook online en via last minute.

Een cruise richting Caraïben, een absolute verwennerij

Je verkent zowat alle tropische stranden in het Caraïbisch gebied en ontwaakt iedere dag op een andere, exclusieve bestemming. De meerderheid van deze exotische cruises gaan richting Bahamas, Puerto Rico, Sint- Maarten, Sint- Thomas of Sint- John. Verken je de westelijke route dan trek je langs historische plaatsen als  de Kaaiman Eilanden, Cozumel, Key West, de Dominicaanse Republiek, Belize, Jamaïca en Costa Rica.

Extra tips voor een geslaagde cruise

  • Schip: kies een cruiseschip dat bij jou past. Zo zijn er cruiseschepen die zich volledig richten op een jong publiek, anderen op senioren.
  • Ligging hut: kies nooit voor een hut in de onmiddellijke omgeving van de lift, boven de machinekamer of boven en onder een openbare plaats(restaurant, zwembad…).
  • Informatie: is belangrijk, zeker wanneer je voor een exotische bestemming kiest. Hou dan zeker rekening met het orkaanseizoen.
  • Zeeziekte: in dit geval kies je best voor een kajuit in het midden van het schip en op een van de lager gelegen dekken.
  • Kleding: vergeet geen aangpaste kledij. Op de meeste cruise schepen kom je in vakantiekleding zeker niet aan tafel.

Prijzen cruisevakanties

  • Minicruises: op onze rivieren heb je al vanaf 100 euro.
  • Neckermann: acht dagen Middellandse Zee (13/04/2013), vanaf 499 euro. Een cruise naar de Noorse Fjorden met vertrek op 13 juni 2013 vanaf 1799 euro (13 dagen)  en een cruise richting Scandinavië met vertrek op 20 mei vanaf 1799 euro (13 dagen).
  • Corendon: Nijlcruise met vertrek op 28 november 2012, vanaf 299 euro voor zeven nachten. Een Nijlcruise gecombineerd met een bezoek aan Hurghada met vertrek op 30 januari 2013, vanaf 629 euro voor 14 nachten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,