Geventileerde voorgevel geschikt voor nieuwbouw en renovatie

We streven steeds meer naar het realiseren van een optimaal woonklimaat. Het ideale woon- en leefklimaat beperkt je  energiefactuur en zorgt voor meer wooncomfort. Hoe bekom je zo een optimaal woonklimaat? Kan een geventileerde voorzetgevel je daarbij helpen? Wat is een geventileerde voorzetgevel, en is deze geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie?  Kan je een geventileerde voorzetgevel zélf realiseren, of is dit het werk van vaklui?

Skeletbouw populair

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, besteden we meer en meer aandacht aan een rationeel energieverbruik. Dat is niet alleen voordelig voor ons budget, maar komt zéker ook ons leefmilieu ten goede. De overheid steeds legt ons daarom steeds strengere normen op wat betreft de thermische isolatie van je woning. Nieuwe bouwsystemen, met skeletbouw op kop, worden steeds populairder. Geventileerde voorzetgevels spelen hierbij een hoofdrol. Zij zorgen voor een maximum aan wooncomfort, en laten je volop van je woning genieten.

Gemakkelijke combinatie met andere materialen

Vele geventileerde voorzetgevels zijn vervaardigt uit cementvezels. Door een goede combinatie van isolatie-en ventilatietechnieken, voorkomen we zo in de eerste plaats vorming van schadelijk condensatievorming in onze woning , waardoor we er moeiteloos in slagen de thermische eigenschappen van onze woning opmerkelijk te verhogen. Zo scheppen we in de winter een behaaglijk binnenklimaat zonder extra verwarmingskosten. Tijdens de zomermaanden zorgt onze geventileerde voorzetgevel voor een natuurlijke afkoeling. Daar het gebruik van een geventileerde voorzetgevel daalt ons energieverbruik en dat komt uiteraard ook ons leefmilieu ten goede. Een geventileerde voorzetgevel is opmerkelijk duurzaam en zorgt dus voor een uitstekende thermische isolatie.

Vezelcement gebruiksvriendelijk

Door het gebruik van vezelcement, zijn geventileerde voorzetgevels bijzonder gebruiksvriendelijk. Ze laten zich vlot combineren met allerlei andere materialen. Mede dankzij tal van verfrissende kleurencombinaties, zijn we in staat onze woning extra uitstraling te bezorgen. Dit is dan ook hét middel om oudere woningen niet alleen degelijk te isoleren, maar zeker ook om het een grondige facelift te bezorgen.

Geschikt voor oudere woningen

Voorzetgevels zijn uirteraard geschikt voor nieuwbouw, maar ook hun mogelijkheden bij renovatie zijn haast onbeperkt. Bij renovatie van oudere woningen is het gebruik van deze geventileerde voorzetgevels erg intressant. Doordat men de extra isolatie aan de buitenkant aanbrengt, is dit efficiënter omdat men niets aan woonruimte moet inleveren. Een bijkomend voordeel is dat men sinds kort geen bouwvergunning meer moet aanvragen voor de realisatie van een (geventileerde) voorgevel. Dat was tot voor kort nog wél het geval.

Extra woonruimte realiseren

Door het oordeelkundig inpassen van zo een geventileerde voorgevel kunnen we, op een vrij eenvoudige manier, extra woonruimte realiseren of zelfs een eigentijdse uitbouw naar de tuin uitbouwen. De mogelijkheden van zo een voorzetgevel zijn dan ook haast onbeperkt.

Esthetisch mooi

Passende gevelstroken en dakwanden, maken het geheel compleet. Deze zijn tegelijk waterbestendig én energiebesparend en verkrijgbaar in verschillende houtstructuren, kleuren en afwerkingen. Deze geventileerde voorzetgevels worden nu ook meer en meer gebruikt in de bouw van appartementen, en zelfs in de industriebouw.

Conclusie

Zo een geventileerde voorzetgevel biedt de consument vele voordelen en betaalt zijn investering vlug terug. Het gebruik van een voorzetgevel is zowel interessant voor nieuwbouw als voor renovatie, maar de realisatie ervan laat men toch best aan vaklui over.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...