Geld lenen met zwarte lijst melding blijft mogelijk

 

Je kon in het verleden een lening niet tijdig terug betalen, en kreeg om die reden een vermelding op de zwarte lijst van de Nationale Bank terecht. Wat zijn de gevolgen van zo’n vermelding op de zwarte lijst voor de betrokken wanbetaler? Kan je in deze omstandigheden nog een lening aangaan om een tijdelijke financiële dip vooralsnog te kunnen oplossen?  Is geld lenen mogelijk, zelfs wanneer je op de zwarte lijst staat?  Houden alle kredietverleners rekening met de zwarte lijst van de Nationale Bank en hoe gaan ze daarmee om? 

Laten we maar onmiddellijk met de deur in  huis vallen. Ondanks het feit dat iedere kredietverlener de zwarte lijst van de Nationale Bank moet raadplegen en iedereen die daar op staat een lening moet weigeren, kan je nog altijd een lening aangaan.  Het internet biedt ook op dit vlak vele mogelijkheden. Met een zwarte lijst vermelding kan je bij banken en officiële kredietverstrekkers niet meer terecht. Deze hanteren immers allerlei controlemiddelen om hun risico zoveel mogelijk te beperken. Er zijn steeds privé kredietverstrekkers die dit risico willen aangaan en je toch geld willen lenen.

Wie komt op de zwarte lijst?

Je kan proberen een  nieuwe lening af te sluiten door het verlenen van een onderpand.Dan moet je uiteraard wél beschikken over waardevolle goederen als een auto,  juwelen, of een eigen woning om als onderpand te dienen voor een nieuwe lening. Pas wanneer je lening volledig is terug betaald, krijg je het verleende onderpand terug. Betaal je niet stipt terug, dan ben je ook je onderpand kwijt. De waarde van je onderpand wordt door de kredietverlener uiteraard vér onder zijn  werkelijke waarde geschat…

Niets is onmogelijk

Is een nieuwe lening een noodzakelijk kwaad, en sta je nog steeds op de zwarte lijst, dan zijn er toch nog beperkte mogelijkheden voor het afsluiten van een nieuwe lening. In de allereerste plaats als huiseigenaar. Dan geef  je jouw woning als onderpand voor een nieuwe lening. De kredietverstrekker neemt op die manier weinig of geen risico. Betaal je de lening niet tijdig en stipt terug, dan ben je meteen ook je woning kwijt. Je kan ook altijd proberen een lening af te sluiten bij een  privé- persoon. Dat is zéker geen aanrader. Deze privé kredietverleners hanteren meestal woekerintresten omdat hun risico zoveel groter is.

Lenen met onderpand

Heb je waardevolle voorwerpen als antiek,  juwelen, een auto of een eigen woning, dan kan je deze als onderpad gebruiken voor een lening. De als onderpand gegeven goederen krijg je pas terug wanneer je lening volledig is terug betaald. Bedenk hierbij dat de waarde van deze goederen vér onder hun werkelijke waarde worden geschat. Betaal je de nieuwe lening niet tijdig én stipt terug, dan ben je ook die kwijt.

Geld lenen om lening terug te betalen

Ga nooit een nieuwe lening aan om een achterstallige lening mee af te betalen. Op deze manier geraak je nog dieper in  het financiële moeras, en daar raak je zonder hulp onmogelijk uit. Dan wacht enkel nog het OCMW of collectieve schuldbemiddelaar.

Op zoek naar een kleine minilening?


… Of op zoek naar een grote lening?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,