Gebruiksvriendelijke gsm toestellen

Ben je aan een nieuwe mobiele telefoon toe, maar hou je niet van de vele toeters en bellen waarmee de jongste generatie GSM’s zijn uitgerust? Zijn de nieuwste technische snufjes niet aan jouw besteed, en gebruik je jouw gsm hoofdzakelijk om te bellen en berichten te versturen? Geen nood, steeds meer producenten leggen zich toe op het ontwerpen van gebruiksvriendelijke toestellen voor een iets ouder publiek. Deze mobieltjes worden populairder, het aanbod steeds groter. Hoe kiezen we de voor ons meest geschikte en gebruiksvriendelijke GSM en waar moeten we bij voorkeur op letten om zo lang mogelijk van ons toestel te kunnen genieten?

De tijd dat we al tevreden waren dat onze mobiele telefoon storingsvrij kon bellen en nadien ook nog berichtjes versturen, ligt al erg lang achter ons. De zwaargewichten en grote jongens van toen, moesten plaats ruimen voor pluimgewichten zo klein als een bankkaart. Ondanks hun bescheiden gewicht en afmetingen, zijn de GSM’s van vandaag geëvolueerd tot alleskunners. Kleurenschermen met zestien miljoen kleuren, batterijen die één maand standby blijven, radio, mp3, video, mailen, surfen en televisie kijken… De mobieltjes van vandaag kunnen het allemaal.

Mobieltjes zijn veel te ingewikkeld

Toch is niet iedereen opegzet met deze evolutie. Voor velen, en lang niet alleen senioren, zijn de huidige GSM- toestellen veel te ingewikkeld. Anderen wensen dan weer niet zoveel geld te besteden aan talloze snufjes en gadgets die ze nauwelijks of niet gebruiken. En dan is er nog de commercieel steeds belangrijker wordende groep van senioren die, vooral uit veiligheidsoverwegingen, voor een gsm kiezen, maar klagen over de gebruiksonvriendelijkheid, het té zwakke belgeluid en de veel te kleine en onhandige toetsen.

Wat is een gebruiksvriendelijk mobieltje?

Meer en meer gsm- producenten gaan vanuit commerciële overwegingen wat graag in op de verlangens van deze belangrijke bevolkingsgroep, die kiest voor een gebruiksvriendelijke gsm. Maar wat is zo een gebruiksvriendelijke mobiele telefoon? Aan welke eisen moet zo’n gsm voldoen?

  • Eenvoudig menu: toestellen met een beperkt aantal functies, en een logisch en eenvoudig te bedienen menu.
  • Scherm: een ruim en duidelijk scherm, waarop nummers en namen duidelijk leesbaar zijn.
  • Toetsen: grote en duidelijk van elkaar gescheiden toetsen.
  • Hoorbaarheid: Een belgeluid dan kan opgevoerd worden tot 70DB.
  • Trilfunctie: Een krachtige trilfunctie en een verkliklampje bij inkomende oproep.

Gebruiksvriendelijke mobieltjes voor meer veiligheid

Vele senioren schaffen zich niet alleen een gsm toestel aan om in verbinding te blijven met familie en vrienden, maar zeker ook uit veiligheidsoverwegingen. Vele van deze mobieltjes beschikken nu over een alarmtoets. Met deze alarmtoets kunnen we één alarmoproep of sms verzenden in geval van nood. Een oproep naar een vooraf ingesteld noodnummer, blijft bellen tot er iemand opneemt. Met de Doro HandlePlus 334 GMS is er nu zelfs een toestel op de markt dat slechts over vier toetsen beschikt, waarmee we noodoproepen kunnen versturen naar vooraf ingestelde nummers. In ons land zijn gebruiksvriendelijke toestellen verkrijgbaar van de Zweedse producent Doro, het Oostenrijkse Empora en van Beo Fon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,