Enkele nuttige tips bij het solliciteren

Weet waar u aan begint!

Stel, u gaat solliciteren bij een bedrijf en tijdens het gesprek komt u erachter dat de organisatie een wel heel stoffige uitstraling heeft. Waarschijnlijk denkt u dan bij uzelf: ‘Had ik dit eerder geweten, dan had ik hier niet eens gesolliciteerd.’ Het is daarom verstandig om, voordat u gaat solliciteren, zoveel mogelijk informatie op te zoeken over het betreffende bedrijf. Wees niet bang dat u de enige bent die dat doet: maar liefst 93% van alle Belgen gaat bij een sollicitatie op zoek naar informatie over de bedrijfscultuur, zo blijkt uit een recent onderzoek van vacaturesite StepStone.

Wat wilt u allemaal weten?

Uit het onlangs verschenen onderzoek van StepStone blijkt dat we het liefst op zoek gaan naar informatie over de manier waarop collega’s met elkaar omgaan in het bedrijf. Niet zo gek, als je bedenkt dat we gemiddeld meer uren met onze collega’s doorbrengen dan met ons eigen gezin! Maar er is meer wat relevant kan zijn om te weten voordat je op sollicitatiegesprek gaat: hoeveel werknemers heeft het bedrijf? Hoe gaat het bedrijf met haar personeel om? Is het bedrijf internationaal actief? Op basis van al deze informatie is het makkelijker te bepalen of u in de betreffende organisatie zult passen. Bent u een avonturier en is de organisatie waar u solliciteert een suf kantoor waar iedereen de hele dag naar zijn scherm zit te staren? Dan is de kans groot dat u zich er niet op uw plek zult voelen.

Zo vindt u de informatie die u zoekt

Er zijn verschillende manieren om informatie over het bedrijf te achterhalen. Natuurlijk is er het internet, waar vaak veel te vinden is. Maar de meest effectieve manier om erachter te komen hoe de bedrijfscultuur is, is door een werknemer van dat bedrijf te contacteren. Hij of zij kan u alle ins en outs vertellen over het soort personeel dat er werkt en hoe men met elkaar omgaat.

Als u op zoek bent naar vacatures of carriere advies, kunt u ook terecht op de website van StepStone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...