Eerste peuter- en baby (merk) schoenen zijn niet noodzakelijk beter

peuter baby schoenenJe peuter zet zijn eerste stapjes, en is dus aan zijn eerste (merk) schoenen toe. Peuters eerste (merk) schoenen zijn van groot belang voor de gezondheid van onze kindervoetjes. We kopen ze dan ook niet kopen we zomaar. Informeer je vooraf over de verschillende mogelijkheden. Hoe kiezen we de meest geschikte én passende (merk) schoenen voor onze peuter? Op wat moeten we letten bij de aankoop ervan , en zijn ze dan zoveel beter dan merkloze, en dus goedkopere schoenen? Zijn ze bij voorkeur stevig of, in tegendeel, juist zo soepel mogelijk? Allemaal vragen die een antwoord moeten krijgen, nog voor we op zoek gaan naar de meest geschikte peuter (merk) schoenen.

Met de eerste stapjes van onze peuter breekt meestal een drukke én zenuwslopende periode aan. Peuters leren lopen is geen kleinigheid. Zorgen voor zijn veiligheid nog veel minder. Maar hoe zorgen we best voor de gezondheid van peuters voetjes, en voor een geschikte houding tijdens het stappen? Wat is de beste manier om peuters te leren stappen, met (merk) schoenen of op blote voeten, zoals meer en meer deskundigen beweren? Hoe kiezen we de juiste maat voor de eerste peuter (merk) schoenen, en wat gezegd van tweedehandschoenen voor onze peuter?

Wacht zo lang mogelijk met kopen peuters (merk)schoenen

Gemiddeld tussen de leeftijd van twaalf en achttien maanden zet onze peuter zijn eerste stapjes. Dat is eerder een gemiddelde, geen algemene
regel. Meestal kopen we onze eerste peuter (merk) schoenen op het ogenblik dat deze aanstalten maakt om, met veel vallen en opstaan, zijn eerste verkenningstochtjes te maken. Maar is dit wel de goede aanpak? Uit onderzoek blijkt dat we bij voorkeur zo lang mogelijk wachten met het kopen van peuters eerste (merk)schoenen. Hij leert best stappen op blote voetjes.

Baby (merk) schoenen worden meestal te klein gekocht

Bij het kopen van onze eerste baby en peuter (merk) schoenen moeten we er in de eerste plaats voor zorgen dat hij of zij passende schoentjes krijgt aangemeten. Dat is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onderzoek door verschillende verbruikersorganisaties leerde ons dat, meer dan de helft van de peuterschoenen té klein worden gekocht. Met alle nadelige gevolgen voor de gezondheid van de kindervoetjes. Een passende peuterschoen is minstens twaalf, en maximum zeventien millimeter groter zijn dan zijn voetjes. Zo krijgen peuters teentjes voldoende bewegingsruimte.

Hoe passende baby (merk)schoen kiezen?

Er bestaat nochtans een gemakkelijke manier om passende peuter (merk)schoenen aan te meten. Plaats bij het passen één duim tussen het uiterste punt van peuters langste teen en het uiterste punt van de schoen. Daar moet minstens twaalf millimeter speling tussen zitten.

Peuterschoentjes zijn erg flexibel

Bij het zoeken van passende (merk) schoenen voor onze peuter, moeten we er zeker rekening mee houden dat peutervoetjes erg plexibel zijn. Peutervoetjes zijn ’s avonds groter zijn dan ’s morgens, en beide voeten kunnen sterk in lengte verschillen.

Extra kooptips peuter (merk)schoenen

Duur of goedkoop?: ook hier geldt de gulden middenweg. Ga voor kwaliteit, maar dure peuterschoenen garanderen niet noodzakelijk kwaliteit. Tweedehandsschoenen: tweedehandschoenen zijn niet altijd synoimiem van minderwaardige kwaliteit. Als we kijken en vergelijken kunnen we ook hier goede zaken doen. Kies je voor budgetvriendelijke peuterschoenen, koop deze dan bij voorkeur tijdens de solden, bij uitverkoop wegens faling of bij verkoop van einde reeksen. Stevige peuterschoenen: nog steeds gaan de meeste ouders er ten onrechte van uit dat goede peuterschoenen in de eerste plaats stevig moeten zijn. Deze zijn echter bij voorkeur zo soepel mogelijk. Soepele peuterschoenen zorgen ervoor dat onze peuters ongestoord hun eerste stapjes kunnen zetten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,