Een goede lattenbodem biedt extra ondersteuning

Vele landgenoten kampen moet slaapproblemen en het aantal slechtslapers wordt niet alleen jonger, hun aantal neemt jaarlijks sterk toe. Goed en voldoende slapen is nochtans belangrijk voor zowel onze lichamelijke als onze geestelijke gezondheid. Naast de kwaliteit van onze matras, speelt hierbij onze lattenbodem ongetwijfeld ook een hoofdrol, en dat wordt al vlug vergeten. Aan welke voorwaarden moet een goede lattenbodem voldoen, en wat is de prijs ervan?

De soort lattenbodem die we uiteindelijk zullen kiezen, verschilt van persoon  tot persoon. We hebben immers de keuze uit verschillende soorten lattenbodems, in allerlei kwaliteiten. Over één zaak zijn alle slaapdeskundigen eensgezind: een goede lattenbodem moet ons in de eerste plaats extra ondersteuning bieden. Een goede lattenbodem zorgt er in eerste instantie voor het opvangen van onze bewegingen en voor een goede ventilatie. Lattenbodems zijn er niet alleen in verschillende soorten en kwaliteiten, ze zijn  er in even veel prijsklassen. Als een lattenbodem zo belangrijk is voor een gezonde slaap, is het dan wel verstandig om een goedkope lattenbodem te kiezen? Investeren we beter niet iets meer voor een betere kwaliteit én méér slaapcomfort?

Keuze uit verschillende soorten lattenbodems

Zeg dus niet zomaar lattenbodem, ook hier hebben we een uitgebreide keuze aan lattenbodems. Het goedkoopste exemplaar is de standaard lattenbodem. Deze mag dan wel veruit de goedkoopste zijn, efficiënt is deze lattenbodem zeker niet. Hij biedt ons veel te weinig ondersteuning, en daar is een lattenbodem uiteindelijk toch voor bedoeld. Een lattenbodem bestaat uit verschillende, flexibele latten. Hoe meer latten, hoe groter zijn ondersteuning. Een standaard lattenbodem telt slechts veertien van deze latten, en zijn meestal niet verstelbaar. Half- en volledig verstelbare lattenbodems, zowel electrisch als handmatig verstelbaar, bieden ons het grootste slaapcomfort. Niet te verwonderen dus dat deze verstelbare lattenbodems ook het duurst zijn.

Bedbodems met veren

Naast de standaard en de verstelbare lattenbodems, zijn er ook bedbodems met spiraalveren. Deze hangen vlug door en zijn dan ook zeker niet aan te bevelen. Er is ook een variant met springveren. Deze bieden ons een uitstekende vochtregularisatie en kunnen met elke soort matras gecombineerd worden.

Extra tips bij keuze van onze lattenbodem

Zorg er zeker voor dat jouw lattenbodem aangepast is aan jouw matras én lichaamslengte. Ga je uiteindelijk toch voor een goedkope lattenbodem, dan moet die wél perfect passen in jouw bed.

  • Prijs standaard lattenbodem: een goede lattenbodem voor een éénpersoonsbest kost gemiddeld vijftig euro, maar we hebben er al een voor 24 euro. Reken hier op niet al té veel slaapcomfort.
  • Prijs electrisch verstelbare lattenbodems: vanaf 300 tot zo’n 999 euro.
    <
    /span>

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,