Duitsland: rustig ontspannen in de groene Eifel

Wil je er tijdens de nakende herfstvakantie enkele dagen tussenuit, maar vond je nog geen geschikte vakantiebestemming? Overweeg dan zeker een verblijf in het Duitse Eifelgebied. Deze toeristische regio is ideaal voor een korte tussendoorvakantie, zeker voor diegenen die houden van rust midden het groen. De toeristische verblijfsinfrastructuur garandeert comfort aan betaalbare prijzen en hier zijn de steden nog niet ontdekt door het massatoerisme. De Duitse Eifelregio is echter lang niet alleen een bestemming voor natuurliefhebbers die van rust houden. Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen er uitgebreid hun hart ophalen.

 

Deze Duitse Eifelregio is een opvallend uitgestrekt gebied, gelegen op een boogscheut van de Belgische grens. Het landschap met tal van beschermde natuurgebieden is er ronduit overweldigend. In het gebied bevinden zich heel wat kratermeren, uitstekend geschikt voor het beoefenen van allerlei watersporten. Niet alleen waterratten komen er uitgebreid aan hun trekken. Het EIfelgebied leent zich uitstekend tot wandelingen dwars door de natuur.

Indrukwekkende kratermeter

Kratermeren zijn het indrukwekkende resultaat van vulkanische uitbarstingen

De vele en indrukwekkende kratermeren die het Eifelgebied rijk is leren de toeristen de vulkanische geschiedenis van dit gebied te ontdekken. De vele bosrijke natuurparken, meestal officieel beschermd als waardevol natuurgebied, zijn een uitstekend decor om je batterijen op te laden. In de uitgestrekte bossen wordt je om de haverklap geconfronteerd met een unieke fauna en flora.  Het Vulkaanpark Brohital en het Nationaal Park Eifel zijn een waar paradijs voor natuur- en wandelfans. Fietsfanaten wachten tal van uitstekend onderhouden en bewegwijzerde fietsroutes dwars door de verschillende natuurparken. Deze routes stellen je in staat zelf een tocht uit te stippelen op maat van je gezin. Er is voldoende vlak terrein geschikt voor gezinnen met kinderen, het heuvelachtige gebied is er dan weer voor ervaren fietsfans. Langs de vele regionale spoortrajecten is het zelfs mogelijk je fiets per trein van de ene route naar de andere te vervoeren. Voor diegenen die ook tijdens hun vakantie de voorkeur geven aan koning auto is er de Deutsche Wildstrasse, een autoroute dwars door de verschillende natuurparken. Het groene Eifelgebied is niet alleen geschikt voor fietsers en wandelaars. Tientallen meren bieden een schitterende infrastructuur voor zeilers, surfers en duikers. Deze meren lenen zich bovendien uitstekend voor het maken van (romantische) boottochtjes.

Toeristische trekpleisters

Een bezoek aan het mini- stadje Monschau si beslist de moeite waard…

Steden als Monschau, Altenahr en Bad Munstereifel zijn de grote trekpleisters, maar de toeristische Eifelregio biedt de toeristen zoveel meer. Ben je op verkenning door het Eifelgebied, breng dan zeker een bezoek aan het wildpark van Hellenthal waar je ongetwijfeld onder de indruk komt van de vele roofvogels die in dit uitgestrekte en bosrijke gebied een geschikte thuis vonden. Tijdens een trip naar het Eifelgebied vormt de Erlebniswelt am Nurnbergring ongetwijfeld een attractie voor jong en oud. Hier word je geconfronteerd met een automuseum, tal van interactieve tentoonstellingen die vooral het jonge volkje zullen bekoren en simulatoren die je nergens anders aantreft.

Vulkaan Eifel

De Eifelregio is van oorsprong een vulkanisch gebied waarvan de restanten vooral in de Vulkaan Eifel, met steden als Daun en Gerolsteiner nog duidelijk zichtbaar zijn. In deze laatste stad maak je kennis maken met de gelijknamige bronnen die in dit vulkanisch Eifelgebergte ontspringen. En in het nabijgelegen Bad Münstereifel, hét kuuroord bij uitstek, wachten je maar liefst vijf geneeskrachtige bronnen.

Stadswandeling dwars door mini- stadje

Een stadswandeling dwars door het mini- stadje Monschau is een ware belevenis op zich. Deze schilderachtige stadswandeling is amper twee kilometer lang maar brengt je niettemin van de ene verrassing naar de andere. In de regio bevinden zich maar liefst een vijftal dierenparken, een pretpark en tal van musea over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Autoroute door Noord- Eifel

Voor toeristen die ook tijdens hun vakantie blijven zweren bij koning auto werd een autoroute uitgestippeld die je laat kennismaken met de grootste toeristische troeven van het noord Eifelgebied. Deze tocht gaat langs Monschau, Blankenheim, Nürnberg, Maria Laach, Laacher See, Ahrvalllei, Bad Münstereifel en de Rursee.

De populairste bezienswaardigheden zijn hier ongetwijfeld de Lanzerathstraat gelegen op een hoogte van ruim 650 meter, het Führermuseum, de legendarische Nürnburgring, Weisen Stein, de bicker baum, Erlebnis-Welt en de Gerolsteiner bronnen. Deze route is ook ideaal om met de moto te verkennen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,