Duikreizen voor singles naar Egyptisch paradijs Dahab

Je houdt van uitdagingen en dat weerspiegelt zich in je vakantiebestemming? Diepzeeduiken is je passie, maar als single is het niet zo gemakkelijk een reisorganisator te vinden die avontuurlijke duikvakanties voor singles organiseert? Toch vind je op internet voldoende websites die je wegwijs maken in je zoektocht naar (goedkope) duikreizen voor singles. Een populaire vakantiebestemming is hier het Egyptische Dagah, ook bij singles. Wat biedt dit ons als diepzeeduiker, en waar kunnen we als single terecht voor het boeken van een deugddoende en adembenemende duikvakantie?

Diepzeeduiken is in , en heel wat avontuurlijk aangelegde Vlamingen voelen zich tot deze sport aangetrokken. Niet in het minst om kennis te maken met de natuurlijke rijkdom en schoonheid onder water. Maar wat als je single bent en van diepzeeduiken houdt? Duiken doe je nooit alleen maar in groep. Er zijn dan ook verschillende reisorganisatoren, zowel in België als in Nederland, die regelmatig duikreizen voor singles op hun programma plaatsen.

Levendige badplaats

 

Het Egyptische Dahab is gelegen aan de schilderachtige Golf van Aqaba, aan de oostkust van de Sinaï, tussen toeristische centra als Sharm el Sheik en Nuweiba. Het is een bijzonder levendige badplaats, dat bekendheid verwierf  als internationaal hippie- oord,  waardoor het nog altijd vele jongeren aanspreekt. Dahab geeft ook nu nog een rommelige indruk. Het Dahab Bay- strand wordt gekenmerkt door een dicht aaneengesloten reeks van door riet of kleden overdekte (koffie) bars en eenvoudige restaurants in bedoeïnestijl. Vooral ’s avonds is het er sfeervol door de typische verlichting en de vele vuurkorven in de ‘winter. In en rond het centrum van Dahab bevindt zich een haast primitieve verblijfsinfrastructuur, de holiday camps, en eenvoudige hotelletjes. Net buiten het centrum is er een hotelwijk met een zandstrand en een goed uitgebouwde infrastructuur voor windsurfers. Voor de kust bevinden zich twee schitterende en kleurrijke koraalriffen, een paradijs voor diepzeeduikers en snorkelaars. Hier heerst een opvallend relaxe sfeer die, naast vele jongeren, ook diepzeeduikers en allerlei  watersportliefhebbers aantrekt.

Vele en goed uitgeruste duikscholen

 

Dahab is een vakantiebestemming voor zowel de beginnende als de meest ervaren diepzeeduiker. Als een der bekendste duikcentra van Egypte, beschikt het over vele en goed uitgeruste duikscholen, waar je zowel je eerste initiatiecursussen kan volgen als extra ervaring kan opdoen. Er worden dan ook heel wat snorkel- en duikcursussen georganiseerd. Duiken in de Blue Hole spreekt tot de verbeelding van alle diepzeeduikers. The Blue Hole is niet voor niets de bekendste duikplaats van  Dahab.

Veel meer dan diepzeeduiken

 

Dahab is veel méér dan een paradijs voor watersporters en diepzeeduikers. Er worden tal van boeiende excursies georganiseerd met mogelijkheid tot zeevissen vanop een glasbodemboot, zodat je met volle teugen kan genieten van de rijke onderwaterflora en fauna. Je maakt er kennis met quadsafari’s en kan er deelnemen aan een nachtelijke beklimming van de bekende Sinaïberg, met bezoek aan het bekende Catherinaklooster. Er staan ook diverse kameelritten en jeefsafari’s dwars door de woestijn op het welgevulde programma. De White Canayon of de  Coloured Canayon  zijn hier absolute hoogtepunten.

Beste prijzen duikreizen

 

Er zijn verschillende reisorganisatoren, zowel in België als Nederland die, naast het organiseren van ‘klassieke’ vakanties, zich specialiseerden in duikreizen voor singles. Voor een verblijf van minder dan veertien dagen, heb je in Egypte zelfs geen visum nodig.

  • Desert Roos Duikreizen: organiseert duikreizen voor singles naar het Egyptische Dahab met vertrek op 11 oktober vanuit Brussel en Amsterdam. Voor een achtdaags verblijf en tien duiksessies betaal je vanuit Amsterdam 783 euro en vanuit Brussel 735 euro. Voor acht dagen Dahab en een Advenced duikcursus betaal je respectievelijk 787 en 740 euro. Je kan met deze reisorganisator ook naar Dahab op 17 januari en 13 maart, dit keer met een prijskaartje van 717 en 783 euro, voor het acht daags verblijf met advenced cursus betaal je 721 en 787 euro. Desert Roos Duikreizen voorziet ook tal van extra’s zoals een All Inclusief formule met een toeslag van 77 euro/week, en een extra duikdag met orca divers voor 35 euro. Je kan ook een volledige duikuitrusting huren voor 22 euro per dag.
  • Skytours: Organiseert reizen en vakanties naar de zon. Het specialiseerde zich in vakanties richting Egypte, ook duikvakanties. Alle reizen kan je op online te boeken.
  • Boek-vakantie.com: geeft op zijn website een overzicht van alle belangrijke reisorganisaties naar Egypte. Op deze site kan je goedkoop alle soorten vakanties boeken.
  • Kras Duikvakanties: organisator van alle soorten vakanties wereldwijd. Hier boek je online de voordeligste duikreizen.
  • Neckermann Reizen: is een uitstekende partner voor het organisateren van vakanties naar Egypte. Alle duikreizen staan hier online overzichtelijk gerangschikt.
  • Thomas Cook:  heeft een zeer groot aanbod aan vakanties richting Egypte. Het organiseert vooral duikreizen naar bestemmingen langsde Rode, Gizeh en Caïro.
  • Elmar Reizen: is een onafhankelijke Nederlandse reis website.  Je vindt hier beslist de goedkoopste duikvakantie naar Egypte.
  • Corendon: Corendon Vliegvakanties beschikt over een breed aanbod vakanties naar Egypte, ook duikreizen naar Hurghada en El Gouna. Naar goedkope duikvakanties naar Egypte en andere bestemmingen moet je hier niet ver zoeken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,