Draadloze bewakingscamera: verlies de wetgeving niet uit het oog!

BewegingscameraMet de alsmaar toenemende (straat)criminaliteit is het zeker niet verwonderlijk dat steeds meer en meer landgenoten voor een draadloze bewakingscamera kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden om onze veiligheid te vrijwaren en onze eigendommen te beschermen. Op wat moeten we letten bij de aankoop van een draadloze bewegingscamera? Wat is het belangrijkste verschil met een digitale bewakingscamera? En, minstens even belangrijk: wat zegt de wetgeving terzake?

Een van de belangrijke voordelen van een draadloze bewegingscamera is ongetwijfeld het feit dat we deze vrij eenvoudig en snel kunnen installeren. Reden hiervan is dat we bij de installatie van deze draadloze bewegingscamera geen bekabeling nodig hebben. Dit bespaart ons niet alleen tijd, maar uiteraard ook geld.

Draadloze bewakingscamera zowel voor in- als outdoor gebruik

Een ander niet te onderschatten voordeel van een draadloze bewegingscamera is ook dat deze camera gemakkelijk verplaatsbaar is. Hij is daarenboven zowel geschikt voor in- als outdoor gebruik. Voor buitengebruik is onze draadloze bewegingscamera uiteraard beschermt tegen alle weersomstandigheden. De laatste jaren verbeterde het bereik van deze draadloze bewegingscamera opmerkelijk. Een maximum bereik van 125 meter is vandaag perfect mogelijk.

Digitale camerabewaking

We hebben ook de mogelijkheid om ons te beveiligen met digitale camerabewaking. Deze manier van bewaken wordt steeds populairder. Een digitale camera biedt ons heel wat voordelen. Hij laat ons toe te achterhalen wat er gebeurde tijdens onze afwezigheid. Een digitale camera levert ons beelden van goede kwaliteit, waarop alles en iedereen duidelijk herkenbaar is. De beelden die met deze digitale bewakingscamera werden opgenomen, kunnen we perfect bewaren op de harde schijf van onze computer. Met het analoge bewakingssysteem is dit enkel mogelijk op videotapes of op videobanden. Digitale beelden bewakingsbeelden zijn in alle omstandigheden van een hoge en constante beeldkwaliteit, en zijn later ook erg gemakkelijk terug te vinden. Deze digitale bewakingsbeelden kunnen we zelfs vanop afstand bekijken via internet of GSM. De installatiekosten van zo een digitale bewakingscamera zijn opvallend laag, en ook het onderhoud is budgetvriendelijker dan bij een analoge bewakingscamera.

Hou rekening met wetgeving terzake

  • Hou bij het gebruik van een digitale en analoge bewakingscamera uiteraard rekening met de wetgeving terzake.
  • Er moet een vermoeden zijn van vandalisme, criminaliteit, diefstal en/of geweld.
  • Het opsporingsmiddel moet in verhouding staan tot het vermoede misdrijf.
  • Wordt onze camera gebruikt als bewaking van ons bedrijfspad,
    dan dienen we de werknemers daarvan op de hoogte te brengen.
    De camera moet uitsluitend gebruikt worden voor het oplossen van het aangegeven misdrijf.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,