Domein naam aanvragen en registreren

Steeds meer bedrijven en verenigingen zijn actief op internet. Particulieren volgen nu massaal en registreren hun familienaam als domen naamDomein namen zijn momenteel ook bij ons goed ingeburgerd. Handige jongens zien in het kopen en verkopen van domein namen dan ook een winstgevende zaak. Op wat moet je letten bij het registreren van een domein naam en  is het verkopen ervan dan écht zo winstgevend?

 

Een domein naam is perfect vergelijkbaar met je privé adres. Iederen, particulieren en bedrijven beschikken over een adres waardoor ze voor iedereen te vinden zijn. Het internet barst uit zijn voegen, zodat het beschikken over een domein naam nu meer dan ooit noodzakelijk is om op het web gevonden te worden. Een domein naam is dus hetzelfde als je privé- adres. De laatste twee letters van zo een domein naam verwijzen naar het land van herkomst. Dat zijn meestal de eerste twee letters van het betrokken land. Voor ons land is dat dus be, voor Nederland nl en ga zo maar door. Je domein naam moet echter niet noodzakelijk eindigen op de eerste letters van je land. Je hebt de keuze tussen bijvoorbeeld .com, .eu, .net enz. In het vakjargon noemt men dit de extensie van je domeinaam. Wanneer je  voor je familienaam een domein naam wil registreren, is die extensie van weinig of geen belang. Voor bedrijven is dat anders. Voor hen is het kiezen van de meest passende extensie veel belangrijk.

 

Hoe kies je een domein naam? 

 

Bij je keuze van een domein naam zorg  je er in de eerste plaats voor zorgen dat de gekozen domein naam past bij je bedrijf of bij de inhoud van je website.

Kies een domein naam waarin je activiteit duidelijk te lezen is. Overweeg je het opzetten van  een informatieve website over gezondheid, zorg er dan zéker voor dat in je domein naam het woord gezondheid in voor komt. Het kiezen van een geschikte domein naam is belangrijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Aan de keuze van je domein naam moeten toekomstige bezoekers onmiddellijk merken wat ze van je website mogen verwachten. Je vlag moet met andere woorden de lading dekken. Gaat het om een bedrijf, dan moet uiteraard ook de naam van je bedrijf is erin voorkomen. Een domein naam kies je dus zeker niet lukraak, wél doordacht. Geef zeker de voorkeur aan een korte maar krachtige domein naam, die blijft bij je bezoekers langer hangen dan een lange.

 

Domeinnaam registreren

 

Je pas gekozen domein naam registreren doe je bij een gespecialiseerd bedrijf dat meestal ook aan webhosting doet. In sommige gevallen is het registreren van je domein naam gratis. Meestal zijn aan een gratis domein naam heel wat voorwaarden verbonden waarvoor je uiteindelijk meer zal betalen dan wanneer je voor een betaalde registratie van je domein naam kiest.

  • Richtprijs registratie domein naam: hier valt een groot verschil te noteren. De prijs voor het registreren van je domein naam vaieert van 1,5 euro tot 25 euro per jaar. Deze prijs wordt hoofdzakelijk bepaald door je gekozen extensie.

 

 Verkopen van domein naam

 

Er zijn op het web nog steeds gespecialiseerde sites actief die zich bezig houden met het kopen en verkopen van domein namen. Haast dagelijks worden domein namen te koop aangeboden. Wil je bijverdienen met het kopen en verkopen van domein namen dan is dat uiteraard mogelijk, maar in vergelijking met enkele jaren geleden is het vet ook hier al lang van de soep.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , ,