Dit zijn de beste prijzen voor je rolluiken

Rolluiken geven je woning extra uitstraling. Ze zijn verre van goedkoop, zodat je goed informeren noodzakelijk is om de beste keuze te maken. Die keuze is moeilijker dan je denkt. Er zijn niet alleen rolluiken in de meest uiteenlopende kleuren, maar ook in verschillende soorten, systemen en materialen. En nu zijn zelfs rolluiken op zonne- energie beschikbaar.Op wat moet je letten bij de aankoop van rolluiken, en welk prijskaartje hangt er aan vast?
 
Rolluiken geven je woning niet alleen extra persoonlijkheid, ze isoleren ook uitstekend tegen ons sterk wisselend klimaat. In de zomer houden ze de hitte buiten, en tijdens de gure wintermaanden houden weren ze de kou buitenshuis en zorgen ze er voor een aangenaam woonklimaat. Rolluiken zijn ook geluidsisolerend, zorgen voor een grotere veiligheid, en beschermen je raamkozijnen tegen slijtage.

Inbouw rolluiken voor nieuwbouw

 

Inbouw rolluiken worden haast uitsluitend gebruikt bij nieuwbouw. Voor renovatie zijn ze minder geschikt, omdat ze in de muur ingebouwd worden. Daarvoor moet boven het raam en de muur een opening zijn. Daar wordt dan het oprolsysteem gemonteerd. Daardoor is er opgerold niets merkbaar, en uitgerold sluit zo’n inbouwrolluik mooi aan bij je raam, waar het één geheel mee vormt. Met zo’n inbouwraam spaar je heel wat energie. Het sluit immers winddicht af. 

  • Richtprijs inbouw rolluik: afhankelijk van systeem, afmetingen en bedieningsmetode, vanaf 160 euro.

Voorzetluiken minder energiebesparend

Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van een raamkozijn of een muur bevestigd. Ze sluiten dus niet aan op je raam of de deur. Er blijt met dit systeem dus steeds een ruimte vrij tussen het raam, de deur en het rolluik. Een voorzetrolluik is minder energievriendelijk, maar zelfs bij een gesloten rolluik kan je het raam wél open zetten.

  • Richtprijs: afhankelijk van afmetingen, materialen. Handbediende rolluiken uit aluminium en keuze uit dertig trendy kleuren, tot 3,80 meter breedte, vanaf 165 euro
  • Richtprijs: zelfde kenmerken als hierboven, tot een breedte van 2,80 meter, vanaf 111 euro.

Opbouwrolluiken met zichtbare kast 

 

Opbouwrollijken vertonen weinig of geen verschil met de inbouwsystemen. De kast van opbouwrolluiken wordt aan de binnenkant tegen een muur of ramkozijn  bevestigd. Eens dit rolluik volledig uitgerold vormt het één geheel.

Elektrisch of handbediende rolluiken

 

Worden het handbediende of elekrische rolluiken? Elektrisch bediende rolluiken bieden je uiteraard het meeste gebruiksgemak. Met één druk op de knop of met een afstandsbediening bediening kan je jouw rolluik bedienen. Daar staat uiteraard wél een meerprijs tegenover. Denk bij je keuze voor een elektrisch of handbediend rolluik vooruit, je zal jouw rolluiken immers niet met de hand kunnen blijven bedienen…

 

Aluminium of kunststof?

 

Rolluiken zijn er ook in verschillende materialen, maar aluminium en kunststof worden vereuit het meest gebruikt. Rolluiken uit  aluminium zijn er in alle mogelijke eigentijdse kleuren, ze zijn gemakkelijk te plaatsen, het zijn lichtgewichten en zijn onderhoudsvriendelijk. Rolluiken uit kunststof zijn goedkoper, bestand tegen alle weersomstandigheden, bieden een betere isolatie en zijn eveneens onderhoudsvriendelijk.

Rolluiken aangedreven door zonne- energie

 

Harol bracht recent rolluiken op zonne- energie op de markt. Deze rolluiken op worden tegen de gevel gemonteerd, en zijn uitgerust met een NiMH- batterij. Deze is bestand tegen buitentemperaturen die variëren tussen – 20° C tot + 70° C, en wordt meestal in de rolluikkast achter de geleider of de kast gemonteerd. Sommige van deze rolluiken op zonne- energie zijn zelfs programmeerbaar voor de aan- en uitschakeling. Voor het tot stand brengen van een hoger rendement, werd het zonnepaneel gemaakt uit amorf silicium. Het biedt bij slechte weersomstandigheden opmerkelijk betere resultaaten dan andere zonnepanelen.

  • Richtprijs: de prijzen van rolluiken op zonne- energie variëren afhankelijk van hun afmetingen en gebruikte materialen tussen 359 en 599 euro.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,