Dit is het gezondste voedsel

Samebn met (seizoens)groenten behoort fruit trot het gezondste voedsel.

Wat verstaan diëtisten en voedingsspecialisten onder gezond voedsel en een gevarieerd en evenwichtig eetpatroon? Dat is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar zeker ook voor al diegenen die in de kortst mogelijke tijd hun streefgewicht willen bereiken. Groenten en fruit behoren alvast tot het lijstje van de meest gezonde voeding. De meerderheid weet het, maar verwonderlijk genoeg houden ze er niet altijd voldoende rekening mee.  Uiteraard bezitten niet alle groenten en fruitsoorten dezelfde concentraties aan vitaminen en mineralen. Dat maakt het eigenlijk allemaal nog wat moeilijker, want wat is nu eigenlijk de gezondste voeding die we dagelijks kunnen gebruiken? Met welk gezond voedsel hou je bacteriën en virussen zover mogelijk uit je buurt?  Hoe kun je jouw weerstand extra stimuleren om je zoveel mogelijk te beschermen tegen  de vele winterkwaaltjes die op ons afkomen?

Iedereen van ons tracht gezond en met zijn streefgewicht door het leven te gaan. Dat lukt lang niet altijd.  Gezond voedsel is voor een gezonde lichamelijke én geestelijke conditie van primordiaal belang. Maar je grootst mogelijke gezondheid te bereiken, moet je uiteraard weten wat men onder gezond voedsel verstaat. Gezond voedsel heeft nooit teveel vitamine en mineralen. Dat is echter lang niet alles. Voedsel is pas gezond wanneer het ook voldoende vezels, aminozuren en antioxydanten bevat.  Al deze ingrediënten van een gezonde voeding beschermen je tegen allerlei ouderdomskwalen als tegen een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte, maar ook tegen  hart- en vaatziekten en kanker. Gezond voedsel, het bestaat écht, maar we hebben er te weinig oog voor.

Broccoli: met voorsprong de gezondste groente

 

Broccoli is een echte vitaminebom, en ongetwijfeld de gezondste groente van de lange lijst. Het bevat hoge concentraties vitamine C, ijzer,  magnesium en folium,  en daardoor erg belangrijk voor zwangere vrouwen of voor hen die zwanger willen worden.  Brocolli bevat sulfrorafaan, een bacteriëndodende stof, zodat broccoli geschikt is tegen vele infectieziekten. Deze groente heeft zelfs een positieve uitwerking op allerlei soorten kankers.

Broccoli een echte vitaminebom.

Knoflook tegen winterkwaaltjes

 

Knoflook bevat allicine, een weinig voorkomend bestanddeel die een gunstig effect heeft op een  hoge bloeddruk en zorgt voor een verbetering van je bloedsomloop en doorbloeding.  Allicine houdt ook je cholesterolgehalte binnen aanvaardbare perken. Gebruik je regelmatig knoflook in allerlei gerechten, dan verlaagt deze groenten  je risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Dankzij zijn antibacteriële werking is het aangewezen tegen verkoudheden en griep.

Citrusvruchten voor extra weerstand

Citrusvruchten als sinaasappel, citroen bevatten hoge concentraties aan vitamine C en bioflavonoïden. Dat zijn beiden antioxydanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen die je ziek maken. Citrusvruchten zijn ontstekingsremmend en aangewezen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Ze zorgen tevens voor een verhoogde  weerstand en verzachten de gevolgen van verkoudheden en griep. De pectine die aanwezig is in citrusvruchten zorgen voor een aanvaardbaar cholesterolgehalte in je bloed.
 
Citrusvruchten verhogen je weerstand.

Rode peper anti- aging groente

 
Rode peper en zowel het pittige chilipeper en cayennepeper bevatten hoge dosissen antioxydanten. Ze zijn dan ook het perfecte anti- aging middel, en doeltreffend tegen levensbedreigende hart- en vaatziekten en kanker. Capcailine, eveneens aanwezig in alle soorten pepers en ze hun pittigheid bezorgt, spoort je hersenen aan tot het aanmaken van een extra dosis endorfine, een natuurlijke pijnstiller, die je tegelijkertijd een prettig gevoel geeft en je maag aanzet tot de productie van allerlei stoffen die je preventief beschermen tegen maagzweren.

Druiven houden je aders vrij

 

Druiven zijn niet alleen lekker, maar zeker ook gezond.Rode en blauwe druiven zijn gezonder dan hun groene broertjes, en bevatten de meeste antioxdanten, krachtiger dan om het even welke andere vitamine. Blauwe druiven bevatten phytochemical, dat je aderen gezond houdt. Phytochemical is efficiënt tegen verkalking en verstopping van je aderen. 

 

Vette vis ontstekingsremmer

 

Vette vis waaronder paling, zalm, sardines, makreel en haring zijn uitzonderlijk rijk aan omega 3 vetzuren. Vette vis bevat daarnaast ook bloedverdunnende bestanddelen, werkt bloeddrukverlagend, is goed tegen hart- en vaatziekten, een uitstekende ontstekingsremmer en werkt doeltreffend tegen gewrichts- en spierpijn, en menstruatiepijn.

Soya tegen problemen menopauze

 

Vrouwen die hebben af te rekenen met allerlei gezondheidsproblemen als gevolg van hun menopauze,  gebruiken bij voorkeur zuivelproducten op basis van soya. Je vindt in de winkelrekken nu al allerlei dessertjes, melk en yoghurt op basis van soya, dat je ook aantreft in vele vegetarische gerechten als tofu. Soya is rijk aan phyto oestrogenen, een hormoon dat de vervelende gevolgen van de menopauze verzacht, en verder ook efficiënt is tegen endometriose, borst- en prostaatkanker, hart- en vaatziekten en tegen osteoporose of botontkalking, ook preventief.

 

Groene en zwarte thee tegen beroerte

 

Zowel groene als zwarte thee bevatten hoge dosissen antioxydanten, dat kanker kan voorkomen. Dankzij het drinken van meer dan vier kopjes groene of zwarte thee per dag, kun je het risico op een hartaanval en een beroerte met minstens vijftig procent verlagen.

Tomaten verhelpen prostaatklachten 

 

Tomaten zijn een uitstekend wapen tegen prostaatkanker.

Zet dagelijks tomaten op het menu,  ze bezitten een hoge antyoxydanten en zijn daardoor efficiënt tegen allerlei ouderdomsziekten en kanker, in  de eerste plaats prostaatkanker. Mannen eten vanaf hun vijftigste dagelijks tomaten. Tomaten zorgen ook voor gezonde ogen en verbeteren je zicht.

 
Yoghurt voor meer weerstand

 

De beste én gezondste yoghurt bevat melkzuurbacteriën. Die zorgen op voor een goede werking van je maag en darmen. Tomaten houden  een gezonde darmflora in  stand. De melkzuurbacteriën in yoghurt zijn uitstekend in het bestrijden van allerlei schimmelinfecties en versterken je immuumsysteem. Een verhoogde weerstand wapend je maximaal tegen zowel verkoudheden als griep en allerlei typische winterkwaaltjes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , ,