De toppers van het Brussels autosalon

De Brusselse Heizelpaleizen zetten ter gelegenheid van het ondertussen al 91ste editie van het autosalon hun deuren voor het grote publiek weer wagenwijd open. Het 91ste Autosalon richt zich dit jaar in de eerste plaats op bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen, maar ook op motors en fietsen. Er worden tussen de 300.000 en 400.000 bezoekers verwacht. Die krijgen in Brussel weer tal van nieuwigheden gepresenteerd. Op het voorplein werden twee testpistes ingericht, een voor 4 X 4’s en een voor elektrische auto’s. Tijdens het autosalon van Brussel wordt ook de luchtvaart extra in de kijker geplaatst.

Op het 91ste autosalon van Brussel krijg je tal van nieuwigheden gepresenteerd, maar uit besparingsmagelijkheden zou je het met minder babes moeten stellen.

Het zijn lang niet uitsluitend de autoconstructeurs die hun beste beentje voorzetten en de meest glimmende bolides op het grote publiek loslaten, in de hoop de sterk tanende autoverkoop in ons land toch weer wat te kunnen opkrikken. Aantrekkelijk voor de consument zijn de vele kredietverleners die ter gelegenheid van het autosalon met bijzonder aantrekkelijke en voordelige leningformules uitpakken.

Naast koning auto is er dit jaar op het Autosalon van Brussel zeker ook plaats voor motoren, fietsen voor vrachtwagens in de hall Truck&Transport. Deze hall wordt tussen 18 en 20 januari omgevormd tot ‘Dream Cars for Wishes’, waar je uitgebreid kan kennismaken met de 50 exclusiefste wagens ter wereld. Je zal daar wel zeven euro extra moeten voor neertellen. De opbrengst wordt integraal aan de kindvriendelijke ‘Make a Wish’ stichting overgemaakt. Op het 91 ste Autosalon van Brussel is er eveneens plaats voor de spectaculaire ‘Crazy Ball’.

De blikvangers van het Brusselse autosalon

Tijdens het autosalon van Brussel pakken de vele constructeurs uiteraard weer met tal van blikvangers uit:

  • Volkswagen: de ondertussen al zevende generatie van VW Golf wordt ongetwijfeld een van de blikvangers op het 91 ste autosalon. Deze VW Golf is niet voor niets een van de best verkochte wagens ter wereld. Maar hij zal niet alleen op de stand van Volkswagen staan. Tijdens de voorbije 38 jaar met ruim 29 miljoen verkochte exemplaren oogt de nieuwe Golf groter, en comfortabeler dan ooit. Volgend jaar pakt VW met een elektrische Golf uit. Naast de Golf gaat in Brussel de vernieuwde Beetle Cabriolet in première, en pakt VW uit met de CrossCaddy, de Caddy Edition 30 en de Caddy Tramper, de campingversie van de kleine bedrijfswagen.
  • Citroën: rekent op de DS 3 en op tal van technologische innovaties. Als gevolg van de  meer dan 200.000 verkochte exemplaren was een uitbreiding van het aanbod van de populaire DS 3 met enkele nieuwe varianten voor de hand liggend. Citroën zet ook volop in op de steeds populairder wordende cabrio, en op gloednieuwe driecilinder benzinemotoren. Deze zijn terug te vinden onder de motorkap van zowel de C 3 als van de DS 3.  Beide motoren vebruiken tot 25 procent minder brandstof.

De zevende generatie van de VW Golf zou wel eens tot de revelatie van het Brussels autosalon kunnen uitgroeien.

Fiat: kiest volop voor de kleine wagens als de Panda 4 X 4 met een opvallend ontwerp en verbluffende capaciteiten, In Brussel krijgt de Panda Trekking de volle aandacht. Het betreft een gewone Panda 4 X 4 zonder vierwielaandrijving. Een veelzijdige wagen, geschikt voor heel wat doeleinden. Fiat pakt tijdens het 91ste autosalon ook uit met zijn Fiat 500 stadswagen. En er wordt bij deze Italiaanse constructeur ook veel verwacht van grote broer de 500 L. Deze mini monovolume heeft een lengte van 4,15 m en biedt plaats aan 5 passagiers. Midden al dit moois pronkt de Punto in zijn Twin Airversie.

  • Audi:legt tijdens het Brusselse autosalon de nadruk op zijn veelbelovende nieuwe generatie A3 wagens. Deze Duitse autoconstructeur verwacht ook heel wat van viercilinder benzinemotoren, waarvan de helft uitgeschakeld kan worden.Er is tevens de Sportback, die naast de twee liter TDI van 184 pk ook het TSI benzineblok van 105 pk meekrijgt. In Brussel kan je ook kennis maken met de SQ5 TDI, dé onuitgegeven krachtpatser. Die SUV werd succesvol omgebouwd tot een uiterst sportieve toerauto, zowel geschikt voor de stad, het platteland als de autowegen!

    De Opel Mokka.

  • Opel: mocht in Brussel uiteraard niet ontbreken. Ze zijn er nadrukkelijk aanwezig met de langverwachte stadswagen Adam en met de de kleine cross-over, de Mokka. Opel maakt met de Adam zijn intrede in het segment van chique en compacte stadswagens, marktsegment waar de concurrentie wel bijzonder groot is. Grootste concurrenten van de Adam worden ongetwijfeld De Mini Hatch, de Fiat 500 en Citroën DS 3. De Opel Adam oogt prachtig, beschikt over een complete uitrusting en is verkrijgbaar in drie benzinemotoren met respectievelijk 70, 87 en 100 pk. De kleine cross-over Mokka maakt op zijn beurt grote indruk met zijn optionele vierwielaandrijving, zijn schitterende stadslook en zijn comfort. De Opel Mokka is uitgerust twee benzinemotoren, een 1.6 atmosferische motor van 115 pk en een 1.4 turbo van 140 pk. Het aanbod dieselmotoren is momenteel beperkt tot de 1.7 diesel van 130 pk di.  Opel is op het 91st e autosalon van Brussel ook present met zijn herziene versie van zowel de  Corsa van als van het Astra- gamma.

De prestigieuze Mercedes CLS kreeg een schitterend design mee.

  • Mercedes: trekt op het autosalon van Brussel ongetwijfeld ieders aandacht met zijn A-Klasse die zich voortaan op een breder en dynamischer cliënteel richt. Mercedes treedt daarmee in de voetsporen van de vroegere BMW 1 reeks, Audi A3 en van de VW Golf. In het populaire segment van de breaks zal Mercedes ongetwijfeld scoren met zijn CLS, met een totale lengte van bijna 5 meter, een standingvolle houten afwerking voor de koffer en een adembenemend design.
  • Peugeot: met zijn Partner Electric zorgt deze Franse autoproducent voor een écht première op de Belgische markt. Het gaat immers om een 100 procent elektrische bedrijfswagen met een aanvaardbare autonomie van 170 km en een CO2 uitstoot van 0 gram. Als ontwerper van sportieve wagens pakt Peugeot in Brussel ook uit met coupé RCZ waarvan de voorkant volledig werd hertekend. De RCZ kreeg een gloednieuwe 2.0 turbo benzinemotor van 260 pk onder de motorkap. Op de stand van Peugeot kan je ook de 208 GTi, 200 pk sterk ontdekken.

De Peugeot Electric Partner is een honderd procent elektrische bedrijfswagen met een aanvaardbare autonomie van 170 kilometer.

  • Mitsubishi: is in ons land minder populair, maar met de SUV Outlander is hoopt deze Japanner niettemin toch zijn graantje te kunnen meepikken. De Mitsubishi Outlander is een grote SUV met 7 plaatsen en een lengte van 4,6 meter. De nieuwe outlander heeft een lichtere carrosserie en structurele elementen uit hoogwaardig staal. De Outlander is verder uitgerust  met een stop&start, een ecologische rijstijl en motortypes waarvan de properste versies minder dan 130 g CO2/km uitstoten. De Outlander kreeg tevens een aanpasbare cruise control, een systeem om aanrijdingen te vermijden en een afwijkingsalarm mee. Met de Outlander heb je de keuze tussen een 2.0 benzinemotor van 150 pk en een 2.2 dieselmotor. Binnenkort staat ook de Mirage, een klassiek stadswagentje, in onze showrooms.

Autolening? Vergelijk online!


Op zoek naar een kleine minilening?


... Of op zoek naar een grote lening?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,