De juiste werkkleding voor klussen in en om het huis

Bent u ook een fanatieke klusser? Of bent u voor uw beroep veel lichamelijk bezig? Dan loopt u vast wel eens tegen het probleem aan dat u niet de juiste kleding kunt vinden voor iedere klus. Schilderen bijvoorbeeld vraagt nu eenmaal om andere werkkleding dan tuinieren. En wie straten aanlegt, doet er goed aan zich anders te kleden dan iemand die ramen lapt. Zelf liep ik hier ook tegenaan: welke werkkledij moet ik aan en nog belangrijker, waar vind ik deze?

Op internet vond ik diverse sites waar je beroepskleding kan kopen. Zo ontdekte ik laatst de webshop van Engelbert-Strauss. Ideaal, want de bedrijfskleding die je daar kan kopen, is ook prima geschikt voor huis-, tuin- en keukenklussers zoals ik. Bovendien krijg je het snel thuisgestuurd en kan je de kleding retourneren als het niet bevalt. Dus ik dacht: dat ga ik eens proberen.

Waar moet je op letten bij werkkledij?

Ik kocht onder andere een werkbroek voor mijn werkzaamheden in de tuin. Omdat ik nogal groene vingers heb, wilde ik een broek hebben die tegen een stootje kan. De tuin is immers een geliefde plek voor mij. Belangrijk bij het kopen van werkbroeken is dat deze van stevige kwaliteit is en voorzien van voldoende vakken waar je je gereedschap in kwijt kunt. En let er natuurlijk op dat de broek van een comfortabele stof is gemaakt, zodat hij ook nog lekker zit.

In de webshop vond ik ook een keur aan veiligheidskleding. Wanneer je deze wilt aanschaffen, moet je er goed op letten dat de kledij aan de wettelijke eisen voldoet. Bijvoorbeeld voor als je met giftige stoffen aan de slag gaat of als je in de weer gaat met hout zagen en dergelijke. Engelbert-Strauss geeft je overigens een duidelijke uitleg per kledingstuk, zodat je verzekerd bent van de juiste kleding. Werk of hobby, ik zou zeggen: handen uit de mouwen en klussen maar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...