De beste prijzen voor je terrasoverkapping

We aanzien de tuin meer en meer als een verlengstuk van onze leefruimte. Ondanks ons erg wisselvallig klimaat, willen we toch zoveel mogelijk genieten van de deugddoende buitenlucht. Een terrasoverkapping is dé gedroomde oplossing. Met zo’n overdekt terras kan je blijven genieten, ook bij minder fraaie weersomstandigheden. Een terrasoverkapping is bovendien erg practisch. Zo kan je een jaar lang je tuinmeubelen onder je overdekt terras laten staan, zonder bij elke weersverandering deze steeds weer naar binnen te zeulen. Hoe ga je te werk bij de keuze van een geschikte terrasoverkapping, en kunnen we deze karwei zélf uitvoeren. En hoe is het gesteld met de prijzen van terrasoverkappingen, ook wanneer je de vakman inschakelt?

 

Die keuze is lang niet zo gemakkelijk dan het er op de eerste plaats wel uit ziet. De ene terrasoverkapping is immers de andere niet. Overkappingen zijn er in vele soorten, afmetingen, vormen en kleuren. En zoveel verschillende soorten overkappingen, zovele prijskaartjes. Een (terras)overkapping mag je zeker niet op gelijke hoogte stellen met een veranda. Een veranda is immers een volledig gesloten woonruimte, en bij een terrasoverkapping is dat niet het geval. Deze Een is aan de zijkant(en) open, maar biedt je wél  bescherming tegen alle weersomstandigheden. Er worden terrasoverdekkingen ontworpen in de meest uiteenlopende vormen, van boogvorm, tot strakke terrasoverdekkingen. En dan hadden we het nog niet over carport en zwembadoverkappingen.

Goedkoper dan een veranda

De dakbedekking van terrasoverkappingen worden in de meeste gevallen uitgevoerd in een transparant, en dus heldere kunsttof ,  meestal is dat polycarbonaat. Door het gebruik van transparante materialen wordt je niet geconfronteerd met lichtverlies bij zowel ramen als deuren. Zo vergroot het ruimtelijk gevoel onder je terrasoverkapping.  Vooraleer een beslissing te nemen en je verkoopsovereenkomst te tekenen, moet je steeds nagaan welke garantieperiode je krijgt aangeboden. Meestal geniet  je van een garantieperiode van gemiddeld tien tegen breken of barsten van de platen. Informeer bij je gemeentebestuur of er voor de bouw van je terrasoverkapping een bouwvergunning nodig is.

Genieten op schaduwrijk terras

 Wens je te genieten in de schaduw, dan kan dat perfect door je terrasoverkapping uit te rusten met een zonnewering, dit dankzij een witte dakbedekking. Deze aangepaste dakbedekking stelt je in staat onder je terrasoverkapping  een boek te lezen of zelfs te werken op je laptop, en dit bij de zonnigste weersomstandigheden.

Warmtewerende platen

Beschik je over een naar het zuiden gericht terras, dan bieden warmtewerende platen dé oplossing. Deze terrasbedekking blokkeert de warmtestralen van de zon, waardoor het er onder je flink zal afkoelen. Opwarmen zoals dat onder een veranda wél het geval is, zal het onder je terrasoverkapping nooit doen, aangezien de zijkanten open zijn. Kies voor een terrasverwarmer om maximaal van je overdekt terras te kunnen genieten.

Beste prijzen voor je terrasoverkapping

De prijzen voor een terrasoverkapping lopen sterk uiteen. Ze zijn uiteraard afkankelijk van de gekozen materialen en van zijn afmetingen. Enkele richtprijzen van terrasoverkappingen:

  • ACD Comfortroof: gebouwd in aluminium profielen en breuk- en slagvast kunststof dakbedekking, dubbelwandig opaal met een dikte van 10 mm en een helling van 7,5 graden, kostprijs 1199 euro.
  • Bear Country: terrasoverkapping uit hoogwaardige, slag- en breukbestendige materialen, met als afmetingen 300 x 400 mm en 2,94 hoog, aan 1425 euro.
  • Comfortroof: comfortabele terrasoverkapping uit aluminium met keuze uit alle RAL- kleuren, met als afmetingen 205 x 630 en 2,88 meter hoog, slag- en breukvaste dakbedekking uit kunststof, dubbelwandig opaal met een dikte van 10 mm, kostprijs: 1999 euro.
  • Ter vergelijking, prijs veranda:  Azalp premium veranda met als afmetingen 350 x 300, kwaliteits vurenhout, 2,25 meter hoog, daksingles verkrijgbaar in zwart, groen, rood, bruin en blauw, 21255 euro.

Bozarc carports en overkappingen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,