Communie: deze kleding is trendy

Heb je dit jaar ook een communicant in je gezin? Dan ben je ongetwijfeld nu al koortsachtig bezig met het zoeken van de meest trendy kleding. Je wil immers dat zoon of dochter er die dag op hun paasbest uit zien. Welke kinderkleding doet het dit jaar voor de communie en  waar moet je vooral op letten omdat jouw communicant die dag niet uit de toon zou vallen?

 

De tijd dat jouw communicant uitsluitend een klassieke witte jurk of een traditioneel matrozenpakje moest dragen om niet uit de toon te vallen, ligt gelukkig al lang achter ons. Laat je jouw kinderen zélf hun feestlijke outfit kiezen, dan gaat hun voorkeur ongetwijfeld naar de meest vrolijke en kleurrijke combinaties. Dat is dit jaar weer goed merkbaar. De meest trendy kleding voor de komende communie van zoon of dochter wordt gekenmarkt door de meest uiteenlopende stijlen, gaande van klassiek romantisch tot hip. Maar allen hebben ze één ding gemeen: hun originele en vrolijke kleurencombinaties steken er ook dit jaar torenhoog bovenuit.

 

Opvallende en knallende kleuren zijn niet alleen dit voorjaar ‘in’, ze vormen ook de rode draad in alle  kledingcollecties voor de komende communie. Knalgeel en koraalrood spelen ook voor de communiekleiding een absolute hoofdrol. Belangrijk daarbij is ongetwijfeld dat de kleding ook na de communie naar hartelust kan gedragen en gecombineerd worden met allerlei vrolijke (kleuren) prints en de lievelingskleuren van de feesteling.

 

Klassieke kleurencombinaties

 

Gaat jouw voorkeur niet zo naar die gewaagde en opvallende kleuren? Dan is een vrolijke print gecombineerd met een effen kledingtstuk in één van de tinten van de print, een uitstekend alternatief. De marinelook met een gestreepte t- shirt of cardigan is een klassieker die het altijd doet, en dat is ook dit jaar weer het geval. Je kan dan het gestreepte t- shirt combineren met bijvoorbeeld een witte of donkerblauwe broek.

Voor de meisjes vind je jurkjes in de meest vrolijke kleurencombinaties terug in zowat alle collecties. Zoek bij deze fleurige jurkjes een cardigan in een bijpassende kleur. Een felle kleur geeft je communicant extra pit. Hou je meer van klassiek, kies voor je dochter dan een cardigan in een meer zachtere, klassieke kleur.

 

Kostschool-look is weer trendy 

 

Preppy is terug volop in het modebeeld, zowel voor volwassenen als voor kinderen.  Deze trend is dan ook terug te vinden in de kledingcolleties voor de komende communie.Voor jongens kun je dit combineren met een klassieke, donkerblauwe blazer met een officieel ogend embleem, met bijvoorbeeld een debardeur met ruitjesmotief en een klassiek wit hemd.

 

Wie voluit voor deze kledingstijl wil gaan, kiest voor een beige broek. Je kan deze typische kostschool- stijl combineren met een bijpassende casual afgebleekte jeans. Meisjes dragen dan bij voorkeur een gestreept kleedje, geïnspireerd door de typsiche tennis- kledij,  met een donkerblauwe blazer. Een sjaal en of een guitig hoedje maken dit ensemble compleet. Een klassieke plooirokje of hemdjurkje kan  uiteraard ook.

 Klassiek kan altijd

Val je niet écht voor kleurrijke en soms gewaagde kledingstijl, geen nood. Klassiek romantsich deed het altijd, en dit jaar vormt hierbij geen uitzondering. Meisjes dromen ook anno 2012 van een witte of zacht pastelkleurige jurk. Allerlei bloemetjesprints, haarstrikjes, ballerina’s of elegante sandaaltjes doen het uitstekend bij deze klassiek, romantsiche kledingstijl. Je geeft een klassieke jurk een meer eigentijdse uitstraling door te combineren met een legging. Jongens vinden beslist kun voorkeur tussen de klassieke vesten en (knie)broeken. Trendy kleuren zijn hier alle beige, grijze en bruine tinten. Een speels geknoopte das geeft je zoon een stoer uitzicht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,