Chinese massage tegen chronische pijnen

Het leven wordt alsmaar drukker, en daar dragen we allemaal vroef of laat de gevolgen  van. Zowel ons professioneel- als ons gezinsleven lijden daaronder en vergt heel wat energie. Voor je gezondheid is op tijd en stond ontstappen een noodzaak. Allerlei chronische aandoeningen  in vooral nek en schouders, brun- out stress, angst zijn hiervan het rechtstreekse gevolg. Heb ook jij daarmee te kampen, dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen. Dat kan met een chinese massage, die je ontspant en tot rust brengt.

 

De Chinese massage maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde, nu al ruim tweeduizend jaar oud en vooral efficiënt bij de behandeling van verschillende pathologiën. Oorspronkelijk werd deze Chinese massage hoofdzakelijk gebruikt voor het verhelpen van allerlei kinderziekten en spijsverteringsproblemen. Ondertussen groeide deze Chinese massage uit tot een veel gebruikte natuurtherapie, die in zowat alle onderdelen van de geneeskunde wordt toegepast.

Netwerk van meridianen

Chinese artsen beschouwen ons lichaam als een uitgebreid netwerk van meridianen of energiebanen. Deze bevinden  aan de oppervlakte van  je huid bevinden, en vervoeren je energie doorheen gans je lichaam. Deze energiebanen houden houden je energie op peil en zorgen tevens voor het goed functioneren van al je lichaamsfuncties. Dit energienetwerk verbindt de buitenkant van je lichaam met al je organen. De Chinese massage behandelt in de eerste plaats deze energiepunten, en werd door de Wereld Gezondheids Organisatie oficieel erkend.

 Therapeut werkt uitsluitend met zijn handen

De Chinese massage is het best te vergeleijken met het bij ons meer bekende acupunctuur. De therappeut maakt tijdens je behandeling uitsluitend gebruik van zijn handen. Hij doet dat in verschillende richtingsassen en frequenties, en dit vooral ter hoogte van de verstoorde zones of energiepunten, die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van je chronische pijnen.

Chinese massage doeltreffend tegen pijn

De Chinese massage is doeltreffend tegen allerlei veel voorkomende chronische pijnen waaronder migraine, nek- en lage rugpijnen, spier- en gewrichtspijnen, en spijsverterings- en ademhalingsproblemen als gevolg van stress.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,