Camerabewaking woning vanop onze vakantiebestemming

Onze woning zo veilig mogelijk achterlaten wanneer we op vakantie vertrekken, is ongetwijfeld onze voornaamste bekommernis. Vraag daarbij is uiteraard wat de doeltreffendste methode daarvoor is. We kunnen beroep doen op derden, maar we hebben ook technische hulpmiddelen ter beschikking om dit te realiseren. Zo zijn er vandaag verschillende IP- camera’s op de markt die ons hierbij méér dan één handje helpen. Hoe doeltreffend én gebruiksvriendelijk zijn deze IP- camera’s? En, minstens even belangrijk: welk prijskaartje hangt er aan vast?

Dergelijke IP- camera’s, waarmee we beelden vanop onze computer kunnen bekijken, zijn uiteraard al langer op de markt. Maar nu zijn meer en meer IP- waarnemingscamara’s beschikbaar die in verschillende elektroketens of gespecialiseerde winkels steeds voordeliger worden aangeboden. Deze bewakingscamera’s maken het zelfs mogelijk onze woning tijdens onze buitenlandse vakantie te bewaken via internet. Wat hebben we daar voor nodig, en hoe  gaat dit in zijn werk?

Niet gemakkelijk

IP- camera’s waarmee we in staat zijn beelden te bekijken op onze computer, zijn al langer beschikbaar. Hun kwaliteit is meestal uitstekend, maar het bekijken van dezelfde beelden op bijvoorbeeld onze buitenlandse vakantiebestemming is dat uiteraard nog iets anders. Dan moeten we via internet kunnen inloggen, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Dat vraagt heel wat computerkennis.

Via home camera en aangepaste site

Zopas kwam de Wireless N Home Camera D- link op de markt, en uit de resultaten van verschillende tests die door verbruikersorganisaties werden uitgevoerd, blijkt nu dat deze camera gemakkelijk toelaat beelden vanop (verre) afstand te bekijken via onze computer. Het installeren van deze  camera is in amper enkele minuten geregeld. We kunnen de beelden perfect op onze computer bekijken dankzij de combinatie met de site http://www.mydlink.eu. Nadat we hier een (gratis) account hebben aangemaakt, kunnen we via onze gebruikersnaam en passwoord vanop zowel onze pc, als onze smartphone of tablet, inloggen. De apps hiervoor kunnen we gratis downloaden via app store of Android. Zowel de camera als de router van ons netwerk moeten op onze vakantiebestemming wél ingeschakeld zijn.

Kostprijs Wireless N Home Camera D- 930 L D- Link

Deze IP camera is gebruiksvriendelijk én betaalbaar. Hij is in de eerste plaats geschikt als binnenhuiscamera. Willen we op onze vakantiebestemming onze woning van buitenaf in het oog houden, dan moeten we de camera wél tegen de weersomstandigheden beschermen.

  • Richtprijs van deze camera: vanaf 139 euro maar online, en dan vooral op www.vergelijk.be, zijn deze camara’s ongetwijfeld voordeliger te vinden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,