Buisventilator badkamer voor geruisloze ventilatie

ventilator badkamerMeer en meer landgenoten kiezen voor een doeltreffende ventilatie van hun woning. Dat biedt ons dan ook vele voordelen. Een goed geventileerde woning zorgt immers voor een gezond en aangenaam woonklimaat. Het voorkomt allerlei gezondheidsproblemen, zéker aan de luchtegen. Bij het ventileren van onze woning wordt de badkamer dikwijls vergeten. Ten onrechte, want het ventileren van onze badkamer is nochtans een must vanwege zijn vochtige luchtkwaliteit als gevolg van condensatie. Wat is nu een goede badkamerventilatie? Op wat moeten we letten bij de keuze van ons ventilatiesysteem voor onze badkamer, en wanneer kiezen we een buisventilatie?

Een doeltreffende badkamerventilatie is nodig om zowel de nare geurtjes als condensatie- en vochtproblemen te voorkomen. De installatie van een aangepaste badkamerventilatie kan ons vele kopzorgen besparen. Met het ventileren van onze badkamer voorkomen we ook schadelijke schimmelvorming, dat niet alleen het leefklimaat in onze woning maar ook onze gezondheid ongunstig beïnvloed.

Wat is een goede badkamerventilatie?

Een goede badkamerventilatie zorgt er dus voor dat vochtige lucht als gevolg van condensatie, zo vlug mogelijk wordt afgevoerd. Worden we in onze badkamer met
schimmelvorming geconfronteerd, dan zullen we dit nare probleem nooit definitief kunnen oplossen zonder het installeren van een doeltreffend ventilatiesysteem.

Keuze uit verschillende ventilatiesystemen voor badkamer

Voor ieder type badkamer is er een aangepast ventilatiesysteem beschikbaar. Er is de standaard badkamerventilator, er is de standaardventilator met ingebouwde timer, en we hebben de beschikking over een standaardventilator met ingebouwde hygrometer. De standdaard badkamerventilator biedt ons de minste mogelijkheden. Hij kan immers enkel aan- en uitgeschakeld worden.

Buisventilator voor geruisloos ventileren

Een buisventilator voor onze badkamer wordt steeds populairder. In tegenstelling met de andere ventilatiesystemen werkt deze buisventilator zo goed als geruisloos. De buisventilator wordt gemonteerd in de luchtafvoerbuis gemonteerd, en is hierdoor onzichtbaar. Dat komt het esthetisch karakter van onze badkamer zéker ten goede komt. Naast de standaard buisventilator, kunnen we ook kiezen voor een exemplaar met ingebouwde timer, die het ventilatiesysteem op de ingestelde tijdstippen automatisch uitschakeld.

Ventilator met timer kunnen we zelf regelen

Een badkamer met ingebouwde timer biedt ons uiteraard meer mogelijkheden. Dit soort badkamerventilator kunnen we zodanig instellen, dat hij nog een tijdje extra ventileert nadat we onze badkamer hebben verlaten. We kunnen de timer immers zelf instellen tussen minimum vijf en maximum vijftien minuten.

Ventilator met hygrometer voor maximaal comfort

Een badkamerventilator met ingebouwde hygrometer biedt ons maximaal badkamercomfort. Met dit systeem wordt de ventilator automatisch ingeschakeld wanneer
de luchtvochtigheid boven de eerder ingestelde waarde uitstijgt. Deze ventilator met hygrometer blijft ingeschakeld tot de eerder ingestelde luchtvochtigheidsgraad is bereikt.

Centrale ventilatie

We kunnen onze badkamerventilatie ook aansluiten op het centraal ventilatiesysteem van onze woning. In dit geval wordt een luchtafvoerbuis geplaatst in alle kamers van onze woning. Deze luchtafvoerbuis is uitgerust met een ventilatieventiel, dat wordt verbonden met de centrale ventilatiebox. De op het ventilatiesysteem aangesloten vertrekken van onze woning worden zo geventileerd door een centrale ventilatiebox, die meestal op zolder is gemonteerd. Deze ventilatieboxen zijn opvallend gebruiksvriendelijk. We kunnen ze immers moeiteloos bedienen met een draadloze schakelaar. In deze schakelaar is een timer ingebouwd. Zo kunnen we onze badkamerventilatie enkele minuten langer dan onze douchebeurt ingeschakeld laten, om die daarna naar een lagere stand te laten terugschakelen. Op die manier wordt onze badkamer en gans onze woning doorlopend geventileerd.

Badkamerventilator aansluiten op het lichtnet

We kunnen onze badkamerventilator uitrusten met een schakelaar, maar we kunnen hem ook aansluiten op het lichtnet. Dat biedt ons het voordeel dat onze ventilator wordt ingeschakeld, telkens wanneer we de verlichting in onze badkamer inschakelen. We installeren onze badkamerventilator bij voorkeur op een minimum hoogte van 2,25 meter, dit voor de meest doeltreffende werking.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,