Boeken: studie boeken kopen, huren of gratis downloaden

Studieboeken zijn duur en nemen een grote hap uit je studiebudget. Het schooljaar is pas achter de rug, maar het is zeker niet te vroeg om aan je studie- of schoolboeken voor volgend schooljaar te denken. Hoe vroeger je erbij bent, hoe groter je keuze en de kans op het goedkoop of voordelig kopen van kwalitatief goede studieboeken. Hoe kun je studieboeken goedkoop kopen zonder al teveel aan kwaliteit in te boeten? Wat zijn de verschillende mogelijkheden en hoe ga je best tewerk tijdens je zoektocht naar goedkope en toch goede studieboeken?

Het academiejaar is pas achter de rug, maar het is nu hét moment om aan je studieboeken van volgend jaar te denken

De prijs van studieboeken hangt in belangrijke mate af van de studierichting die je volgt. Een onderzoek van verschillende verbruikersorganisaties bracht aan het licht dat studie boeken voor hogeschool of universiteit gemiddeld 1500 euro kosten, maar een rekening van 3000 euro is zeker geen uitzondering.

De aankoop van studieboeken is dus zeker niet goedkoop. Belangrijk element daarbij is ongetwijfeld dat je studieboeken slechts een schooljaar gebruikt. Je kan je studie boeken nieuw kopen, ze huren of ze tweedehands aanschaffen. Nieuwe studieboeken bieden het voordeel dat ze van uitstekende kwaliteit zijn, hun hoge aankoopprijs een niet te onderschatten nadeel. Bij een nieuw leer- of academiejaar komt immers zoveel meer kijken dan de aankoop van studieboeken.

 

Studie boeken huren

Steeds meer studenten en hun ouders huren hun studieboeken  of kopen ze tweedehands. Tweedehands studieboeken kopen doe je bij voorkeur online. Een site die daarin  gespecialiseerd is, is ongetwijfeld http://www.bolcom.nl,  die nu een uitzonderlijk groot aanbod aan studieboeken heeft tegen kortingen tot 60 procent. Wil je zoveel mogelijk besparen op je studie boeken en toch aanvaardbare kwaliteit in huis halen dan kan je onmogelijk voorbij Bolcom.nl. Een interessante online aanbieder van tweedehandse schoolboeken is ongetwijfeld ook Deslegte,een aanbieder van kwalitatief goede tweedehandsboeken in alle mogelijke genres.

Kopen en verkopen

Studieboeken snemen een flinke hap uit je studiebudget

Draag je zorg voor je studieboeken, dan kun je uiteraard ook overwegen nieuwe te kopen om ze op het einde van het studiejaar tweedehands te verkopen. Dat doe je alleen wanneer je ervan overtuigd bent dat ze ook volgend school- ofg academiejaar nog kunnen gebruikt worden. Verouderde boeken zijn immers weinig of niets meer waard. Je loopt uiteraard een groter risico met tweedehands studie boeken, maar dan was je investering gelukkig minder groot.

 Verkopen aan groothandel

Je kan je studie boeken eventueel ook verkopen aan de gespecialiseerde groothandel. Met sommigen van hen kun je vooraf afspreken je studieboeken op het einde van het academiejaar terug te kopen. Je boeken verkopen via sites als Kapaza, ebay of Bolcom.nl zal je ongetwijfeld meer opbrengen. Groothandelaars kopen tweedehands studieboeken in slechts beperkte mate, uitsluitend wanneer ze in zeer goede staat verkeren.

Tweedehands boeken online kopen

Kies je voor het kopen van tweedehands studieboeken, dan kun je daar in de eerste plaats op het net voor terect. Kopen eerstejaarsstudenten meestal nieuwe studieboeken, dan kiezen die daarna voor tweedehands studie boeken. Die vind je ongetwijfeld op populaire sites als Kapaza, deslegte, ebay, tweedehands.net, boek-kopen.be, aanbod.be/boeken en misschien wel Marktplaats.nl.

Studieboeken huren

Je kan je studieboeken ook huren, maar in praktijk wordt dit slechts weinig gedaan. Studieboeken huren is immers minder aantrekkelijk dan ze tweedehands te kopen om ze bij het beïndigen van je studie- of academiejaar verder te verkopen.

Studieboeken kun je nu ook gratis downloaden

Gratis studieboeken online

Er zijn steeds meer gespecialiseerde websites die je in de mogelijkheid stellen studieboeken gratis te downloaden in PDF. Studentensupport is hier ongetwijfeld een aantrekkelijke site. Gratis studieboeken downloaden is zeker een aanrader, de beperkte publiciteit moet je erbij nemen. Andere websites waar je gratis studieboeken kunt downloaden zijn bookboon.nl, surfplaza.be en selexyz.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,