Hoe Waar

Hoe roet en nicotinevlekken uit je plafond verwijderen?

Hou je van een mooi en grondig gereinigd interieur? Dan is het nodig om ook de plafonds van je woning regelmatig schoon te maken. De graad van vervuiling verschilt verschilt van kamer tot kamer. Vooral de plafonds van je keuken en badkamer hebben het hard te verduren. Die worden immers veel vlugger vettig dan pakweg het plafond van je woonkamer die meestal onder een gele nicotinelaag zit. Voor al deze verontreiniging zijn tal van aangepaste schoonmaakmiddelen beschikbaar. Maar wat gedaan als je plafond(s) onder het roet zitten of roetvlekken vertoont? Hoe verwijder je roetvlekken uit je plafond?

goedomtewetenplafondschoonmaken

Vertoont je plafond dat van een pleisterlaag werd voorzien roetaanslag of roetvlekken en kun je die best een eerste keer reinigen met behulp van een stofzuiger en dit bij voorkeur met een grove borstel. Op die manier kun je zonder veel moeite alle loszittende roetdeeltjes verwijderen. Gebruik daarna een mengsel van water en bakpoeder. Daarmee verwijder je gemakkelijk roet van je gestuct of opgeschuurd plafond. Gebruik daarvoor een steeds propere microvezeldoek. Met een verontreinigde microvezeldoek zal je immers het roet terug in je plafond wrijven.  Spoel na het reinigen alles gronditg met zuiver water en herhaal deze poetsbeurt tot het roet volledig uit je plafond verdwenen is.

Sodawater

Soda vind je bij iedere drogist, is spotgoedkoop en bewijst ons nochtans vele diensten in de keuken en in het huishouden. Zeker bij allerlei  schoonmaakwerkjes en dus ook bij de grondig schoonmaken van je plafond. Doe met dit doel een scheutje soda in warm water en reinig daar je plafond mee. Alle vet is meteen verdwenen zodat je het plafond moeiteloos een nieuw laagje verf kunt geven.

Schoonmaken bij andere verontreinigingen


Er zijn vele schoonmaakproducten beschikbaar om je plafond grondig te reinigen. De keuze van het product en de manier van schoonmaken hangt uiteraard van de aard en intensiteit van de verontreiniging af.

 • Schimmelvlekken uit je plafond verwijderen: heb je last van schimmelvlekken of andere vlekken veroorzaakt door de weersomstandigheden dan gebruik je best een scheut bleekwater of chloorbleekmiddel in een emmer lauw water. Dep hiermee voorzichtig en de vlekken en laat dit mengsel enige tijd inweken. Spoel grondig met zuiver koud water en je plafond oogt weer als nieuws.
 • Nicotine en rookaanslag van je plafond verwijderen: wordt het plafond van je woonkamer en/of dat van je salon wordt vooral ontsierd door geelachtige nicotinevlekken. Zijn er rokers in je gezin of in je familie- en vriendenkring? Dan kun je het plafond van je woonkamer best een keer meer reinigen. Oude nicotinevlekken zijn best wel hardnekkig en moeilijker te verwijderen. Voor het verwijderen van deze nicotinevlekken gebruik je best lauw water met een flinke scheut ammoniak. Nicotinevlekken laten zich echter niet gemakkelijk volledig verwijderen. In veruit de meeste gevallen is het herschilderen het enigste alternatief.

Tags:, , , , , , ,

Hoe geld verdienen met fotografie?

Is fotograferen en alles wat ermee te maken heeft je favoriete hobby waar je nu ook geld wilt mee verdienen? Dat kan best, ook al moet je dan met heel wat factoren rekening houden. Geld verdienen met je foto’s is uiteraard mooi meegenomen. Fotografie is immers een dure hobby, zeker als je met je tijd mee wil en over goed materiaal wilt beschikken. Er zijn vele manieren om geld te verdienen met fotografie. Hoe pak je het best aan en hoe doe je dat, geld verdienen met je fotos?

Stap voor stap geld verdienen met je foto's... dat leer je gemakkelijk onder leiding van beroepsfotografe Laura De Haan

Stap voor stap geld verdienen met je foto’s… dat leer je gemakkelijk onder leiding van beroepsfotografe Laura De Haan

Geld verdienen met fotografie  die je zelf hebt gemaakt is best mogelijk. Je kunt je diensten als fotograaf op heel wat plaatsen aanbieden, maar je kunt ook zelf het initiatief nemen en je foto’s zelf plaatsen en verkopen op internet. Daar vind je onteblare sites die zich specialiseerden in het aanbieden en verkopen van foto’s van gelegenheidsfotografen en van hobbyfotografen die van hun hobby best wel hun beroep willen maken. Maar om dat mogelijk te maken, moet er uiteraard geld binnenkomen. Foto’s online plaatsen om er geld mee te verdienen doe je bij voorkeur via gespecialiseerde stock sites. Iedereen die om welke reden dan ook op zoek is naar foto’s kan ze op deze stocksites uitkiezen en aankopen. Word je foto verkocht, dan ontvang je een percentage van de verkoop.

 • De meest bekende stocksite: is ongetwijfeld istockfoto. Je kunt er je als je foto’s te koop aanbieden. Alle mogelijke geïnteresseerden zoals fotografen, professionele fotostudio ‘s maar ook reclamebureau’s, en designers kunnen bij interesse de gebruiksrechten van je foto’s kopen. Bij de verkoop van iedere foto gaat een deel van de opbrengst naar jou. Eén van de belangrijkste voordelen van een stocksite is ongetwijfeld dat je een foto maar één keer moet uploaden, en dat je er levenslang geld kunt mee verdienenhoewaarfotografie2
 • Strenge kwaliteitseisen: begrijpelijk stellen deze stocksites hoge kwaliteitseisen. Lang niet alle aangeboden foto’s doorstaan de keuring en worden op de websites geplaatst. Deze strenge kwaliteitseisen is in het voordeel van alle fotografen die de kwaliteitsnorm wél halen…
 • Stocksites voor professionele fotografen: als gevolg van de hoge kwaliteitseisen zijn deze stocksites in de eerste plaats gericht op professioneel werk van professionele fotografen
 • Microstocksites: deze hanteren minder strenge kwaliteitsnormen waardoor ze vooral geschikt zijn voor amateur fotografen. Bij de microstocksites zijn de fotoprijzen echter ook lager, maar dat wil zeker niet zeggen dat je  er als fotograaf ook minder zal verdienen. Dankzij hun hogere percentages van de opbrengst kun je er als amateurfotograaf zelfs meer verdienen dan via stocksites

Commercieel interessante onderwerpen

Wil je geld verdienen met je fotografie, dan moet je uiteraard ook commercieel gaan denken. Het heeft dan immers geen enkele zin lukraak foto’s te nemen van om het even welke onderwerpen. Om foto’s te verkopen via om het even welk kanaal, kies je bij voorkeur commerciële onderwerpen. Dat zijn foto’s waarvan je min of meer zeker van bent dat er grote vraag is naar je gekozen onderwerpen. In aanloop naar de zomervakantie of de wintervakantie is het ongetwijfeld interessant om passende foto’s op de stockwebsite te plaatsen. Zoek seizoensgebonden onderwerpen zoals bijvoorbeeld valentijn, onderwijs, eindejaarsfeesten, solden, auto- , vakantie- en voedingssalon en ga zo maar door. Kortom, om geld te verdienen met het verkopen van foto’s is een Commerciële ingesteldheid best meegenomen.

hoewaarfotograferenbedrijf

Bedrijfsleven

Zoek het ook in het bedrijfsleven zelf. Bedrijven hebben immers allemaal foto’s over hun productpresentaties nodig. Denk hierbij zeker ook aan foto’s voor flyers, folders logo’s en alle andere commerciële bedrijvigheid. Op die manier bereik je het grootste mogelijke publiek.

 

Kwaliteit primeert

Op het internet vind je ontelbare stocksites die alle mogelijke foto’s aanbieden. Dat betekent meteen ook dat het aanbod groot is en dat ook hier kwaliteit de enigste maatstaf is. De beste foto’s zullen verkopen en de fotografen die de beste kwaliteitsfoto’s leveren zullen overleven. Dat zorgt voor een natuurlijke selectie waarbij kwaliteit primeert. Stocksites hanteren eigen eisen en regels voor foto’s. Je doet er dus goed aan deze eerst grondig te controleren vooraleer je besluit voor een bepaalde websites te werken.

Je foto’s verkopen via eigen webshop

Je kunt uiteraard ook geld verdienen met je foto’s door ze zelf te verkopen in je eigen foto webshop. Dat gaat echter niet vanzelf. Je zal in dit geval je webshop uitgebreid moeten promoten om in zoekmachines als Google gevonden te worden. Geld verdienen met het verkopen van je foto’s in je eigen webshop staat of valt met de vindbaarheid van je shop. Je foto’s te koop aanbieden op stocksites biedt vele voordelen. Eén van de belangrijkste is ongetwijfeld dat je profiteert van de goede vindbaarheid van de stocksites.hoewaarfotograferenkwaliteit

De eigenaar van zo’n stocksites zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk te scoren in Google. De belangrijkste stocksites ranken hoog en Google en daar zal je beslist je voordeel uit halen. Door je foto’s op deze stocksites aan te bieden beschik je ook over de nodige tijd om kwaliteitsfoto’s te leveren. Doe je dit via je nog op te richten webshop dan zou het wel eens best kunnen dat je meer tijd investeert in het uitbaten van je webshop dan ook je fotografie zelf en daar zal dan in de eerste plaats de kwaliteit van je foto’s onder lijden…

Je eigen fotostudio

Nog een mogelijkheid om geld te verdienen met je foto’s is het oprichten van je eigen fotostudio. Hou er rekening mee dat dit een grote financiële investering met zich mee brengt en dat zeker de eerste jaren deze lang niet in verhouding zullen staan met je inkomsten. Je kan hiervoor een ruimte huren, maar je kan uiteraard ook je fotostudio op je persoonlijk adres vestigen.  

Beroepsfotografe Laura De Haan leert je stap voor stap leren geld verdienen met je foto’s

Misschien droom jij net als de gerenommeerde beroepsfotografe Laura De Haan geld te kunnen verdienen met je foto’s en op die manier een succesvolle loopbaan als fotografe te kunnen uitbouwen? Deze Nederlandse fotografe slaagde met vallen en opstaan uiteindelijk in haar opzet. Met de nodige hulp en ondersteuning was ze ongetwijfeld enkele jaren vroeger in haar opzet geslaagd. Laura De Haan wil nu iedereen helpen zijn/haar droom waar te maken via een professionele cursus waar je stap voor stap leert geld te verdienen met je foto’s en een succesvolle loopbaan uit te bouwen als fotograaf. Dat doe je stap voor stap, onder leiding van fotografe De Haan.

cursusfotografie

Tags:, , , , , , , , , , ,

Waarom kiezen voor een sectionale garagepoort?

Bij het bouwen van je droomwoning is de keuze van de meest geschikte garagepoort ongetwijfeld het laatste waar je aan denkt. De keuze van de juiste garagepoort bepaald nochtans in belangrijke mate het totaalbeeld van je woning.  De keuze aan garagepoorten is groot. Ze bestaan in vele materialen, uitvoeringen en kleuren. Zo is er steeds een garagepoort die aan je wensen voldoet en bij je woning past. Sectionale garagepoorten worden steeds populairder. Wat zijn dan de voordelen van sectionale garagepoort?

De keuze van de meest geschikte garagepoort is belangrijker dan je denkt. Zo bepaald de garagepoort in belangrijke mate het totaalbeeld van je woning

De keuze van de meest geschikte garagepoort is belangrijker dan je denkt. Zo bepaald de garagepoort in belangrijke mate het totaalbeeld van je woning

De keuze van de voor jou meest geschikte garagepoort hangt van verschillende factoren af. Naast de eenvoudige kantelpoort kun je kiezen voor een sectionale garagepoort en een zijdelings openende schuifpoort of een zijdelings opende sectionale garagepoort.

Kantelpoort: is de eenvoudigste en goedkoopste garagepoort. Deze kantelpoorten bestaan uit één grote staalplaat die via een verticale spiraalveer wordt open getrokken. Je hebt hierbij de keuze tussen een kantelpoort die zich gedeeltelijk voorbij de gevel van je woning bevindt. Op die manier realiseer je extra ruimte in je garage. Een kantelpoort die volledig in de garage zelf verdwijnt

Wat is een sectionale garagepoort?

Sectionaalpoorten zijn zo ontworpen dat ze over hun volledige lengte  langs de muur of het plafond van je garage schuiven als je ze opent. Het grootste voordeel daarvan is dat je op die manier meer beschikbare ruimte hebt als je garagepoort volledig geopend is. Voor zijn lange levensduur kies je bij voorkeur een sectionale garagepoort uit staal. Daardoor is je garagepoort maximaal beschermd tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden Het poortblad van zo’n sectionaal garagepoort is vervaardigd uit verschillende afzonderlijke panelen die met behulp van wieltjes in een geleidingssysteem zijn gemonteerd. Voor het gebruikscomfort zijn deze rails zijn met een minimum aan overgangen gemaakt. Dat zorgt er voor dat je een sectionaal garagepoort haast geruisloos kunt openen en sluiten. Zo een garagepoort is ook uitgerust met torsieveren. Die moeten je garagepoort in evenwicht houden waardoor deze tegelijk ook gemakkelijk open blijft.

Sectionale garagepoorten zijn zo ontworpen dat ze over hun volledige lengte langs de muur of het plafond van je garage schuiven als je ze opent. Het grootste voordeel daarvan is dat je op die manier meer beschikbare ruimte hebt als je garagepoort volledig geopend is.

Sectionale garagepoorten zijn zo ontworpen dat ze over hun volledige lengte langs de muur of het plafond van je garage schuiven als je ze opent. Het grootste voordeel daarvan is dat je op die manier meer beschikbare ruimte hebt als je garagepoort volledig geopend is.

 • Enkel- of dubbelwandig: de panelen van een sectionale garagepoort kunnen zowel enkel- als dubbelwandig zijn. Dubbelwandige panelen worden meestal opgevuld met polyurethaanschuim, dat voor een goede isolatie zorgt  
 • Panelen: voor de panelen heb je de keuze tussen cassettes, planchetten of grote panelen met tal van variaties in zowel modellen als motieven
 • Geen plaatsverlies: met een sectionale garagepoort hebt  je helemaal geen plaatsverlies. Je kan je wagen tot volledig tegen de poort rijden en toch de poort zonder problemen openen of sluiten

Zijdelings openende garagepoort

Je kan ook opteren voor een zijdelings opende schuifpoort of zijdelings opende sectionaalpoort. Deze hebben als belangrijkste voordeel dat de toegangshoogte tot je garage volledig vrij komt en zo de inbouwhoogte tot een minimum wordt beperkt. Deze twee soorten garagepoorten kunnen uiteraard ook geautomatiseerd worden.

hoewaargaragepoortuitzicht

Nog voordelen van een sectionale garagepoort

 • Veiligheid: veiligheid is bij de keuze van de meest geschikte garagepoort meestal een doorslaggevend argument. Een sectionale garagepoort is niet alleen mooi en comfortabeler, maar vooral ook veel veiliger dan een klassieke kantelpoort
 • Plaatsbesparend: sectionale garagepoorten bieden extra ruimte. Het oprolsysteem van sectionale poorten wordt gemonteerd tegen het plafond en ook de indeling van deze garagepoort zorgt voor een minimum aan plaatsverlies, ook door zijn in afzonderlijke kantelsecties

De prijs van sectionale garagepoort

De prijzen van een sectionale garagepoort variëren tussen gemiddeld 1300 en 2800 euro en is vooral afhankelijk van het gekozen materiaal, soort garagepoort en de uitvoering er van.

Tip: garagepoorten met korting bestel je online bij Basicdoors

Een belangrijke leverancier van alle mogelijke garagepoorten, dus ook van sectionale garagepoorten is ongetwijfeld Basicdoors.be. Garagepoorten van Basicdoors  zijn geschikt voor elke garage en elke woning. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende paneeltypes en veel afwerkingsmogelijkheden. Bereken meteen jouw offerte door hieronder je favoriete poortpaneel te kiezen. Bestel je nieuwe sectionaalpoort eenvoudig online en bespaar tot 50%. Bereken jouw voordeel, plaats je bestelling meteen online en binnen amper vier weken word je gloednieuwe garagepoort geïnstalleerd en dit in minder dan een halve dag.

Sectionaalpoorten voor zelfbouwers vanaf €690,-

Tags:, , , , , , , ,

Op wat moet je letten bij het onderhoud van je barbecue?

Bij goed weer zijn de heerlijke barbecuegeuren niet uit de lucht. En zeg nu zelf, wat is er gezelliger dan te genieten van een heerlijke barbecue met familie en vrienden in de tuin? Voor de lange levensduur van je barbecue is een regelmatig en goed onderhoud onmisbaar. Hoe maak je na een gezellige barbecue je toestel weer brandschoon?
Voor de lange levensduur van je barbecue moet je er vooral voor zorgen dat het rooster van je bbq steeds schoon en goed onderhouden is. Een zwart aangebakken barbecuerooster maakt barbecuen onaangenaam. Een slecht onderhouden barbecuerooster maakt barbecuen niet alleen onaangename maar ook ongezond. Alles wat in aanraking komt met vlees en alles wat zorgt voor een goede werking van de barbecue dient onmiddellijk en grondig gereinigd te worden.

Anti- aanbaklaag

Je kan je barbecue uiteraard op verschillende manieren reinigen en schoon maken. Bij het reinigen van het barbecuerooster moet je in de eerste plaats letten op de anti- aanbaklaag. Gebruik voor het schoonmaken van het barbecuerooster geen agressieve reinigingsmiddelen die de anti- aanbaklaag van het barbequerooster aantasten. Voorkomen is ook hier beter dan genezen en er zijn voldoende natuurlijke middelen beschikbaar om de rooster van je barbecue te reinigen.

Gebruik daarvoor ook zeker geen vloeistoffen of materialen met een schurende werking. Een natuurlijke ontvetter zoals citroen is een geschikt alternatief . Voor het schoonmaken en het onderhoud van je barbecuerooster is ook een velgenreiniger voor autobanden geschikt. Zorg er echter wel voor dat je het rooster van je barbecue zo vlug mogelijk en grondig spoelt.

hoewaarbbcroosterschoonmaken

Natuurlijke schoonmaakmiddelen barbecuerooster

 • Krantenpapier: draai na het grillen het rooster van je barbecue in krantenpapier. Maak het papier nat en legt in het gras. De volgende dag kun je met een schoonmaakdoek het rooster schoon wrijven
 • Citroen: wrijf met een halve citroen over het barbecuerooster. De aangebakken restjes geraken zo gemakkelijk los zodat je ze eenvoudig kunt verwijderen
 • Vuur: wanneer je de volgende keer de barbecue aansteekt en het vuur is aangewakkerd, kun je voor je het vlees op de barbecue legt het rooster voorzichtig schoonmaken met een borstel.
 • Olijfolie: voor je start met het voedsel te roosteren, kun je het rooster insmeren met olijfolie. Na het grillen volstaat een nat sponsje om het rooster grondig schoon te maken

Barbecue en rooster uit roestvrij (RVS) staal

Voor het lange leven van je barbecue is het materiaal waarin het rooster is gemaakt van groot belang. Je hebt daarbij de keuze roestvrij staal (RVS) of email. Een barbecue en rooster uit roestvrij staal is uiteraard bestand tegen roest. Roestvrij staal is ook onbreekbaar maar kan onder invloed van hoge temperaturen wel verkleuren. Barbecues uit roestvrij staal zijn duurder in aankoop, maar hebben bij een regelmatig en aangepast onderhoud wel een langere levensduur, en dat is beslist een niet te onderschatten voordeel. 

Een bbq met een beschermlaag uit email vraagt weinig of geen onderhoud

Een bbq met een beschermlaag uit email vraagt weinig of geen onderhoud

Barbecue en rooster met een beschermlaag van Email

Je kan ook kiezen voor een barbecue en rooster uit Email. Email betreft een extra beschermlaag uit gesmolten glas dat het metaal beschermt tegen corrosie. Een dergelijk rooster met een beschermlaag uit email is niet alleen roestbestendig maar weerstaat aan hoge  temperaturen en is bijzonder onderhoudsvriendelijk . Email is een bijzonder kwetsbaar materiaal, en minder buigzaam dan het metaal waarop het is aangebracht. Het risico op barsten is erg groot. 

 • Gas barbecues en elektrische barbecues: zijn onderhoudsvriendelijker dan barbecues op houtskool. Zowel bij gas barbecues als bij elektrische barbecues is de temperatuur beter regelbaar en het risico op aanbakken het kleinst.
 • Tip: Op zoek naar een goede barbequereiniger? Bekijk dan het aanbod onderhoudsproducten bij Emob4Garden.

Tags:, , , , ,

Hoe kan je besparen op je cv-ketel?

Met eenvoudige maatregelen kun je al snel tientallen euro’s per jaar besparen. Hieronder worden zes bespaartips toegelicht die je kunt toepassen in je woning om zo de cv-ketel kosten te verlagen.

bespaarvarknBespaartip 1: Vervang je oude cv-ketel

Vervang een oude cv-ketel door een nieuwe energiezuinige hr-ketel. Een moderne hr-ketel bespaart jaarlijks tot 15% tot 20% op stookkosten, in vergelijking tot een oude cv-ketel. De moderne hr-ketel is een stuk zuiniger. Het aanschaffen van een hr-ketel is daarom dan ook een goede investering. Zeker nu de energiekosten in de toekomst verder zullen stijgen.

Bespaartip 2: Bespaar met douchen

Een waterbesparende douchekop perst extra lucht tussen alle waterdruppels waardoor u geen verschil merkt met een gewone douchekop. Je kunt jaarlijks gemiddeld tot wel €50, – besparen, het gas hoeft dan minder water verwarmen maar het scheelt uiteraard ook water.

Daarnaast kun je ook besparen door iets korter te douchen dan normaal. Wanneer je een minuutje korter doucht bespaar je al ongeveer €12, – per jaar.

thermostaatBespaartip 3: Handige thermostaten

Veel thermostaten hebben handige opties en kunnen heel goed helpen bij het besparen. Het is mogelijk om tot ongeveer €50, – te besparen per jaar. Tegenwoordig zie je vaak de trend dat thermostaten worden bediend met behulp van een smartphone of een tablet.

Zet met behulp van de thermostaat een uur voor het slapen gaan de verwarming uit. Er zal nog genoeg warmte zijn voor je naar bed gaat en bespaart een hoop op de stookkosten. Je hebt de mogelijkheid om de thermostaat automatisch een aantal graden lager te zetten, bijvoorbeeld overdag wanneer er niemand thuis is. Dit kun je doen door middel van een klokprogramma. Het is belangrijk om deze goed in te stellen, zodat het aansluit bij je eigen leefstijl. Geleidelijk opwarmen met behulp van een programma scheelt een hoop energie en bespaart op de kosten.

Bespaartip 4: Subsidieregelingen

Voor de verwarmingsinstallatie in je woning zijn er verschillende subsidies in Nederland en België. Er zijn landelijke maar ook regionale subsidies geregeld. Zo is er bijvoorbeeld een subsidie voor de aanschaf van een cv-ketel. Dit om de consument te stimuleren energiezuiniger om te gaan met gasverbruik. Het is slim om te bekijken voor welke subsidies je in aanmerking komt in jouw regio. De subsidies verschillen namelijk per regio.

openraamBespaartip 5: Lucht je huis elke dag goed door

Zorg ervoor dat er elke dag even wat buitenlucht naar binnenkomt. Doe dit wel met gesloten ramen en deuren. Door de droge lucht is de woning gemakkelijk te verwarmen. Een slecht geïsoleerde woning kan namelijk per jaar meer dan 50% meer energie kosten voor verwarming. Maak regelmatig de ventilatieroosters of filters schoon, zo krijg je een betere toevoer van droge lucht.

Bespaartip 6: Cv-ketel onderhouden

Door goed je cv-ketel te onderhouden bespaar je ook al een hoop op cv-ketel kosten. Vul regelmatig de cv-ketel bij wanneer de druk lager is dan 1 Bar.

Tot slot is het te adviseren om elk jaar een monteur naar je cv-ketel te laten kijken. Het is ook handig dat de monteur gelijk kan zien of er iets mankeert aan de cv-ketel. Regelmatig je cv-ketel onderhouden bespaart gemiddeld tot €40, – op de energiekosten.

Hoe kies je de beste en veiligste vuurkorf voor op je terras of in je tuin?

We willen steeds meer en langer genieten van het buitenleven in onze tuin. Onze wisselvallige weersomstandigheden laten dat spijtig genoeg niet altijd toe. Ook op zomerse avonden kan de temperatuur wel eens tegenvallen dan dan is een vuurkorf voor in je tuin of op het terras zeker geen overbodige luxe. Wat is een veilige vuurkorf en op wat moet je letten om een miskoop te voorkomen?

Een veilige vuurkorf zorgt voor warmte en gezelligheid op je terras of in je tuin

Een veilige vuurkorf zorgt voor warmte en gezelligheid op je terras of in je tuin

Een vuurkorf of een vuurschaal (klik hier om een aantal voorbeelden te zien uit de webshop Emob4Garden) is een goed alternatief voor een duurdere terrasverwarmer. Met een vuurkorf in je tuin of op je terras kun je ook op frissere avonden langer van je tuin genieten. Een vuurschaal of vuurkorf kan zowel op je terras als je patio en in je tuin plaatsen. De keuze aan vuurkorven was nooit eerder zo uitgebreid. Je vind ze in vele soorten materialen, afmetingen en uitvoeringen. Je koopt vuurkorven al lang niet meer uitsluitend in gespecialiseerde zaken voor huis en tuin en doe het zelvers. Veilige vuurkorven en goedkope vuurkorven koop je online. Vuurkorven zorgen voor warmte en gezelligheid. Het zijn de ideale sfeermakers voor in je tuin of op het terras. 

Materiaal vuurkorven

Veilige vuurkorven en vuurschalen zijn er in vele materialen, maar de meerderheid ervan is gemaakt van staal. Stalen vuurkorven zijn roestbestendig en uitstekend geschikt om in alle weersomstandigheden buiten te laten staan, zelfs in de winter. Naast stalen vuurkorven zijn er ook exemplaren uit gietijzer, gelakt staal of metaal steeds in combinatie met een beschermende coatinglaag. Al deze materialen zijn uitstekend bestand tegen hoge temperaturen.hoewaarvuurkorfterras

Veilige plaats

Een veilige vuurkorf staat op een stabiele ondergrond. Plaats je vuurkorf zoveel mogelijk op een windvrije plaats, dat zorgt voor de meeste veiligheid. Doof het vuur nooit met water. De plotselinge temperatuurwisseling kan je vuurkorf ernstig beschadigen. Je vuurkorf op een veilige en verantwoorde manier doven doe je bijvoorbeeld met zand. Gebruik je vuurkorf steeds samen. Op die manier voorkom je ernstige brandwonden door rondzwevende gloeiende sintels. Zo’n veilig scherm rond je vuurkorf houdt je kinderen steeds op een veilige afstand.

Hout voor vuurkorven

Kies de juiste houtsoort om het vuur in de korven zo lang mogelijk te laten branden. Meestal gebruikt men geperste houtvezelblokken. Je krijgt ze gemakkelijk en vlug in brand en bieden een hoog rendement. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Veiligheid: kies bij voorkeur houtsoorten vrij van hars zoals den of spar
 • Proper hout: verontreinigde houtsoorten vergroten het risico op gevaarlijke vonken
 • Langdurig gebruik: om lang en ongestoord te genieten kies je uiteraard droog hout
 • Schadelijke stoffen: behandeld en vooral geverfd hout in je vuurkorf zorgt voor schadelijke dampen

Veilig vuur aanmaken in je vuurkorf

Het vuur aanmaken in je vuurkorf is echt kinderspel. Leg enkele aanmaakblokjes samen met een kleine hoeveelheid aanmaakhout op de bodem van je vuurkorf. Wees geduldig en wacht tot er zich voldoende vlammen vormen vooraleer de houtblokken op het vuur te leggen. Vul regelmatig aan zodat het het vuur in je vuurkorf lang genoeg blijft branden. Doof het vuur met zand en dus zeker niet met water zoals spijtig genoeg maar al te dikwijls gebeurd.

Waar vuurkorven aankopen?

Een leuk aanbod vuurschalen- en korven vind je online tegen een scherpe prijs bij Emob4Garden, specialist in tuinmeubelen en loungesets.

Tags:, , , , , , , , , ,