Hoe Waar

De waarde van uw auto bepalen, maar hoe?

tweedehandsautoAls u beslist uw auto te verkopen, is het handig een waardebepaling uit te voeren of te laten uitvoeren. Het is echter niet altijd even gemakkelijk de waarde van uw auto te bepalen, er moet namelijk met verschillende elementen rekening gehouden worden.

De meeste automobilisten hebben geen idee wat de waarde van hun auto is. Dat is eigenlijk ook niet altijd nodig. Het is uiteraard wel handig een goed idee te hebben van wat uw auto tegenwoordig nog waard is als u uw wagen wilt verkopen. Op basis van de waardebepaling van uw auto, kunt u met geïnteresseerde kopers onderhandelen over een correcte prijs voor uw tweedehands wagen. Wij helpen u alvast met de waardebepaling.

Waarom een waardebepaling uitvoeren?

Bent u van plan binnenkort uw auto te verkopen? Dan bent u waarschijnlijk ook al aan het denken aan de prijs die u graag voor uw wagen zou willen krijgen en hoe u die prijs kunt verkrijgen. Bovendien wilt u waarschijnlijk ook weten of uw verwachte prijs wel realistisch is. In dat geval is het nuttig de waarde van uw wagen te schatten of te laten schatten. Ook als u niet van plan bent uw auto te verkopen, is het interessant te weten wat uw wagen tegenwoordig waard is. De waarde van een auto is afhankelijk van een aantal bepalende factoren.

autocheckenWat zijn de bepalende factoren?

De waarde van een auto, of het nu gaat om een gloednieuwe wagen of een tweedehandsauto, is afhankelijk van een aantal elementen. Denk maar aan het merk en het model van de wagen, het bouwjaar (of de leeftijd) van uw auto, de staat waarin uw auto verkeert en eventuele extra opties of speciale versies. Een auto in perfecte staat met veel opties brengt uiteraard meer op dan een schadewagen. Toch kan ook een schadewagen nog een relatief hoge waarde hebben, bijvoorbeeld als een aantal belangrijke onderdelen nog in goede staat verkeren, zodat ze gebruikt kunnen worden als wisselstukken.

In elk geval is het van belang uw wagen goed te onderhouden. Een oudere wagen of een wagen met een hoge kilometerstand die altijd goed onderhouden is geweest en daardoor nog in goede staat verkeert, kan nog steeds een mooi bedrag opbrengen. Vergeet dus niet elk jaar voor een onderhoudsbeurt naar de garage te gaan. Zo verhoogt u niet alleen uw eigen veiligheid en die van uw passagiers, maar ook de waarde van uw auto.

autoafHoe de waarde van mijn auto bepalen?

Op basis van bovenstaande factoren kunt u proberen zelf de waarde van uw auto te bepalen. Daarbij kunt u ook op tweedehandssites op zoek gaan naar soortgelijke auto’s om prijzen te vergelijken. Let er echter wel op dat de prijzen die particulieren op een tweedehandssite vragen voor hun wagen niet altijd realistisch is. Om een realistisch beeld te krijgen van de waarde van uw auto, kunt u beroep doen op de kennis en de ervaring van professionals in de autowereld. Dat kan gemakkelijk en snel online dankzij Ikwilvanmijnautoaf.be, een online automarkt waarop particulieren hun auto kunnen aanmelden voor een gratis waardebepaling. Tevreden met de waarde van uw auto? Dan kunt u meteen overgaan tot de verkoop van uw wagen.

Ruimte besparen in uw nieuwe woning

Bij een verhuizing is het altijd verstandig om rekening te houden met de omvang van de nieuwe woning en de grootte van jouw inboedel. Het creëren van ruimte is essentieel wanneer je verhuist naar een kleinere woning. Extra ruimte komt vooral goed van pas bij een gezinsuitbreiding. Hieronder vind je diverse manieren waarop je ruimte kan besparen in een nieuwe woning.

ruimte1Minimalistische inrichting

Men zegt wel eens “less is more”. Met een minimalistische inrichting zorg je voor meer ruimte en rust in je woning. Met deze manier van inrichten zorg je ervoor dat alleen de meest essentiële spullen in huis staan en daardoor staat je nieuwe woning minder vol is. Bovendien zorgen lichte en neutrale kleuren ervoor dat kamers groter ogen dan ze in werkelijk zijn. Een verhuizing is daarom het geschikte moment om oude spullen weg te doen. Bij de voorbereiding van een verhuizing is het daarom handig om eerst een inventarisatie te maken van je spullen. Wellicht ben je van plan om nieuwe meubels te plaatsen of heb je een overschot aan goederen. In dat geval kun je afstand doen van overbodige spullen. Je kunt oude apparatuur vaak inleveren bij de gemeente en bij verschillende winkelketens. Daarnaast kunt je spullen ook wegdoen door ze aan te bieden op het internet. Dit heeft als extra voordeel dat je straks makkelijker kunt opruimen en schoonmaken in de nieuwe woning.

ruimte2Praktische meubels

Door het plaatsen van praktische meubels kun je meer ruimte creëren in huis. Denk hierbij aan meubilair met handige opbergmogelijkheden zoals uitschuifbare eettafels, inklapbare stoelen en multifunctionele kasten. Daarnaast bestaan er ook zogenaamde transformeerbare meubels die je in- en uit kan klappen waardoor ze een heel ander functionaliteit bieden. Een bekend voorbeeld is de slaapbank die dient als zowel bed en bank. Dergelijke meubelstukken komen vooral tot hun recht in kleine woningen en dragen bij aan een originele en minimalistische wooninrichting. Maak ook optimaal gebruik van de ruimte in een kamer. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld de ruimte gebruiken onder het bed door er verrijdbare kunststof kisten te plaatsen. Zo heb je meer plek om kleding en beddengoed makkelijk op te bergen. Kies ook voor gebruik van planken aan de muur. Deze bieden een praktische oplossing voor het opbergen van spullen wanneer er geen plaats is voor bijvoorbeeld een tafel of kast.

Extra opslagruimte

Het opslaan of opbergen van goederen kan ook ruimte besparen in huis. Bij een verhuizing heb je in veel gevallen de optie om tijdelijk of voor een langdurige periode goederen te laten opslaan. Verhuizers bieden vaak deze mogelijkheid aan, indien zij beschikken over opslagruimtes. Deze opslagunits functioneren als een extra kamer of schuur en zijn in verschillende groottes beschikbaar. De omvang van deze ruimtes variëren van 1 m³ tot soms wel 50 m³. De kosten voor het gebruik zijn afhankelijk van de benodigde grootte en locatie. Een opslagruimte biedt zo een uitkomst voor mensen met beperkte ruimte in hun huis.

Waarom natuurlijk investeren in vakantiepark Narvik Home Parc Mooi Zutendaal?

De schaarse vrije tijd waarover we beschikken willen we begrijpelijk zo goed mogelijk besteden en doorbrengen, quality time weet je wel. In plaats van één lange vakantie per jaar geven we steeds meer de voorkeur aan meerdere korte vakanties kortbij, ook in eigen land. Om onze batterijen weer op te laden zoeken we steeds meer de rust op van de ongerepte natuur . Het groene Limburg neemt hierbij ongetwijfeld een bevoorrechte plaats in. Vakantieparken rijzen er als de overbekende paddenstoelen uit de grond. Eén ervan is het Narvik Home Park Mooi Zutendaal. Niet alleen een schitterende omgeving voor een kort of eventueel een langer verblijf, maar even goed een uitstekend en vooral renderend project om erin te investeren. Waarom natuurlijk investeren in Vakantiepark Narvik Home Parc Mooi Zutendaal?

Het vakantiepark ligt in de onmiddellijke omgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen in Zutendaal, de groenste gemeente van Limburg

Het vakantiepark ligt in de onmiddellijke omgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen in Zutendaal, de groenste gemeente van Limburg

Het vakantiepark Narvik Home Parc Mooi Zutendaal heeft alles om niet alleen de meest veeleisende vakantieganger maar even goed de investeerder te bekoren. Het vakantiepark ligt in hartje Limburg, midden de uitgestrekte bossen en velden van het groene Limburg. Als vakantieganger ben je er voortdurend omringd door de natuur. Kortbij ligt het Nationaal Park Hoge Kempen en een goed onderhouden en bewegwijzerde fiets- , wandel- en ruiterpaarden. Fans van cultuur en culinair genieten voelen zich er even goed onmiddellijk thuis. Monumentale en gastronomische steden als Hasselt, Tongeren en Maaseik liggen immers kortbij.

Natuur, duurzaamheid en kwaliteit

En midden deze prachtige ongerepte natuur vind je het vakantiepark Narvik Home Parc Mooi Zutendaal. Het betreft hier een volledig nieuw concept van genieten en… investeren in natuur en toerisme.Dit vakantiepark onderscheid zich van de concurrentie door zijn ultieme natuurbeleving maar zeker ook door zijn duurzaamheid en zijn hoogstaande kwaliteit, comfort en ontspanning. hoewaarzutendaalvillaDe recente vakantiehuizen werd opgetrokken in massief hout van een opvallend hoogwaardige kwaliteit. Ze gaan in een natuurlijke schoonheid op in hun schitterende groene omgeving. Voor de bouw van alle vakantiewoningen in dit park werden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Overal ruik je de deur van massief hout, heerlijk koel in de zomer, warm en gezellig in de winter.Alle woningen werden luxueus en bijzonder smaakvol ingericht en heel wat vakantievilla’s zijn zelfs uitgerust met een privé wellnessruimte. Daar bovenop beschikt dit park over alle nodige faciliteiten om klein en groot een aangename vakantie te verschaffen.

Narvik HomeParcs

Narvic HomeParcs is al jarenlang actief in het beheer, het onderhoud, de verhuur en de ontwikkeling van vakantiewoningen op vakantieparken. Deze bijzonder betrouwbare organisatie geeft ook particuliere beleggers de gelegenheid om deel te nemen aan de verdere ontwikkeling van soortgelijke vakantieparken door een vakantievilla en/of vakantiechalet te kopen met een gegarandeerde opbrengst naar keuze. Naast het vakantiepark in het Limburgse Zutendaal beschikt men over een tweede vakantiepark in het Nederlandse Heelderpeel nabij het idyllische en uitgestrekte Maasplassengebied.

Tags: , , , , , , ,

Hoe kun je snel je auto verkopen in België?

Je wilt je auto snel, veilig en betrouwbaar verkopen? Je auto snel verkopen kan op vele manieren, de ene al wat sneller en betrouwbaarder dan de andere. Maar waar en bij wie kun je terecht als je je auto om de ene of andere reden snel wilt verkopen? En vooral: wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende manieren om je auto snel te verkopen
Er zijn vele manieren om je auto te verkopen maar ze zijn allemaal niet even snel en betrouwbaar

Er zijn vele manieren om je auto te verkopen maar ze zijn allemaal niet even snel en betrouwbaar

Je auto snel verkopen doe je ongetwijfeld aan de autodealer waar je een nieuwe wagen koopt. Dat is veruit de gemakkelijkste en de meest vlugge manier om je auto te verkopen. Verkoop je je auto aan de dealer waar je een nieuwe auto koopt? Hou er dan wél rekening mee dat je minder voor je oude auto zal krijgen dan wanneer je hem op de particuliere markt zou verkopen. Vermijd bij de aankoop over de overname van je oude wagen te spreken voor je een akkoord bereikte over de prijs van je nieuwe auto. Op die manier ben je zeker dat de overnameprijs je kortingen niet negatief zal beïnvloeden. Dit is ongetwijfeld de snelste en eenvoudigste manier om je auto te verkopen maar hij zal ook minder opbrengen dan wanneer je je auto op de particuliere markt zou aanbieden.

Verkopen aan handelaar in tweedehandsauto’s

Je auto snel en eenvoudig verkopen doe je ongetwijfeld bij een handelaar in tweedehandsauto’s. Hij stelt de overnameprijs vast. Daarbij houd hij vooral rekening met een maxale winstmarge en met de kosten die nodig zijn om je auto klaar te maken om door te verkopen. Je auto snel verkopen aan een handelaar van tweedehandsauto’s neemt je ook alle mogelijke rompslomp uit handen. De handelaar brengt je auto in orde om door te verkopen, hij gaat er mee naar de autokeuring, en plaatst eventuele aankondigingen.  Je doet er dus goed aan je auto in de best mogelijke staat bij de handelaar aan te bieden. Op die manier kun je hem ervan overtuigen dat hij zo goed als klaar is om door te verkopen en zijn inspanningen tot een strikt minimum worden herleid.hoewaarautosnelverkopen

Je auto particulier verkopen

Je auto particuliere verkopen brengt je ongetwijfeld het meeste op. Je zal er wel het nodige geduld moeten voor opbrengen. Je auto particulier verkopen kan via tal van gespecialiseerde vakbladen waarin je dan een aankondiging kunt plaatsen. Die mogelijkheid om je auto op de particuliere markt aan te bieden wordt nu ook meer en meer geboden door gespecialiseerde websites. Niet alleen het uitzicht en de technische kwaliteiten van je auto, maar zeker ook de aanwezigheid van de originele documenten zoals de factuur en het onderhoudsboekje, zijn van groot belang bij de verkoop aan particulieren. Over het algemeen geeft een aankondiging met foto (soms kan dit zonder extra kosten) het beste resultaat. Via Op de particuliere markt brengt je auto ongetwijfeld het meeste op maar deze manier om je auto te verkopen is traag en erg omslachtig.

Je auto snel verkopen via parking verkoop

Je kan je auto ook verkopen op een parking verkoop. Om zo ene transactie tot een goed einde te brengen moet je wel een geboren onderhandelaar zijn. Zo’n automarkten worden immers hoofdzakelijk bezocht door ervaren  autohandelaars die je auto aan de laagste prijs proberen te kopen om er daarna maximale winst uit te slaan. Dergelijke parking verkopen zijn ook lang niet onbesproken en worden meestal bezocht door malafide autoverkopers uit het Oostblok. Via zo een parking verkoop ben je wél in staat je auto snel te verkopen, maar je zal er op deze manier zeker niet de beste prijs  voor krijgen.

Je auto snel verkopen via Autovandaagverkopen

Je auto snel verkopen is voortaan perfect mogelijk via  Autovandaagverkopen.be,  een online platform waarop particulieren en bedrijven hun voertuigen kunnen aanbieden. De tweedehandsmakelaars van Autovandaagverkopen.be gaan vervolgens aan de slag om deze voertuigen te verkopen aan bedrijven die zijn aangesloten. Eenvoudiger en sneller kan een voertuig niet verkocht worden.

Wil jij ook je auto veilig en snel verkopen via autovandaagverkopen? Plaats dan je auto GRATIS via onderstaande website op autovandaagverkopen, de ervaren makelaars van dit online platform doen de rest!

AutoVandaagVerkopen.be - Verkoop Uw Auto in 1 Dag

Tags: , , , , , ,

Waar offertes vergelijken voor dakisolatie en dakwerken

Een goed geïsoleerd dak is onmisbaar, niet alleen om je energierekening zo laag mogelijk te houden maar even goed om je woning te beschermen tegen alle mogelijke weersomstandigheden en alle andere schadelijke invloeden van buitenaf. Waar moet je op letten bij het isoleren van je dak en waar kun je offertes vergelijken voor zowel dakisolatie als voor andere dakwerken?

Een goede dakisolatie doet je niet alleen veel geld besparen maar zal ook zowel je leef- als wooncomfort verhogen

Een goede dakisolatie doet je niet alleen veel geld besparen maar zal ook zowel je leef- als wooncomfort verhogen

Is het dak van je woning dringend aan renovatie toe? Vergeet dan zeker je dakisolatie niet. Het dak van onze woning is immers verantwoordelijk voor ruim dertig procent van het totale energieverlies. Een degelijke dakisolatie is dus de beste manier om zoveel mogelijk op je energiefactuur te besparen.

Nieuwe dakisolatienorm vanaf 2015

Vanaf begin 2015 voert de overheid een zogenaamde dakisolatienorm in. Eigenaars van woningen zonder dakisolatie krijgen strafpunten in een globaal onderzoek naar de kwaliteit van hun woning. Dat kan er oorzaak van zijn dat de woning door de overheid als ongeschikt en dus onbewoonbaar wordt verklaard. Een goede dakisolatie zorgt nu eenmaal voor een beter woon- en leefcomfort en heeft ook een positief effect op de gezondheid van de bewoners. Het deskundig isoleren van je dak kan op vele manieren en met een brede waaier aan materialen. Kies voor het isoleren van je dak voor een ervaren vakman. Dat betekent een flinke investering, maar door de maximale energiebesparing betaalt deze zich in een minimum van tijd zichzelf terug.

Een minimum dakisolatie van vijftien centimeter

Een isolatiedikte van vijftien centimeter is voor de Vlaamse Overheid het strikte minimum. Bij nieuwbouwwoningen is dit uiteraard geen probleem. Dat is anders bij het renoveren van bestaande woningen. In dit geval zal je eerst de beschikbare ruimte moeten controleren vooral je isolatiedikte te bepalen.

De dikte van een goede dakisolatie bedraagt minstens vijftien centimeter

De dikte van een goede dakisolatie bedraagt minstens vijftien centimeter

Dakisolatie aanbrengen is niet moeilijk. Je moet er alleen maar voor zorgen dat de isolatielaag voldoende dik is en goed aangebracht. Wordt de isolatie niet goed aangebracht, dan vergroot het risico op schadelijke schimmelvorming aanzienlijk.  Dakisolatie wordt aangebracht, zonder spleten, kieren of kleine openingen.

 • Het isoleren van je dak lijkt wellicht eenvoudig, maar moet niettemin aan bepaalde eisen voldoen. Een ervaren vakman kan je dan ook heel wat problemen besparen 

Een hellend dak isoleren

Er bestaan vele soorten daken, zodat de isolatie daaraan moet aangepast worden. Hellende daken en platte daken komen veruit het meest voor. De isolatie van platte en hellende daken verschilt grondig.

In geval van een hellend dak wordt het isolatiemateriaal tussen de kepers en de spanten van het dak aangebracht. Minerale wol is hiervoor een uitstekend materiaal.

In geval van een hellend dak wordt het isolatiemateriaal tussen de kepers en de spanten van het dak aangebracht. Minerale wol is hiervoor een uitstekend materiaal.

 • Een hellend dak isoleren: in geval van een hellend dak wordt het isolatiemateriaal tussen de kepers en de spanten van het dak aangebracht.  Minerale wol is hiervoor een uitstekend materiaal. 
 • Zelfdragende isolerende dakelementen: is een andere mogelijkheid om je hellend dak te isoleren. Hierbij wordt het dak  opgebouwd uit zogenaamde sandwichpanelen. De kepers, isolatie, het onderdak en de tengellatten maken dan deel uit van het paneel.
 • Een sarkingdak: hierbij worden de isolatieplaten bovenop de kepers en spanten aangebracht.
 • Isolerende binnenafwerking: bij een isolerende binnenafwerking van je hellend dak worden vooral panelen uit gipskarton en thermische isolatie gebruikt. Deze manier van extra isoleren is vooral uitstekend bij het renoveren van woningen.

Een plat dak isoleren

Bij platte daken, ook wel warme daken genoemd, wordt de isolatielaag aan de buitenkant van het dak, onder de dakdichting aangebracht. Afhankelijk van de de sterkte van je dak en de gebruikte materialen worden er hier meerdere isolatielagen aangebracht.
Bij een omgekeerd plat dak wordt de isolatie boven de dakdichtingslaag geplaatst. Er moet dan wel voor de nodige ballast worden gezorgd.

Bij platte daken, ook wel warme daken genoemd, wordt de isolatielaag aan de buitenkant van het dak

Bij platte daken, ook wel warme daken genoemd, wordt de isolatielaag aan de buitenkant van het dak

Geïsoleerd dak extra isoleren

Een bestaand dak extra isoleren zorgt voor bijkomende voordelen. Zorg er in dit geval voor dat de bestaande isolatielaag poederdroog is, en er moet uiteraard ook een onderdak aanwezig zijn. Een onderdak zit net onder de dakbedekking. Er moet ook een zogenaamd dampscherm aanwezig zijn. Een dampscherm is dampdicht en dient om je isolatie te beschermen. Je zal dit dampscherm moeten verwijderen of doorprikken alvorens je een nieuwe isolatie aanbrengt. Na het extra isoleren moet er uiteraard weer een dampscherm worden geplaatst.

De grootste fouten bij dakisolatie

Bij het isoleren van daken worden er vele fouten gemaakt, zeker als je je dak zelf isoleert. Deze fouten zijn gemakkelijk te vermijden.

Ga er steeds vanuit dat je daken nooit teveel kunt isoleren.

Ga er steeds vanuit dat je daken nooit teveel kunt isoleren.

 • Luchtspouw tussen isolatie en onderdak: een open ruimte tussen de isolatie en het onderdak moet zeker vermeden. Hoe meer koude buitenlucht er bij de constructie kan, hoe groter het risico op condensatie en vochtproblemen. Vul de ruimte tussen onderdak en lucht- en dampscherm dus volledig op
 • Te weinig isolatie: je kan nooit teveel isoleren. Een dikke laag isolatiemateriaal veroorzaakt geen schimmel. Schimmel, condensatie en vochtproblemen ontstaan op die plaatsen waar de isolatie ontbreekt of niet is geplaatst zoals het moet
 • Lucht- en dampdicht: een goed geïsoleerd hellend dak is zowel lucht- als dampdicht. Een gebrekkige lucht- en dampdichtheid verhogen het risico op condensatie en vochtproblemen
 • Onderbreking van het isolatiemateriaal en het dampscherm: zowel de isolatiemantel als het dampscherm mogen nergens onderbroken worden
 • Te smalle isolatiedekens: het is belangrijk dat de isolatie aansluit tegen de volledige breedte van de kepers

Kijken en vergelijken van dakisolatie en dakwerken doet je ongetwijfeld veel geld besparen. Vergelijk daarom offertes van dakisolatie en dakwerken op de gespecialiseerde website van Offrea

Tags: , , , , , , , , , ,

Waar kan je zonnepanelen offertes vergelijken?

Als gevolg van de verlaagde subsidie, is de hype rond het plaatsen van zonnepanelen wat geluwd. Toch bieden zonnepanelen nog steeds vele voordelen, ja, ook financiële voordelen. Door online te kijken en te vergelijken kun je hier nog steeds goede zaken doen. En zonnepanelen vergelijken doe je niet alleen op hun kostprijs. Er zijn nog tal van andere factoren waar je best rekening mee houdt vooraleer je een definitieve beslissing neemt. Eveneens belangrijk zijn ongetwijfeld de duurzaamheid en het onderhoud van de zonnepanelen. Dé vraag bij dit alles is echter waar je zonnepanelen offertes kunt vergelijken?. Onze tip: www.Offrea.be!

Zonnepanelen bieden nog steeds vele voordelen en door zonnepanelen offertes te vergelijken kun je nog altijd goede zaken doen

Zonnepanelen bieden nog steeds vele voordelen en door zonnepanelen offertes te vergelijken kun je nog altijd goede zaken doen

Voor je investeert in zonnepanelen doe je er goed aan je uitgebreid te informeren en het ruime aanbod aan zonnepanelen met mekaar te vergelijken voor je de knoop definitief doorhakt. Zonnepanelen vergelijken doe je  niet alleen op hun prijs. Vergelijk zeker ook op duurzaamheid, kwaliteit, opbrengst, vermogen en op hun rendement. Vergelijk daarbij geen appelen met citroenen. Daarom is een vergelijking van de prijs van zonnepanelen per geleverde prestatie zo belangrijk. Zonnepanelen offertes vergelijken is belangrijk als je verder gaat dan het vergelijken van de kostprijs van de zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken op kwaliteit

Vergelijk zonnepanelen zeker op hun kwaliteit. De kwaliteit van zonnepanelen wordt hoofdzakelijk bepaald door de aanwezige zonnecellen.

 • Monokristallijne zonnepanelen: bestaan uit zonnecellen gemaakt van siliciumschijven uit één groot ‘mono kristal’ zijn gezaagd. Ze zijn meestal rond of vierkant met afgeronde hoeken en egaal donkergrijs of donkerblauw.
 • Polykristallijne zonnepanelen: zijn gemaakt uit cellen van polykristallijn (of multikristallijn) silicium die eerst worden gegoten en daarna worden gezaagd. Dit is een eenvoudiger en aldus goedkoper proces dan dat van monokristallijn silicium. Het rendement van polykristallijne cellen ligt iets lager dan dat van monokristallijne cellen.

  Monokristalijne zonnepanelen zijn meestal donkerblauw of zwart

  Monokristalijne zonnepanelen zijn meestal donkerblauw of zwart

 

Monokristallijne zonnepanelen hebben een hoger rendement dan polykristallijne en zijn helaas ietwat duurder.

Zonnepanelen en hun vermogensgarantie 

De hoeveelheid elektriciteit die zonnepanelen kunnen opwekken, of het vermogen van zonnepanelen, vermindert naarmate ze ouder worden. Dat is het gevolg van de weersomstandigheden en van de schadelijke UV- zonnestralen. De meeste producenten van zonnepanelen geven garantie op het vermogen. Je kent dan het minimale vermogen van zonnepanelen. Is de vermogensgarantie van zonnepanelen 10 jaar voor 90%, dan moeten de zonnepanelen in de eerste 10 jaar minimaal 90% van het oorspronkelijk vermogen leveren. Zonnepanelen vergelijken op vermogensgarantie is zinvol.

Vergelijk zonnepanelen op productgarantie

De leverancier van zonnepanelen maakt een onderscheid in de garantieperiode voor de zonnepanelen en de garantieperiode voor de omvormer. Men spreekt dan over productgarantie zonnepanelen. De productgarantie varieert van het soort en het merk zonnepanelen. Productgarantie geldt voor gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen, met als gevolg dat je zonnepanelen systeem niet meer werkt.

Kies steeds voor zonnepanelen met een officieel erkend keurmerk zoals het CE keurmerk, IEC en TÜV

Zonnepanelen en hun rendement 

De opbrengst van zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen is het hoogst. Dat scheelt enkele procenten opbrengst met polykristallijne zonnepanelen. Doordat monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren en dat levert je uiteraard een belangrijke besparing op.

Het rendement van zonnepanelen is uiteraard ook afhankelijk van de buitentemperatuur

Het rendement van zonnepanelen is uiteraard ook afhankelijk van de buitentemperatuur

Prestaties van zonnepanelen vergelijken

Je kunt bij zonnepanelen uiteraard ook de verhouding vergelijken tussen hun prijs en de opbrengst van elektriciteit. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Maar omdat ze een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. Let hierbij echter niet alleen op de prijs van de zonnepanelen, maar houd ook rekening met de kosten van alle onderdelen en zeker met de installatiekosten van zonnepanelen.

Het vermogen van zonnepanelen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Dit is het maximum vermogen dat de zonnepanelen opwekken onder ideale omstandigheden, maar die ideale omstandigheden zijn er zelden. Daarom wordt het Wp vermogen van zonnepanelen gecorrigeerd met de factor 0,85.  Een zonnepanelen systeem met een vermogen van 2000 Wp levert 1700 kilowattuur (kWh) bruikbare elektriciteit. Fabrikanten leveren soorten zonnepanelen met verschillend vermogen.

Zonnepanelen en hun rendement zonlicht

Hoeveel elektriciteit halen zonnepanelen uit het beschikbare zonlicht? Rendement van zonnepanelen vergelijken is belangrijk als je minder ruimte op je dak hebt. Hoe hoger het rendement van zonnepanelen, hoe minder zonnepanelen je nodig hebt, waardoor de investering lager kan uitvallen. Dit verschilt per situatie. Het hoogst scorende zonnepaneel van dit moment haalt een rendement van zo’n 20%. Het rendement heet ook wel de ‘zonnepaneel efficiency’.

Hoeveel zon 'pakken' jouw zonnepanelen?

Hoeveel zon ‘pakken’ jouw zonnepanelen?

Zonnepanelen vergelijken op hun buitentemperatuur effect

Door een hogere buitentemperatuur levert een zonnepaneel minder rendement. Deze terugloop van rendement bepaalt de kwaliteit van het zonnepaneel. Het getal geeft aan hoeveel procent het vermogen terugloopt bij een temperatuur hoger dan 25 graden. Kies zonnepanelen waarbij dit getal onder 0,5% verlies per graad Celsius ligt. Hoe lager het getal, des te minder loopt het vermogen terug. Kies daarom een zonnepaneel met de laagst mogelijke score.

Vergelijk zonnepanelen offertes op de gespecialiseerde website van  offrea

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,