Hoe Waar

Het bitumen dak verven?!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, het verven van bitumineuze dakbedekking. Toch is het een opkomend fenomeen, steeds vaker krijgen gebouwen een wit of aluminiumkleurig dak. Maar wat is nu de reden dat dit steeds vaker te zien is? En welke soort verf wordt er voornamelijk gebruikt om een bitumineus dak te verven? U leest het hier.

dak

Voordelen van een wit of aluminiumkleurig bitumen dak

Wit/aluminium geschilderde bitumineuze dakbedekking zorgt voor een reflectie van het zonlicht om mee te beginnen. Dit zorgt voor een verlaging van de binnentemperatuur op een warme zomerdag. Onderzoek laat zien dat wanneer u de binnentemperatuur met één graad wil verkoelen er 3 keer zoveel energie nodig is dan om de woning met één graad te verwarmen. Wanneer u de bitumen heeft geschilderd dan kan de binnentemperatuur tot wel 6 graden lager worden. Kortom, een zeer positief effect voor het milieu en op de energierekening want uw airconditioning hoeft niet zo hard te werken. Een tweede voordeel is het positieve effect op de levensduur van uw dakbedekking. bij een wit dak is de thermische schok kleiner vanwege de kleinere temperatuursverschillen van de dakbedekking wat resulteert in een langere levensduur van de dakbedekking. Deze thermische verschillen ontstaan door het feit dat de temperatuur van het zwarte dak in de zomer tot wel 80 graden warm kan worden, tegenover 35 graden van het wit/aluminium geschilderde dak.

Hoe verf ik zelf mijn bitumineuze dak?

dak2U kent nu de voordelen van het geschilderde dak maar wat komt hier verder allemaal bij kijken? Kan ik dit zelf doen en welke verf heb ik hiervoor nodig? Het is zeker mogelijk om deze klus zelf te doen. Het is een wat grover schilderwerk waarbij het in veel gevallen recht toe recht aan werk is. Wat veel professionals aanraden is om het dak te schilderen met verf op bitumenbasis. Dit type verf kost ongeveer €15,- per liter en is verkrijgbaar in aluminium of witte kleur. U gaat als volgt te werk:

 1. Maak de ondergrond eerst vet- en stofvrij en zorg dat deze geheel droog is.
 2. Roer de verf voor maar ook tijdens gebruik zeer goed door. De pigmenten moeten namelijk goed gemengd worden voor optimale werking.
 3. Breng 1 laag verf gelijkmatig aan met een grote roller/borstel (+/- 0,125 liter per m² per laag afhankelijk van de ondergrond).
 4. Breng de 2de laag pas aan op het moment dat de eerste laag geheel droog is. Dit duurt bij de meeste merken verf maximaal 24 uur. Dit is mede afhankelijk van de temperatuur en de weersomstandigheden.

Snel en eenvoudig auto-onderdelen bestellen dankzij Autoonderdelen24.Be

autoonderdelenOnline shoppen is hot. Kleren, volledige maaltijden, garagepoorten, … Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het online bestellen. Maar, voor het echte werk moet je bij Autoonderdelen24.be zijn. Alle autoliefhebbers kunnen er terecht om de laatste nieuwe auto-onderdelen en accessoires voor hun bolide te bestellen. Maar waarom zou je auto-onderdelen bestellen bij Autoonderdelen24.be? Wij zetten de voordelen van deze unieke webshop op een rijtje.

Ruim aanbod

Eerst en vooral is er het enorme aanbod dat Autoonderdelen24.be heeft. Wie bij Autoonderdelen24.be op zoek gaat naar passende onderdelen voor zijn of haar auto mag er bijna 100% zeker van zijn dat je zal vinden wat je zoekt. Met een aanbod van meer dan 500.000 verschillende auto-onderdelen en een ruime keuze aan onderdelen voor gekende hedendaagse fabrikanten zoals Audi, BMW, Ford, Volkswagen, Mercedes-Benz, Toyota en nog zo veel meer is Autoonderdelen24.be dan ook één van de beste in zijn branche. Wanneer je toch een bepaald onderdeel of product niet kan vinden kan je nog altijd contact opnemen met Autoonderdelen24.be. Zo hoef je niet langer te zoeken naar een bepaald onderdeel.

Uitgebreide zoekfunctie

Zoeken naar het gepaste auto-onderdeel was nog nooit zo eenvoudig. Op de website van Autoonderdelen24.be kun je dankzij de super handige zoekfunctie in slechts 3 muisklikken het onderdeel vinden dat jij zoekt. Je kan namelijk sorteren op autofabrikant, model en het type van je auto.

zoekfunctie

Verschillende betalingsmogelijkheden

Autoonderdelen24.be houdt rekening met zijn klanten. Daarom is het mogelijk om als klant pas te betalen na ontvangst van je bestelling. Je kunt er ook voor kiezen om geld op je Paypal account te zetten en daarmee de bestelling af te ronden of je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een traditionele bankoverschrijving. Jij kiest wat het makkelijkste is voor jou.

Gratis verzending

Als laatste misschien wel het meest belangrijkste. Wanneer je bij Autoonderdelen een bestelling plaatst van minstens €300 hoef je geen extra verzendingskosten te betalen. Met andere woorden, de verzending van je bestelling is volledig gratis en je krijgt ook nog eens een bedenktermijn van maar liefst twee weken. Bovendien worden alle bestellingen de volgende dag al verstuurd, waardoor je na enkele dagen al de nieuwe onderdelen ontvangt.

Zeg nu zelf, waarom zou je je auto-onderdelen niet bestellen bij Autoonderdelen24.be?

7 tips om de kinderkamer in te richten

De meeste ouders zijn het er over eens dat kinderen in een mooie leefomgeving op moeten groeien waarin ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Wat is er dan belangrijker dan hun eigen slaapkamer? Een plekje om in te spelen, te slapen en te leren. Wil je weten hoe je een kinderkamer georganiseerd, speels en creatief inricht? Lees dan snel verder voor de 7 beste tips!

 1. Help je kinderen om georganiseerd te blijven

Een kinderkamer kan al snel veranderen in een puinhoop als kinderen hun spullen en kleren niet goed opbergen. Je helpt kinderen georganiseerd te blijven door opbergkasten, bankjes, en kledinghaakjes op hun hoogte te maken. Hierdoor zullen kinderen er meer gebruik van maken en minder rommel maken.

x-foto1

 1. Zorg voor goede verlichting

Is uw kind ook wel eens bang in het donker? Goede verlichting zorgt ervoor dat uw zoon of dochter zich comfortabel voelt en het zorgt voor een fijne sfeer in de kinderkamer. Vergeet daarbij vooral geen leeslampje zodat je ‘s avonds nog een verhaaltje voor kunt lezen aan je kind.

 1. Een sterrenhemel in het donker

De meeste verf- en hobbywinkels verkopen een toevoegingsmiddel wat het mogelijk maakt om verf glow in the dark te maken. Het plafond schilderen met glow in the dark sterren zal je kinderen enthousiast maken om ’s avonds eerder de lichten uit te doen. Zo vallen ze voortaan iedere avond op tijd in slaap onder hun eigen sterrenhemel.

x-foto2

 1. Slim spullen opbergen

Maak gebruik van de ruimte onder een bed. Vaak wordt deze ruimte niet benut en kan het heel veel opleveren wanneer hier een paar bakken worden neergezet om speelgoed, boeken of schoentjes in op te bergen. Een hoogslaper is nog beter, omdat je dan nog meer extra ruimte kan creëren voor een knutsel- of speelplek.

 1. Creëer een fantasiewereld met muurstickers

Kinderen kunnen nogal wispelturig zijn. Het ene moment zijn ze ergens dol op, een week later vinden ze het verschrikkelijk en niet cool. Verwijderbare muurstickers zijn in dit geval de perfecte oplossing! Muurstickers zijn een leuke en creatieve toevoeging die sprookjes en stoere avonturen tot leven brengen. Ook zijn muurstickers betaalbaar, je koopt al een exemplaar vanaf € 15.

x-foto3

 1. Hang een magneetbord aan de muur

Ieder kind houdt van verzamelen. Plakplaatjes, stripverhaaltjes, noem het maar op. Maak het verzamelen makkelijk door een magneetbord te maken waar je kind makkelijker foto’s, kaarten en andere verzamelingen aan op kan hangen. Een magneetbord is vaak verkrijgbaar in allerlei leuke vormen.

 1. Schoolbordverf: vrijheid voor creativiteit

Kinderen houden enorm van tekenen. Hoe leuk zou je kind het wel niet vinden als dat op de muur mag? Schilder een muur met schoolbordverf en geef je kinderen de vrijheid om creatief bezig te zijn. Urenlang vermaken ze zich met hun kunstwerken op hun kamer. Leuke tip: leer je kind spelenderwijs te schrijven en rekenen op hun eigen muur!

x-foto4

Zoals je hebt gelezen zijn er talloze makkelijke manieren om de kamer van je kind om te toveren in hun eigen paradijsje. Een bijzondere en praktische ruimte om in te spelen, slapen en leren. Onze kinderen verdienen immers het allerbeste.

Op wat moet je letten bij de keuze van de juiste traplift?

We worden met z’n allen ouder, en die vergrijzing valt niet meer te stoppen. En ondanks onze leeftijd, willen we zo lang mogelijk zelfstandig in onze vertrouwde omgeving blijven wonen. Een goede mobiliteit is daarvoor onmisbaar, en dat zorgt meestal voor problemen. Wanneer mobiliteit een probleem wordt, en trappen lopen een kwelling en uiteindelijk onmogelijk is,, biedt een traplift in vele gevallen een geschikte oplossing.  Het aanbod aan trapliften is dan ook zo uitgebreid, dat kiezen er zeker niet gemakkelijker op wordt. Voor de meeste problemen is er nu een aangepaste traplift. Wil jij ook ene traplift kopen?Op wat moet je dan precies letten bij de keuze van de juiste traplift?

Trapliften zijn er in vele materialen en uitvoeringen. Bij het kiezen van de juiste traplift moet je dan ook met tal van factoren rekening houden

Trapliften zijn er in vele materialen en uitvoeringen. Bij het kiezen van de juiste traplift moet je dan ook met tal van factoren rekening houden

Trapliften zijn er in vele materialen en uitvoeringen. Belangrijk is vooraf te achterhalen wat je van je toekomstige traplift verwacht, en aan welke eisen deze moet voldoen. Een traplift gebruik je om gemakkelijk van het gelijkvloers van je woning naar de eerste verdieping te brengen. Maar er is duidelijk een verschil tussen een traplift voor een lichtgewicht, en een voor iemand met overgewicht, zwaarlijvigheid en zeker voor iemand met obesitas. Bij je keuze van de juiste traplift is het soort trap waar de traplift wordt geïnstalleerd van groot belang. Gaat het om een traplift voor een rechte trap of een draaitrap? Kies je voor een lift die aan de buiten of aan de binnenzijde van je trap moet geplaatst worden? En over hoeveel beschikbare ruimte heb je om de trap te installeren? Dat zijn één voor één belangrijke factoren waarmee je bij een traplift kopen zeker rekening mee moet houden.

Stel vooraf een budget samen, en wijk daar in geen enkel geval van af. Dat zal je uiteindelijke keuze vergemakkelijken. Vergelijk de aanbiedingen van de verschillende leveranciers van trapliften. Dat doe je bij voorkeur online. Daar vind je heel wat websites waar je volledig vrijblijvend informatie en prijsoffertes kunt aanvragen. Op die manier kun  je tot dertig procent en meer besparen.

Traplift voor buitenzijde van je trap

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een traplift die langs de buitenzijde van je trap wordt gemonteerd. Deze traplift is niet alleen erg populair, maar over het algemeen goedkoper dan de andere soorten trapliften. Deze traplift beweegt zich langs rails, die aan de buitenzijde van je trap worden bevestigd. Dit soort traplift is in de eerste plaats geschikt voor trappen met een leuning aan de binnenzijde. Hij bestaat in vele uitvoeringen, zodat je het type stoel aan je wensen kunt aanpassen. Sommige van deze trapliften zijn uitgerust met een ronddraaiende stoel, en zijn zowel geschikt voor rechte trappen als voor draaitrappen. Bij vele leveranciers zijn de stoelen van deze trapliften in verschillende materialen verkrijgbaar. Het zitcomfort kan daardoor aangepast worden aan de fysieke toestand van de gebruiker.

Traplift voor de binnenkant van je trap

Er zijn ook trapliften die aan de binnenkant van je trap kan gemonteerd worden. Deze trapliften nemen een minimum aan plaats in  beslag. De rails waarin deze traplift zich beweegt; worden immers aan de binnenkant van je trap geplaatst, en is zowel geschikt voor rechte als voor wenteltrappen. De stoel draait automatisch mee met de wenteling van je trap. Deze traplift is er in vele uitvoeringen. Hij zit niet alleen veilig en comfortabel. Bij sommige modellen stopt de stoel automatisch, vanaf het ogenblik  dat er zich een obstakel op de trap bevindt.

Deze traplift kan bijna alle trappen aangepast worden

Deze traplift kan bijna alle trappen aangepast worden

Traplift voor rechte trappen

Er zijn ook trapliften ontworpen voor uitsluitend rechte trappen. Ook deze trapliften zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb jet de keuze tussen een stoel langs de binnen- of de buitenzijde van je rechte trap.

Modulaire trapliften

Wil je zo vlug mogelijk over je traplift beschikken? Dan is een modulaire traplift een geschikt alternatief. In geval van een modulaire traplift is maatwerk van de rails niet nodig. Deze rails bestaan uit verschillende modules, die eenvoudig en één voor één op je trap kunnen gemonteerd worden. Een ander voordeel van zo’n modulaire traplift is dat hij mee kan verhuizen. Deze trapliften zijn speciaal ontworpen voor trappen met een binnenbocht. Sommige van deze modulaire trapliften beschikken over een draaibaar zitgedeelte en een opvouwbare liftstoel.

Obesitas trapliften

Omdat steeds meer mensen kampen met overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas, werden nu ook trapliften ontworpen die je op een eenvoudige manier van beneden naar boven in je woning transporteren. Deze trapliften zijn afgestemd op het gewicht van hun gebruiker. Daar waar de meeste trapliften gewichten tot gemiddeld zo’n 130 kilo kunnen dragen, werd dit gewicht bij deze zogenaamde obesitas trapliften opgevoerd tot gemiddeld 220, en in extreme gevallen tot zelfs 300 kilogram. Dergelijke obesitas liften zijn meestal geschikt voor rechte trappen. Voor mensen met obesitas is er ook de verticale lift. Deze verticale lift is niet alleen duur, maar vraagt meestal ook een belangrijke verbouwing van je woning.

 • Traplift huren: weet je vooraf dat je zo’n traplift slechts tijdelijk zal moeten gebruiken, dan kun je opteren voor het huren van een traplift
 • Tweedehands traplift: is je beschikbare budget beperkt? Dan is een tweedehands traplicht een geschikt alternatief. Trapliften tweedehands kopen doe je bij voorkeur bij producenten of leveranciers van trapliften. Zij waarborgen je een tweedehands traplift van goede kwaliteit

Ben je ook zoek naar de meest geschikte traplift voor je woning, die tevens aan je wensen voldoet? Aarzel dan niet en vraag vrijblijvend alle nodige informatie en offertes. Het vergelijken van de verschillende aanbiedingen doet je gemiddeld tot 30% en zelfs meer besparen.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Hoe en wanneer je gazon bemesten?

Het gras is altijd groener aan de overkant. Voor een groener en voller gazontapijt is regelmatig bemesten een noodzaak. Net zoals alles wat groeit en bloeit, heeft ook je gazon op tijd en stond extra voedingsstoffen nodig. Gazon dat over alle onmisbare voedingsstoffen beschikt, is ook beter bestand tegen mos en onkruid, en weerstaat beter aan extreme weersomstandigheden zoals een periode van hoge temperaturen en weinig neerslag. Wanneer en hoe kun je best je gazon bemesten?

Voor het bemesten van je gazon gebruik je bij voorkeur een strooiwagen

Voor het bemesten van je gazon gebruik je bij voorkeur een strooiwagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je gazon van extra voedingsstoffen voorzien die je bij voorkeur in het voorjaar en in het najaar. Een goed onderhouden gazon is veel minder gevoelig aan eventuele ziektes, verkleurt minder vlug tijdens droge en warme periodes, herstelt vlugger na een koude en vochtige winter en vertraagt mosvorming, waardoor je dus een veel dichtere grastapijt krijgt. Kortom, het regelmatig bemesten van je gazon zorgt voor heel wat voordelen.

Welke voedingsstoffen?

Je gazon bemesten lijkt wellicht een eenvoudige klus, maar voor een maximaal groen resultaat moet je toch met enkele voorschriften rekening houden. Je gooit niet zomaar om het even wat over je gazon. Er zijn vele soorten bemesting voor je gazon beschikbaar. De basis van goede meststoffen voor je gazon is stikstof (N), fosfor(P) en Kalium (K) of het NPK- gehalte. Elk cijfer geeft het procent weer op de volledige inhoud. De meest ideale meststof voor je gazon heeft een NPK waarde  van 9-6-5. Deze basissamenstelling wordt meestal aangevuld met extra ingrediënten voor een betere groei of voor de verbetering van de grond.

 • Stikstof (N): stikstof is nodig voor een vlug herstel en een regelmatige groei van je gazon
 • Fosfor (P): zorgt voor sterke wortels en een vlottere groei
 • Kalium (K): verhoogt de weerstand van je gazon tegen droogte, koude en allerlei ziekten
 • Magnesium (Mg): zorgt voor een diep groene kleur

Aan sommige soorten meststoffen voor je gazon worden extra mineralen zoals calcium, zink en ijzer toegevoegd.
De samenstelling van de bemesting hangt ook af van het tijdstip van bemesting. Zo zijn er speciale meststoffen die je gebruikt bij de aanleg van je gazon, tegen verkleuring of té weelderige groei of tegen mosvorming.

De juiste bemesting zorgt voor een mooi groen en sterk gazontapijt

De juiste bemesting zorgt voor een mooi groen en sterk gazontapijt

Kies voor organische meststof

Kies bij voorkeur voor organische meststoffen voor je gazon. Die bieden in vergelijking met kunststof vele voordelen. Organische meststoffen zorgen voor een constante kwaliteit van de ondergrond, hebben een langere werking en zijn niet schadelijk voor jonge grasplantjes.
De nadelen van kunstmest zijn onder meer:

Wanneer en hoeveel bemesten?

Behalve tijdens de wintermaanden, kun je je gazon een gans jaar bemesten. In de herfst en de vroege lente gebruik je tweehonderd gram meststof per vierkante meter. Voor het bij mesten in juni volstaat de helft. Kunstmeststoffen in korrels zijn onderhevig aan hoge temperaturen en vochtigheid.

Waarom bemest je in welke periode:

 • Bemesting in het voorjaar: dit zorgt voor een vlugge groei, en geeft je gazon een mooi groene kleur. Je gazon bemesten in het voorjaar doe je bij voorkeur in februari, maart en april
 • Bemesting in de zomer: zorgt voor een gezonde grasmat, ook bij droog en warm weer en bij intenser gebruik
 • Bemesting van je gazon in het najaar: zorgt voor sterke wortels. Sterke wortels geven je gazon extra kracht en weerstand om tegen koude, vorst en neerslag. Een najaarsbemesting doe je bij voorkeur in de maanden september, oktober en november

Hoe bemesten?

Goed bemesten doe je best met een strooiwagen. Op die manier zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de meststof. Bij bemesten zonder strooiwagen verdeel je je gazon in gelijke delen. Verdeel je meststoffen zo gelijkmatig mogelijk en sla geen stukken over.

Na het bemesten besproei je het gazon overvloedig. De eerste 24 uur na bemesting mag het gazon niet betreden worden. Je gazon bemesten tijdens de heetste momenten van de dag doe je nooit. Dat zal je gazon verbranden.

Tags: , , , , ,

Vlieg goedkoop naar de zon met Thomas Cook Airlines

Ligt je zomerse vakantiebestemming nog niet vast, en zoek je naar de nodige inspiratie voor een zonvakantie met alles erop en eraan? Vlieg dan goedkoop naar de zon met Thomas Cook Airlines. Deze reisorganisator presenteert je de meest aantrekkelijke en zeker de goedkoopste vakantie aanbiedingen, dit zowel voor alle populaire bestemmingen binnen Europa, als voor exotische paradijzen, zonnige stranden of winterse landschappen. Thomas Cook Airlines vertrekt zowel vanuit Zaventem als vanop de regionale luchthavens Oostende, Luik of Rijsel. Er is dus zeker een vertrekplaats in je regio.

Met Thomas Coock Airlines vlieg je niet alleen goedkoop, maar zeker comfortabel én veilig naar de zon

Met Thomas Coock Airlines vlieg je niet alleen goedkoop, maar zeker comfortabel én veilig naar de zon

De favoriete vakantiebestemmingen van de vele vakantiegangers die jaarlijks voor Thomas Cook Airlines kiezen zijn naast Marokko (Agadir, Marrakech, ) Turkijke (Antalya) Madeira (Funchal), de Canarische Eilanden (Lanzarote), Corsica (Ajaccio), Kreta (Chania, Heraklion), de Balearen (Mallorca), en het Kroatische Split.

Thomas Cook vliegt je ook goedkoop, comfortabel en veilig naar Kos, Santa Cruze de La Palma, Corfu, Rimmini, Aqaba, Hammamet, en Izmir,

Marokko: ontdek Agadir

Agadir is zonder enige twijfel dé poort naar het zuiden van Marokko. De baai van Agadir is wondermooi. Je geniet er bovenop van maar liefst van 350 dagen zonneschijn per jaar. Agadir is ook de hoofdstad van de regio Sous, tevens vertrekpunt van vele, boeiende excursies. Paardrijden, zeilen, duiken, jetski, vissen, tennis golf, of gewoon zonnekloppen… in het Marokkaanse Agadir kan het allemaal. Je Marokkaans avontuur start precies op twaalf kilometer van Agadir. Daar wacht het land van de Ida ou Tanana, typisch berbergebied. Je maakt er kennis met uitgestrekte palmboomgaarden, met de witte huizen van Imouzzer, indrukwekkende watervallen, en met olijf- en amandelbomen.

Een typische kasbah in een schitterend groen decor in Agadir

Een typische kasbah in een schitterend groen decor in Agadir

In Agadier vind je ook de Arganier, een boom die je nergens anders aantreft. Meer landinwaarts, op de vruchtbare laagvlaktes van Sous, vind je kleurrijke sinaasappel- en zelfs  bananenbomen. In dorpjes zoals Inezgane, en Aït Melloul maak je kennis met de inwoners in hun nationale klederdracht. Als je voor Marokko en Agadir kiest voor je volgende vakantiebestemming, moet je zeker ook Taroudant verkennen. Deze wordt niet voor niets het kleine Marrakech genoemd.

De goedkoopste aanbiedingen richting Marokko en Agadir vind je HIER

Marokko: ontdek Marrakech

Marrakech of de rode stad aan de voet van het Atlasgebergte, dompelt je onder in een Arabische sprookjeswereld. De stad vormt het schilderachtige decor voor slangenbezweerders, buikdanseressen en acrobaten, die hun publiek steeds weten te boeien. Je maakt er ook kennis met handelaars, die hun producten met muilezels, petit- taxi’s en brommertjes naar de sfeervolle soeks brengen.

Ontdek hier de riads; de stadspaleizen met de vele klaterende fonteinen in de kleurrijke patio, de prachtige mozaïeken en kunstig houtsnijwerk. Van op je  dakterras zie je de zon ondergaan in de medina, de oude stad…

Marrakech of de rode stad aan de voet van het Atlasgebergte, dompelt je onder in een Arabische sprookjeswereld.

Marrakech of de rode stad aan de voet van het Atlasgebergte, dompelt je onder in een Arabische sprookjeswereld.

Laat je in Marrakech zeker verwennen in de hamams en verleiden door de couscous…

De goedkoopste aanbiedingen richting Marrakech vind je HIER

Turkije: ontdek Antalya

Vlieg met Thomas Cook Airlines naar de Turkse Riviera en geniet er van het beste van twee werelden. Aan de voet van het Taurusgebergte verbergt de grillige rotskust de prachtigste inhammen, schittert het water van de Middellandse Zee nergens blauwer, kleuren de uitgestrekte dennenbossen de bergen groen, en laat het zonnetje zich het hele jaar van zijn beste kant zien. Historische sites in Aspendos en Termessos zijn niet veraf. De vele prachtige zandstranden, een mild klimaat, het heldere water en de vele sportfaciliteiten maken je vakantie aan de Turkse Riviera compleet.

Hier kun je raften, paardrijden en golfen, en ‘s avonds je naar hartenlust uitleven in de vele disco’s en danscafés. Het Taurusgebergte dirigeert zijn waterlopen en watervalletjes richting zee, en tovert de prachtigste plekjes tevoorschijn in een uniek natuurgebied. Kortom, de Turkse Riviera is een vakantiebestemming met alles erop en eraan.

De goedkoopste aanbiedingen richting Turkije en Antalya vind je HIER

Madeira: ontdek bloemeneiland Funchal

Het eiland Madeira noemt men niet voor niets de parel van de Atlantische Oceaan en het bloemeneiland. Dankzij zijn uitzonderlijk mild klimaat, is het hier altijd lente! Tussen de hoofdstad Funchal en de ongerepte noordkust van dit kleurrijke bloemeneiland, ligt een wereld vol tegenstellingen; van de adembenemende zuidkust, tot het ruige plateau van Paul da Serra, de immer in wolken gehulde Pico Ruivo, de natuurlijke lava zwembaden in de zee in Porto Moniz, de typische driehoekige huisjes in Santana, de immer groene berglandschap met hun immense bloemenpracht, de ruisende watervallen, en het duizend kilometer lange net van kleine bewateringskanaaltjes, de ongerepte natuur in het binnenland met diepe dalen, indrukwekkende bergwouden, een adembenemende bloemen- en plantenweelde, en een schat aan orchideeën.

 De adembenemende bloemen- en plantenweelde van Funchal

De adembenemende bloemen- en plantenweelde van Funchal

De goedkoopste aanbiedingen richting Madeura en Agadir vind je HIER

Canarische Eilanden: ontdek Lanzarote

Lanzarote is zonder twijfel de meest indrukwekkende vakantiebestemming van alle Canarische eilanden. Hier geniet je van een warm en droog klimaat, waar de zon je nooit in de steek laat. Lanzarote biedt de vele toeristen lange, brede zandstranden, idyllische baaien, gezellige moderne toeristische centra en vele sportmogelijkheden. Het binnenland wordt beheerst door uitgestrekte wijngaarden, door velden vol tomaten, vijgen en meloenen. Op Lanzarote geniet je ongetwijfeld ook van de typische architectuur van kunstenaar César Manrique.

Lanzarote is een typisch vulkaaneiland met meer dan driehonderd kraters. Samen vormen ze een enorm vuurgebergte, het Nationale Park Timanfaya. Vulkaanuitbarstingen maakten van dit deel van het eiland een echt maanlandschap.

De vele excursies per kameel, met een jeep of een zeiljacht weten de grootste avonturier te boeien.

De goedkoopste aanbiedingen richting Canarische Eilanden en Lanzarote en vind je HIER

Vakantie op Corsica: ontdek Ajaccio

Ajaccio, of de keizerlijke stad is als hoofdstad van het eiland Corsica op vele gebieden is écht majestueus. Ajaccio is tevens de geboorteplaats van Napoleon, die overal in de stad uitgebreid wordt geëerd, met onder meer een uitgebreid museum. Je kan er tevens zijn goed bewaard gebleven geboortehuis bezoeken. De Corsicaanse hoofdstad telt verder vele waardevolle kerken en gebouwen. De citadel en het grote Museum Fesch, na het Louvre het tweede grootse op Frans grondgebied, zijn beslist de moeite waard om te bezoeken.

Ajaccio, of de keizerlijke stad is als hoofdstad van het eiland Corsica op vele gebieden is écht majestueus

Ajaccio, of de keizerlijke stad is als hoofdstad van het eiland Corsica op vele gebieden is écht majestueus

De goedkoopste aanbiedingen richting Corsica en Ajaccio vind je HIER

Kreta: ontdek Chania

Kreta staat, als meest zuidelijk gelegen eiland van Griekenland, bekend om zijn gastvrijheid. Het eiland is deels bergachtig en heeft een aangenaam klimaat. Drieduizend jaar voor jaar Christus stond hier de wieg van de Minoïsche beschaving, één der belangrijkste beschavingen ter wereld. De indrukwekkende paleizen van Knossos; Phaestos, Malia en Zakros zijn hier nog steeds de zichtbare, en goed bewaard gebleven getuigen van. Op Kreta heerst er een gans jaar een ontspannen vakantiesfeer. De hotels en de andere vakantie infrastructuur zijn er van uitstekende kwaliteit, en bevinden zich meestal direct aan het strand. Kreta pronkt met een kustlijn van bijna duizend kilometer lang.

Naast de hoofdstad Heraklion zijn Rethymnon en Chania ongetwijfeld de gezelligste en meest authentieke stadjes van het eiland. De smalle straatjes, de leuke winkeltjes, de gezellige haven met de talloze uitstekende restaurants en sfeervolle cafeetjes en terrasjes… Hier zal je nog lang over napraten! Tijdens één van de vele excursies, leer je het echte Kreta kennen. Waan je bij de oude Grieken in Knossos, geniet van lekkere Griekse keuken en wijn tijdens een Griekse folklore-avond of maak een onvergetelijke tocht door de Samaria- kloof!

De goedkoopste aanbiedingen richting Kreta,Heraklion en Chania vind je HIER

De Balearen: ontdek Mallorca

Hou je tijdens je vakantie in de eerste plaats van zon, zee en strand? Dan zijn de Balearen met Mallorca op kop zeker je favoriete

Met bijna zeshonderd kilometer kust en tachtig stranden is Mallorca een ideale bestemming voor een strandvakantie

Met bijna zeshonderd kilometer kust en tachtig stranden is Mallorca een ideale bestemming voor een strandvakantie

vakantiebestemming. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, en weet je zeker te bekoren met een zacht en droog klimaat, met opvallend brede zandstranden, steile klippen, kleine bergdorpjes en idyllische baaien. Met bijna zeshonderd kilometer kust en meer dan tachtig stranden, is Mallorca in de eerste plaats geschikt voor een ontspannende strandvakantie, zowel voor de actieve zonneklopper als voor diegenen die rust zoeken. De watersportmogelijkheden zijn er onuitputtelijk, en aan de schitterende zandstranden lijkt maar geen einde te komen.

En dan hadden we het niet eens over Palma met zijn gotische kathedraal en zijn Moorse vesting, over de pittoreske plaatsjes Valldemossa en Soller, of over de druipsteengrotten bij Porto Cristo. Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in het natuurgebied Cala Mondrago, terwijl een tocht door de ruige bergen door elke sportieve wandelaar of fietser wordt gewaardeerd.

De goedkoopste aanbiedingen richting Balearen en Mallorca vind je HIER

Vakantie in Kroatië: ontdek Split

hoewaarthomascooksplit

Het Kroatische Split groeide vooral de laatste jaren uit tot een toeristische topbestemming

Het Kroatische Split groeide vooral de laatste jaren uit tot een toeristische topbestemming. Helemaal niet verwonderlijk, want deze kust- en havenstad aan de Adriatische kust heeft alles in huis om zowel natuur-, cultuur- als strandliefhebbers te bekoren. Bovendien vind je er de vele hotels en campings op een steenworp van de voornaamste bezienswaardigheden. Eerst en vooral is er het zalige weer in Kroatië, vooral in de zomermaanden. De temperaturen swingen er in juli de pan uit, met maxima tot boven de dertig graden, afgekoeld door een verfrissend mistral. De kans op neerslag is er tijdens de zomer zo goed als onbestaande bijzonder. Dat maakt van Split één van de meest aantrekkelijke zonbestemmingen van Europa.

De goedkoopste aanbiedingen richting Kroatië en Split vind je HIER

Een van de absolute blikvangers is het adembenemende historische centrum, met zijn mooie pleinen, parken en het imposante Paleis van Diocletanus. Dit is het zenuwcentrum van Split, met tal van winkels, restaurantjes, uitgaansgelegenheden en een mooi museum. Vanuit Split ben je zo de vele eilandjes voor de Dalmatische kust.

Kies op onderstaande website van Thomas Cook Airlines je favoriete vakantiebestemming en vlieg binnenkort goedkoop naar de zon!

Thomas Cook Airlines België

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,