Blijft sparen in Zwitserland voordelig?

zwitserlandNiet alleen omdat Zwitserland lange tijd het bankgeheim hanteerde, parkeerden vele landgenoten hun spaarcenten op Zwitserse bankrekeningen. Dat was lang niet de enige reden. Voor buitenlanders was sparen in Zwitserland meestal aantrekkelijk vanwege de hoge rente. Blijft sparen in Zwitserland voor ons Belgen nog altijd zo aantrekkelijk, lees voordelig, nu dit land nog niet zo lang geleden voor de opheffing van zijn bankgeheim stemde? Welke voordelen biedt sparen in Zwitserland, en zijn onze spaarcentjes daar wel veilig?

Ondanks het feit dat Zwitserland twee jaar geleden een einde maakte aan zijn bankgeheim, trekken vandaag nog altijd veel Belgen met hun spaarcenten naar dit Alpenland. Niet verwonderlijk, de meerderheid der Zwitserse banken hanteren nog steeds een hogere rente dan in de meeste Europese landen het geval is. Ondanks het stopzetten van hun bankgeheim, blijft het voor buitenlanders aantrekkelijk om met hun spaarcenten richting Zwitserland te trekken.

Hoe veilig is sparen in Zwitserland?

Is sparen in Zwitserland veilig? Net zoals dat in ons land het geval, zijn ook daar de banktegoeden gegarandeerd. Dat betekent dat in geval van het faillissement van een of andere bank de spaarders, uiteraard ook de buitenlandse, tot een bepaald bedrag toch krijgen uitbetaald. Daar waar tot voor de kredietcrisis dit bedrag was gelimiteerd tot 30000 Zwitserse frank, werd dit na de crisis opgetrokken tot 100000 Zwitserse frank, hetgeen momenteel overeenkomt met een kleine 70000 Euro. Met deze garantiemaatregel willen de Zwitsers voorkomen dat spaarders massaal hun spaarcenten zouden terugtrekken wanneer het op de financiƫle markt terug slechter zou gaan. Op die manier zouden banken immers nog sneller failliet gaan.

Controleer koers Zwitserse frank

Besluit je na veel wikken en wegen met jouw spaarcenten richting Zwitserland te trekken, dan is het uiteraard van groot belang dat je de koers van de Zwitserse frank nauwlettend in de gaten houdt. Met een hogere rente van de Zwitserse muntheid kunnen we geld verdienen. Daalt de koers van de Zwitserse frank in waarde tegenover de euro, zal uiteraard ons spaargeld in waarde dalen. Het omgekeerde is uiteraard ook het geval. Bij stijging van de waarde van de Zwitserse frank in vergelijking met onze euro, zullen onze spaarcenten uiteraard ook meer opbrengen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,