Beste prijzen voor je verwarmingsradiatoren

We besteden steeds meer aandacht aan de inrichting van onze woning. De keuze van de meest geschikte radiatoren voor je verwarming lijkt dan misschien banaal, maar dat is het zeker niet.  Niet alleen de aankleding, de meubels of de juiste vloerbekleding bepalen  je interieur.  Een goed gekozen en subtiel geplaatste verwarmingsradiator kan je interieur extra uitstraling bezorgen. Je hebt daarbij de keuze tussen doodgewone, klassieke (plaat)radiatoren of (design)radiatoren. Een designradiator ziet er luxueuzer en stijlvoller uit, en kan je ook gemakkelijk in de lengte installeren. Waar moet je vooral op letten bij hun aankoop, en wat zijn de beste prijzen van radiatoren?

We worden blijkbaar allemaal geboren met een baksteen in onze maag. Er wordt gebouwd en gerenoveerd dat het een lieve lust is. Er gaat daarbij meer en meer aandacht naar woninginrichting, mét oog voor het kleinste detail. Verwarmingsradiatoren moeten niet alleen bij je interieur passen, ze hebben bij voorkeur nog een aantrekkelijk design ook. Daar waar je vroeger alleen klassieke (plaat)radiatoren ter beschikking had, in het allerbeste geval met een kleurtje,  kan je vandaag kiezen uit een groot gamma (design)radiatoren. Wanneer je verwarming duidelijk opvalt en je deze niet wil wegstoppen zoals dat meestal het geval is, kies je voor zo’n designradiator. Die is niet alleen luxueuzer en stijlvoller, je kan er kleinere ruimtes meestal vlugger mee op temperatuur krijgen.

Klassieke en designradiatoren combineren

 

Een designradiator is niet alleen sierlijk en stijlvol, hij is ook duurder. Om je budget binnen de perken te houden, hoef je niet overal design radiatoren te plaatsen. Je kan ze perfect combineren met meer klassieke uitvoeringen. Een designradiator komt pas écht tot zijn recht als hij in het oog springt. Dat kan zowel in je inkomhall, het salon als de woonkamer zijn, als hij maar opvalt. Een designradiator komt nog het meest tot zijn recht in de badkamer. Een duurdere designradiator moet steeds een extra toets geven aan je interieur. Op minder opvallende plaatsen installeer je klassieke radiatoren.

Plaats geen design radiator in een klassiek interieur

 

Je kan niet overal designradiators plaatsen. Doe dat nooit in een kamer met een klassiek interieur. Een designradiator geeft extra uitstraling aan een modern interieur, in een klassiek interieur zorgt hij voor een averechts effect. Designradiatoren zijn beschikbaar in vele (mode) kleuren, waardoor je ze perfect aan je interieur kunt aanpassen. Ze worden zowel horizontaal als verticaal geplaatst. Radiatoren voor badkamers kregen een speciaal design, waardoor je er zefs je badlinnen kan aan ophangen. Hou zeker de capaciteit van de gekozen radiator in de gaten. Je hebt niets aan een mooie radiator, die je onvoldoende warmte biedt.

High Power design radiatoren

 

Designradiatoren verschillen vooral in uiterlijk met hun klassieke broertjes, alle vormen zijn mogelijk. Ze zijn hoofdzakelijk gemaakt van staal,  de laatste tijd wordt aluminium steeds meer gebruikt. Radiatoren uit aluminium zijn echte lichtgewichten, waardoor ze veel vlugger op temperatuur geraken. Je kan ook kiezen voor de recente High Power Design radiatoren,  die veel meer warmte in een erg korte tijd afgeven.

Beste prijzen voor (design)radiatoren

 

Zoveel verschillende (design)radiatoren, zoveel verschillende prijzen. De prijs van (design) radiatoren hangt van verschillende factoren af, eerst en vooral van hun vormgeving en de gebruikte materialen. Je kan op hun prijs besparen door te kiezen voor standaard uitvoeringen, witte producten of merkloze radiatoren. Die zijn veel goedkoper dan merkradiatoren. Plaats je de radiatoren zelf, dan zal de kostprijs uiteraard veel lager uitvallen dan wanneer je de hulp van een vakman moet inroepen. Een klassieke plaat radiator heb heb je al vanaf 31 euro. Kies je voor de goedkoopste uitvoering designradiatoren, dan moet je rekening houden met een minimum investering van zo’n 300 euro per radiator. Het prijskaartje loopt op tot 2000 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,