Beste prijzen voor je favoriete Rolex

De keuze van je nieuw horloge is beslist niet gemakkelijk, want het aanbod onuitputtelijk. Een goed horloge is in de eerste plaats functioneel en nauwkeurig, maar velen denken daar anders over. Dikwijls primeert het design en de naam boven kwaliteit en nauwkeurigheid. Een uurwerk is voor velen een prestige- object. In het segment van de meest exclusieve en dus peperdure uurwerken, neemt het Zwitserse Rolex een vooraanstaande plaats in. Dat heeft verschillende oorzaken. Eerst en vooral is er de pioniersrol die Rolex vervulde, waardoor het tot een échte hype uitgroeide. De prijs van een Rolex is navenant, en voor velen een onoverkomelijke struikelblok. Op wat moeten je letten bij de aankoop van een nieuw horloge, én dus ook van een Rolex? En is een Rolex dan zoveel beter én betrouwbaarder dan andere goedkopere horloges van weliswaar minder bekende merken?

Het wereldvermaarde Rolex speelde ongetwijfeld een pioniersol bij de ontwikkeling van het horloge. Zwitserland is nu nog steeds de bakermat van precisie- uurwerken. Toch was het met Hans Wilsdorf een Duitser die aan de wieg stond van Rolex. Toen waren de weinig bestaande polshorloges nog erg onnauwkeurig. Walsdorf wilde daaraan verhelpen kleine precisie- onderdelen voor zijn Rolex- uurwerken te laten ontwikkelen in, hoe kan het ook anders, Zwitserland. Rolex was dan ook het allereerste polsuurhorloge dat verschillende precisie- certificaten behaalde, en zorgde later nog voor verschillende nieuwigheden in uurwerkland. Zo pakte het als eerste uit met een waterdichte, automatische en zichzelf opwindend uurwerk.

Is prestige Rolex ook nauwkeuriger?

Wie voor Rolex kiest, kiest in de eerste plaats voor prestige. Maar is zo’n peperduur statussymbool als Rolex zoveel beter en nauwkeuriger dan zijn concurrentie ?  Het prijsverschil tussen een peperdure Rolex en de goedkoopste quartz horloge is enorm, maar niettemin hebben deze laatsten ook hun kwaliteiten.  Een quartz uurwerk is veel eenvoudiger in productie. Dat maakt zo’n quartz horloge niet alleen goedkoop, maar zeker ook erg nauwkeurig. Vele quartz horloges van enkele tientalle euro’s zijn inderdaad nauwkeuriger dan de mechanische, maar peperdure Rolexen.

Kostprijs niet altijd garantie voor kwaliteit

Duurder is hier dus zeker geen garantie voor beter en nauwkeuriger. Wil je zo lang mogelijk van zijn favoriete uurwerk genieten, of verander je van horloge zoals van outfit? Behoor je tot deze laatste cotegorie, kies dan je voor de goedkopere quartz uurwerken.

Opmerkelijke prijsverschillen

Rolex uurwerken zij er in verschillende soorten, ontwerpen, formaten en… uiteraard prijzen. Ook bij deze prestige uurwerken bestaat er een opvallend groot prijsverschil. Rolex- uurwerken variëren in prijs van  gemiddeld 2450 euro tot… 21500 euro. Deze prijzen worden hoofdzakelijk beïnvloed door het gebruikte materiaal. Toch worden de beste prijzen voor Rolex- uurwerken online gevonden.

Goedkoopste Rolex- uurwerken koop je online

Rolex uurwerken koop je veruit het goedkoopst online. Een van de gespecialiseerde sites die nieuwe Rolex horloges aan  bodemprijzen aanbied is Goedkope Nederland.nl. Hier koop je een Rolex met maar liefst 68 procent korting, en de keuze is er uitgebreid.

Hoe herken je een namaak- Rolex?

Het is uiteraard oppassen geblazen bij de online aankoop van een prestigieuze Rolex. Hoe kan je zien wanneer je met een échte of met een namaak Rolex te doen hebt?

  • Rolex pareltje: je moet beslist nagaan of het bekende Rolex pareltje dat zich op de draairing bevindt ,verzonken is. Dat pareltje mag er in geen geval  boven uit steken, en moet licht geven in de duisternis.
  • De polsband: deze mag aan de buitenkant geen pinnen vertonen die schakels met mekaar verbinden.
  • Wijzerplaat: controleer zeker de wijzerplaat van de Rolex die je op ’t oog hebt. Merk je onregelmatigheden, dan is het met zekerheid namaak. De wijzerplaat van een echte Rolex is tot in de perfectie afgewerkt.
  • Het logo: mag nooit gelijmd zijn, maar gemaakt uit één stuk. Wrijf je over het logo, dan moet  je onmiddellijk diepte voelen.
  • Index: deze zal bij namaak weinig of niet oplichten.
  • Kroon: het in het glas gegraveerd kroontje  (meestal bij zes uur) mag je haast niet zien.
  • Het serienummer: moet tussen de lugs bij zes uur zijn gegraveerd.  Haal je de band weg, dan zie je dat dit serienummer altijd begint met een letter dat het jaar aangeeft waarin het horloge werd gemaakt, steeds  gevolgd door 6 cijfers.
  • Kroon: draai je de kroon van een echte Rolex los,  dan zie je een zwarte rubberen ring, die als het ware verzonken is in een groef. Ook een namaak Rolex zal een ring aantreffen, maar deze zal niet verzonken zijn in een groef.
  • Afwerking: een echte Rolex is steeds tot in de perfectie afgewerkt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,