Beleggen in goud voor hoogste rendement

Hoe slechter het economisch en financieel gaat, hoe hoger de prijs van het goud klimt.

Hoe slechter het economisch en financieel gaat, hoe hoger de prijs van het goud de hoogte in gaat. Dat mag niemand verwonderen, want want want wanneer onze beuren regelmatig rood kleuren, is uiteraard iedere belegger nog nadrukkelijker op zoek naar de meest betrouwbare én renderende manier om zijn kapitaal te beleggen.  In dergelijke omstandigheden kunnen ze onmogelijk voorbij de verschillende edelmetalen in het algemeen , en aan goud in het bijzonder. Als het op renderen aankomt, speelt goud ongetwijfeld de hoofdrol. Financiële experten geven beleggers dan ook de raad minstens tien procent van hun portefeuille in goud te beleggen. Hoe pak je beleggen in goud best aan? Investeer je daarbij in  goudstaven, verkoop je oude juwelen of verkies je nog een andere vorm?

In  economisch en financieel slechte tijden, kiest een belegger meer dan ooit voor goud. Logsich toch, want in tegenstelling met bijvoorbeeld papieren geld, behoudt goud steeds zijn waarde, en dit in alle omstandigheden. Het edelmetaal rendeert uitstekend, zelfs in perioden van crisis. De laatste tien jaar ging de goudprijs (bekijk hem hier) maar liefst zes keer de hoogte in.  Dit jaar presteert het goud zelfs nog sterker, waardoor   2011 voor de vele beleggers nu al niet meer stuk kan. Wat anders gezegd van de vaststelling dat de prijs van het goud de laatste maanden steeg met maar liefst twaalf procent. De opmars van de goudprijs lijkt wel onstuitbaar. Waar de goudprijs uiteindelijk zal uitkomen, is niet te voorspellen.

Beleggers bang van prijscorrectie

Als (toekomstige) belegger moet je er wel rekening mee houden dat goud even snel in  waarde kan dalen, dan het haast van de ene op de andere dag kan stijgen. Goud is immers erg gevoelig aan speculatie. Zelfs de kleinste gelegenheidsbelegger kan, eventueel met de hulp van trackers, inspelen op de plots fors stijgende goudprijs. Dat werkt speculatie en plotse waardeschommelingen uiteraard in de hand. Maar wat wanneer vroeg of laat een forse correctie van de goudprijs wordt doorgevoerd? Dan reageren speculanten razendsnel, en haken ze massaal af. En dat heeft uiteraard een negatieve invloed op de goudprijs.

Kan hoogconjunctuur goudprijs blijven duren?

Zowel de trage groei van de wereldwijde economie, als de torenhoge en de staatsschulden van de meerderheid der Eurolanden, beïnvloeden in sterke mate de prijs van het goud.  Zo lang het slechte economsiche klimaat aansleept, zo lang zal zal de goudprijs hoog blijven, en zelfs nog stijgen.  Hamvraag bij dit alles is of de goudprijs op deze manier kan blijven stijgen. Daar bestaat uiteraard geen zekerheid over. Volgens sommigen kan de stijging niet lang meer blijven duren. Anderen zien de goudprijs verder stijgen tot recordwaarden.

Beleggen in goudstaaf

Er zijn verschillende mogelijkheden om te beleggen in goud. Particuliere beleggers vroeger steevast voor goudstaven, die ze in hun privékluis bewaarden.  Beleggen in goudstaven gebeurt nog altijd, maar wél veel minder dan vroeger. Een standaard goudstaaf weegt één kilo. Zowel banken als allerlei beursinstellingen bieden vandaag zelfs goudstaafjes van honderd gram aan, die kan je in vele gevallen bijschrijven op je effectenrekening. Daar zal je dan wél een bewaarloon moeten voor betalen.

Wees voorzichtig met de verkoop van oude juwelen. De prijs kan van juwelier tot juwelier immers sterk verschillen.

Prijs oude juwelen

In tijden van economische en financiële crisis, worden in vele gevallen oude (familie) juwelen weer boven gehaald om bij een hoge goudprijs te worden verkocht. Doe dat niet onvoorbereid, dan zou je wel eens van een kale reis kunnen terug komen. Wees daar in ieder geval erg voorzichtig mee. De prijs die je voor gouden juwelen en oud goud aangeboden krijgt, kan sterk verschillen van juwelier tot juwelier. Overweeg je toch je oude juwelen uiteindelijk te verkopen? De resultaten van een recent en grootschalig onderzoek leerden dat dit prijsverschil in vele gevallen kan oplopen tot maar liefst honderd procent. Verkoop je juwelen dan ook niet impulsief aan de eerste de beste juwelier. Kijk en vergelijk, dat doet je ongetwijfeld veel geld besparen. En ook online kan je daarbij gouden zaken doen!

Wens je ook te beleggen in goud? Neem dan vrijblijvend eens een kijkje bij Golddirect, de referentie uit de Benelux wat het beleggen in goud betreft. Goudstaven, munten, zilver, ze hebben er alles en je kan het veilige manier bestellen en thuisgeleverd krijgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,