Bed and Breakfast in Antwerpen: goedkoop én aantrekkelijk

Antwerpen b en bAntwerpen staat al langer op de toeristische wereldkaart, maar vooral de laatste jaren nam het toerisme in de Scheldestad een geweldige vlucht. Antwerpen is niet alleen een typische havenstad, het heeft zijn tienduizenden toeristen zoveel méér te bieden. Dat Antwerpen ook op toeristisch vlak uitstekend scoort, wordt extra onderstreept door het sterk groeiend aantal cruiseschepen dat haast dagelijks van overal ter wereld de haven aandoen. Maar we kunnen met de vele toeristische troeven van de koekestad ook op een veel goedkopere manier kennis maken. Dat kan zowel met een kort als langer verblijf in een van de vele bed en breafast in Antwerpen die bovendien erg goedkoop zijn ook.

Steeds meer en meer landgenoten houden van meerdere kortbij vakanties dan van één lange. Dat verklaard meteen het sterk groeiend succes van steden- en citytrips. Antwerpen plukt hier uiteraard méér dan zijn graantje van mee. De toeristische verblijfsinstrastructuur werd grondig aangepakt en gemoderniseerd. De vele bed and breakfast adresjes die de Scheldestad telt, bleven hierbij zeker niet ten achter, integendeel. Zij bepalen dan ook voor een groot stuk het succes van de citytrips met Antwerpen als bestemming. Dat bed and breakfast in Antwerpen erg goedkoop is, is een bijkomende troef voor het weekendtoerisme in Antwerpen.

Leuke bed and breakfast in Antwerpen erg goedkoop

Bed and breakfast in Antwerpen is goedkoop en dus bijzonder populair. Vele van deze leuke adresjes zijn centraal gelegen, krijgen van de vele bezoekers een opmerkelijk hoog waarderingscijfer én laten ons volop genieten van de vele troeven én de typische sfeer van de verschillende locaties:

Guesthouse Ancient Alley Cottage: Deze cottage, daterend uit 1560, ligt in het oude stadscentrum en is een echte topper in het ruime aanbod bed and breakfast en bovendien erg goedkoop. Deze sfeervolle cottage ademt rust en gemoedelijkheid uit, en situeert aan de Lange Sint- Annastraat in een van de in totaal vier typische steegjes van het oude stadscentrum. De kamers zijn charmant en comfortabel ingericht, en hebben alles voor een romantisch verblijf in de stad. Richtprijzen: twee weekendnachten voor 185 euro. Vier weeknachten voor 165 euro. In het hoogseizoen telkens 10 euro extra, en van 24 tot en met 26 december een suppelment van 25 euro.

At The Blue House: Bluehouse ligt midden de Jodenbuurt in het drukke stadscentrum, op wandelafstand van vele toeristische bezienswaardigheden. Alle gastenkamers zijn sfeervol ingericht. De toeristen hebben hier alles ter beschikking wat nodig is om van een verblijf in de havenstad een hoogtepunt te maken. Richtprijzen: De prijzen van een verblijf in het sfeervolle Bluehouse varieren tussen 40 en 95 euro.

Couchecouche: Bed and breakfast Couchecouche is gelegen in een sfeervol nieuw ingericht herenhuis daterend uit 1865, voorzien van alle comfiort en oog voor het kleinste detail. In deze herenwoning bevindt zich tevens een trendy duplexappartement. Onthaasten midden de stadsdrukte noemen ze dat. Richtprijzen: deze varieren van tot 90 tot 125 euro.

Toeristische bezienswaardigheden: Museum aan de stroom

Dankzij de vele sfeervolle en goedkope bed and breakfast adresjes, heeft de toerist alle mogelijkheden om de vele bezienswaardigheden van de Scheldestad te ontdekken. Het meest recente is het MAS, of het het Museum Aan de Stroom. Er werd meer dan vijf jaar aan gebouwd, maar dat was dan ook de moeite meer dan waard. Dit eigentijdse museum wordt ongetwijfeld een van de culturele blikvangers van de stad. Het bestaat uit vijf verdiepingen, maar het MAS kan ook bezocht worden door diegenen die niet zo vertrouwd zijn met museabezoek. Het mas biedt zijn bezoekers immers een uniek panorama over de stad en zijn wereldhaven. Het Mas is een samensmelting van de collecties van drie bestaande musea, namelijk het Scheepvaartmuseum, het Ethnografisch museum en het Volkskundemuseum. In het MAS krijgen de bezoekers het verhaal van de stad en zijn haven.

Diamantmuseum en Aquatopia

Naast de Zoo, wordt het plein voor het station stilaan dé verzamelplaats van de belangrijkste toeristische attracties van de stad. Naast de Zoo, is er het wereldbefaamde Diamantmuseum. Aan de overzijde van het plein bevindt zich aquatopia op de gelijkvloerse verdieping van een hotel. In een groot aantal quariums krijgen de bezoekers een overzicht van al hetgeen in onze wereldzeeën rond zwemt. Andere toeristische bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn :

  • De Zoo
  • Het fotomuseum
  • De Antwerpse Ruien
  • Sfeervolle pleinen en groenzones midden de stadsdrukte.
  • De vele shoppingcentra op wandelafstand van elkaar. Antwerpen is dan ook een écht shoppingparadijs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,