Beauty: op wat moet je letten bij de aankoop van een epilator?

Behaarde benen of ontsierende okselhaartjes zijn in ons huidig mode- en schoonheidsbeeld taboe. Hoe zachter en gladder je benen hoe mooier. Ontharen is dan de boodschap! Er bestaan heel wat manieren om te ontharen, maar epileren is bijzonder populair. De keuze aan epilators was dan ook nooit eerder zo groot. Op wat moet je bij voorkeur letten bij de aankoop van de beste epilator en hoe epileer je volgens de regels van de kunst?

Epileren is een populaire ontharingsmethode, en niet alleen voor je benen…

Niemand van ons zit graag urenlang in de badkamer om komaf te maken met de ontsierende haartjes op benen en andere lichaamsdelen.  Wie dat wil vermijden kiest meteen voor de korte pijn en haalt een epilator in huis. Epileren is dan ook niet voor niets de meest populaire ontharingsmethode, zeker bij vrouwen. Overweeg jij de aankoop van een epilator of is je huidig epileerapparaat aan vervanging toe? Om een miskoop te vermijden moet je zeker met enkele richtlijnen rekening houden. De meest geschikte en beste epilator kiezen is lang niet zo gemakkelijk dan het op het eerste gezicht wel lijkt. Met de groeiende populariteit van het epileren wordt het gamma toestellen immers geregeld uitgebreid.

Er bestaan dus verschillende manieren om die ontsierende haartjes op je benen, oksels, bikinilijn of het aangezicht te verwijderen. Ontharen kan inderdaad op verschillende manieren. Welke de beste en meest aangename ontharingsmethode is hangt uiteraard af van persoon tot persoon. Sommige manieren van ontharen zijn immers pijnlijker dan de andere en ook de snelheid en efficiëntie verschilt. Hou er tijdens je zoektocht van het beste epileerapparaat zeker rekening mee dat hoe pijnlijker en langer het ontharen duurt, hoe effiënter trager de haartjes terug zullen groeien. Wie mooi wil zijn, moet daar inderdaad wat voor over hebben. Verloopt de ontharing minder pijnlijk en vlug dan zullen de haartjes vlugger groeien en ontsierende stoppeltjes vormen.

Manieren van epileren

Wil je pronken met mooie en fluweelzachte benen, dan moet je er ook wat voor over hebben

Voor een mooi en langdurige resultaat is epileren aan te raden. Epileren met een epilator wordt door velen als pijnlijk ervaren, zeker de eerste keren. Dit pijnlijk gevoel zal meestal na enkele keren verzachten. Voor het elektrisch epileren heb je de keuze tussen twee systemen. Er is de methode die gebruik maakt van kleine pincetjes die de haartjes één voor één letterlijk uittrekken. Het andere systeem werkt met behulp van roterende schijven. De haartjes geraken tussen deze schijven klem en worden zo verwijderd, lees uitgetrokken. Zowel  het gebruik van een epilator met pincetjes als met roterende schijven hebben een aantal voor- en nadelen en zijn beschikbaar in meerdere uitvoeringen:

 • Eén of meerdere epileerkoppen: je hebt de keuze tussen een epilator met één of met meerdere epileerkoppen. Meerdere koppen hebben het voordeel dat het ontharen van verschillende lichaamsdelen zoals de oksels of de bikinilijn telkens met een aangepaste epileerkop gebeurd. Zo bevat een aparte epileerkop voor je bikinilijn minder epileerschijfjes dan een die bestemd is voor je oksels en dat maakt de pijn op deze gevoelige plaatsen uiteraard veel draaglijker.

 • Ladyshave: er zijn heel wat epilators die over een scheerkop beschikken zodat ze in een handomdraai tot een ladyshave kunnen omgevormd worden.
 • Scrub- of peelingkop: vele epilotors beschikken ook over een scrub- of peelingkop die je eenvoudig op het epileerapparaat kunt klikken. Dat stelt je in staat om tussen twee epileerbeurten in oude huidschilfers te verwijderen waardoor je ingegroeiende haartjes kan voorkomen.
 • Pijn verzachten: ben je een harde en kan je de pijn tijdens het epileren best verbijten of kies je toch maar voor de minder pijnlijke manier van epileren? Vele epilators zijn dan ook uitgerust met zogenaamde pijnverzachters. Dat kan gaan van een massagefunctie, het toedienen van frisse lucht, een ijselement of een sonisch massage element gebaseerd op geluid. Het ijselement verdooft lichtjes je huid voor het ontharen waardoor het epileren minder pijnlijk zal verlopen. Met zo’n ijselement blijven je benen zacht en soepel en wordt irritatie voorkomen. Na gebruik plaats je dit element telkens weer in de diepvriezer. De massagefunctie ontspant je huid.
 • Epilator voor droog of nat gebruik: bij de aankoop van een epileerapparaat heb je tevens de keuze tussen een epilator die je nat met zeep, schuim of douchegel kunt gebruiken of voor een epilator die je gewoon droog gebruikt. Na een verkwikkend bad gaat het epileren gemakkelijker en vooral minder pijnlijk. Dankzij de het warme water zetten de poriën zich open gaan en worden groter.
 • Stroom of batterijen: een epilator kan werken op netstroom of op batterijen. Bedenk dat batterijen regelmatig moeten vervangen worden. Je kan ook kiezen voor een epilator die je via een accu kunt opladen zo kun je draadloos epileren en dat is best wel handig.
 • Waterdicht: draadloze epilators kunnen ook onder de douche of in bad gebruikt worden. Het ontharen met dergelijke apparaten is minder pijnlijk.
 • Lichtfunctie: de laatste generatie epilators zijn uitgerust met een lichtfunctie waardoor je gemakkelijker kunt controleren of alle haartjes verdwenen zijn.

Extra tips van de schoonheidsspecialiste

De ene manier van ontharen vraagt een andere aanpak dan de andere. Om je benen zo goed mogelijk te ontharen hou je best rekening met enkele raadgevingen van de schoonheidsspecialiste:

 • Warm bad: het epileren van je benen start bij voorkeur telkens met een warm bad. Het epileren zal dan veel gemakkelijker en minder pijnlijk verlopen.
 • Snelheid epilator: schakel bij het epileren van je benen je epilator steeds in zijn hoogste snelheid.

Voor elk lichaamsdeel dat je wil ontharen is er een aangepaste epilator

 • Beste resultaat: hou je epilator steeds loodrecht ten opzichte van de plaats die je wenst te epileren. Trek met je ene hand je huid zo strak mogelijk en epileer met je andere hand. Voor het beste epileerresultaat maak je steeds ronddraaiende bewegingen met je epileerapparaat.
 • Gevoelige huid: heb je echter een gevoelige huid dan kun je met je epileerapparaat steeds in de richting van je haargroei bewegen. Je bekomt zo wel een minder glad resultaat, maar je zal achteraf ook minder last hebben van huidirritatie.
 • Ingroeiende haartjes: om ingroeiende haartjes te voorkomen, scrub je de onthaarde benen, bij voorkeur een tweetal dagen na het ontharen.
 • Waar de beste epilator kopen: voor de beste epilators kan je terecht bij het Belgische www.epilatorshop.be. Als je voor 22u je bestelling plaatst, dan heb je de epilator morgen al in huis. Zeker eens vrijblijvend een kijkje nemen als je van plan bent een epilator te bestellen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,