Auto: zo kies je een veilige fietsdrager

Niet dat we onze Nederlandse buren vlug van hun troon zullen stoten, maar fietsen wordt ook bij ons steeds populairder. Onze fietsen gaan dan ook niet alleen mee voor een weekendje weg, maar zelfs voor een langere vakantie. Om je fiets(en) veilig op je vakantiebestemming te krijgen, heb je hoe dan ook een geschikte fietsdrager nodig. Om die op je auto te monteren  heb je tegenwoordig zelfs geen trekhaak nodig. De jongste generatie fietsdragers kun  je zelfs op de achterklep of op het dak van je auto monteren. Wat is een veilige fietsdrager, welk syteem past het best bij jouw gebruik en type wagen en wat is de prijs van een fietsdrager?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de keuze van je fietsdrager is het systeem waarmee deze moet bevestigd worden het belangrijkste. Overweeg je de aankoop van een fietsdrager, dan moet je zeker weten of je auto daarvoor uitgerust moet zijn met een trekhaak. Er zijn immers verschillende systemen op de markt die erg handig zijn in het monteren. Zo bespaar je heel wat op je budget. Je bent dan immers geen trekhaak kopen en van zijn vervelende montage ben je ook verlost.

Fietsdrager online kopen

Een eerste reeks fietsdragers waar geen trekhaak voor nodig is, zijn die modellen die je op de achterklep van  je auto kunt monteren. Deze  zijn echter niet bij alle auto’s bruikbaar. Voor je tot de aankoop van dit model fietsdrager besluit, moet je honderd procent zeker zijn dat zo’n fietsdrager op je auto kan bevestigd worden. Om dat met zekerheid te weten, ga je best te rade bij aan speciaalzaak die auto- onderdelen en/of accessoires verkoopt.  Neem zeker ook eens een kijkje op de verschillende gespecialiseerde websiets die ook fietsdragers verkopen, en zelfs meestal voordeliger dan om het even waar. Een van  de sites met het ruimste en voordeligste aanbod en veruit ook het gebruikvriendelijkst, is ongetwijfeld www. thule.com . In een echt eenvoudig opgesteld menu kies je jouw auto. Eens dat geklaard vind je in een handomdraai de bijpassende fietsdrager.

Fietsdrager voor je trekhaak

Neem je geregeld je fietsen mee dan is een fietsdrager voor je trekhaak erg handig. Dit systeem is vlug gemonteerd en de fietsen gemakkelijk op hun plaats gezet. Dankzij de trekhaak zijn je fietsen steeds stevig en veilig gemonteerd en ben je zelfs in de mogelijkheid vier fietsen te vervoeren. Het is dan ook veruit het meest gebruikte systeem. Gebruik je de trekhaak uitsluitend voor het vervoer van fietsen, dan hoef je zelfs niet jaarlijks naar de autokeuring, onafgezien van de leeftijd van je auto.

  • Koopadvies: voor degelijke fietsdrager voor twee fietsen betaal je gemiddeld 300 euro.

Op het dak voor minimum beschadiging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wielertoeriesten en andere fietsfanaten die meestal met peperduur materiaal pronken, kiezen ongetwijfeld voor een fietsdrager die je op je dak van je auto kunt monteren. Met dit systeem lopen de fietsen duidelijk het minste risico op beschadiging. Voor klassieke fietsen is dat echter lang niet het handigste systeem, en omdat je deze zwaadere exemplaren boven je auto moet tillen is de kans op beschadiging van je wagen erg groot. Bij hogere snelheden op de snelweg zorgt deze fietsdrager voor vervelend geruis én voor extra energieverbruik. Je moet bij dit systeem ook rekening houden dat je per fiets één drager moet kopen en dat je voor dit systeem ook de nodige dakdragers moet aanschaffen.

  • Koopadvies: gemiddeld zo’n 115 euro per fietsdrager.

 Voor sporadische gebruikers

Diegenen die hun fietsen slechts sporadisch meenemen en om die reden meestal ook geen trekhaak willen monteren, is een fietsdrager voor op het dak van je auto een geschikt alternatief. Zo’n fietsdrager wordt gemonteerd in de voeg boven de achterklep of de koffer van je auto. Dat is echter niet bij iedere auto mogelijk, en zéker niet bij de jongste modellen. Vele autocinstructeurs verkiezen deze achterklep uit kunststof te maken, waardoor zo’n fietsdrager niet altijd voldoende veiligheid biedt. Ze zijn wél compact en dus bijzonder handig bij het opbergen.

Koopadvies: zo’n fietsdrager voor de achterklep van je auto kost gemiddeld zo’n 239 euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,