Microdermabrasie tegen ouderdomsrimpels en kraaienpootjes

Allerlei vochtinbrengende crèmes en zalfjes gaan bijzondr vlot over de apothekerstoonbank, maar over de doeltreffendheid ervan worden vele vragen gesteld. Doe jij ook al het mogelijke om er goed en jong uit te zien en je eerste ouderdomsrimpels en kraaienpootjes te verdoezelen? Dan moet je zeker microdermabrasie overwegen! Microdermabrasie is een schoonheidsbehandeling die niet alleen in het beautycenter, maar nu ook thuis kan worden uitgevoerd. Zo een megapeeling is een intensieve, moderne en mechanische techniek om een slappe huid te verstevigen en het ontstaan van ouderdomsrimpels en kraaienpootjes te voorkomen of er aan te verhelpen. Een strakke,  zachte en jonge huid is het resultaat van zo een microdermabrasie of megapeeling. 
De voortschrijdende vergrijzing van de bevolking, heeft uiteraard ook gevolgen voor het verouderingsproces van je huid. Niettemin wil je er zo lang mogelijk jong en aantrekkelijk uit zien. Hoe gaat voltrekt zich het verouderingsprocies van je huid? Als gevolg van veroudering, en onder invloed van de schadelijke UV- stralen van  de zon en allerlei  milieuverontreiniging  vermindert de celdeling in je huid. Hoe ouder je wordt, hoe meer de  talgproductie afneemt. De aanmaak van collageen en elastine, stoffen die je huid soepel en elastisch houden, daalt eveneens. Met een slappe huid, ouderdomsrimpels en kraaienpootjes als gevolg. Dit verouderingsproces start vanaf je 25 ste, en  microdermabrasie vertraagt de gevolgen ervan.

Mechanische peeling voor beter resultaat

Een microdermabrasie is niets anders dan een mechanische dieptepeeling. De schoonheidsspecialiste spuit met een speciale pen aluminiumoxyde kristallen op je huid. Deze kristallen worden daarna, samen met je dode huidcellen en alle mogelijke verontreinigingen, weggezogen. Vernauwde poriën worden weer vrijgemaakt. Je huid verstrakt, wordt zachter en krijgt zijn jong en jeugdig uitzicht terug. Een mechanische peeling zorgt voor een betere doorbloeding van je huid, waardoor deze weer meer collageen en elastine aanmaakt. Een microdermabrasie is veel doeltreffender dan een gewone peeling, waarmee je slechts enkele dode huidcellen oppervlakkig  weggegomd. 
 

Onderhoudsbeurt noodzakelijk

Voor een maximaal effect kies je voor een tweewekelijkse onderhoudsbeurt. Eens je het gewenste reultaat hebt bereikt, laat je iedere drie maanden zo een schoonheidsbehandeling uitvoeren. Bij een jongere huid volstaan twee onderhoudsbehandelingen per jaar. De prijs van een microdermabrasie varieert tussen 90 en 120 euro.
 

Gezondere huid 

In tegenstelling met een chemische peeling, is microdermabrasie veel vriendelijker en gezonder voor je huid. Chemische peelings veroorzaken meestal een inflammatoire reactie, waardoor je buitenste huidlagen afpellen, met alle nadelige gevolgen vandien. Microdermabrasie is geschikt voor alle huidtypes, en veroorzaakt weinig of geen nevenwerkingen. In het slechtste geval hou je er enkel een rode huid aan over.
 

Nu ook thuisset voor microdermabrasie

Sinds kort kan je zo’n microdermabrasie ook thuis uitvoeren. Zo’n thuisset bestaat uit een crème die dezelfde aluminiumkristallen bevat als de professionele behandeling bij de schoonheidsspecialiste. Deze crème maakt dode huidcellen en onzuiverheden los, en verwijdert ze. Een speciaal serum zorgt voor een diepte behandeling.  Een thuisset microdermabrasie bestaat verder uit een applicator, die meestal werkt met 2 AA- batterijen.
Deze thuisbehandeling is effciënter dan een gewone scrubbeurt of peeling, maar lang niet zo doeltreffend als de behandeling bij de schoonheidsspecialiste.
Een thuisset voor microdermabrasie koop je in het beautycenter of de supermarkt, maar online koop je het voordeligst. Kijk voor de beste prijs op vergelijk.be. Hier heb je al setjes vanaf 30 euro…

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,