7 tips om de kinderkamer in te richten

De meeste ouders zijn het er over eens dat kinderen in een mooie leefomgeving op moeten groeien waarin ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Wat is er dan belangrijker dan hun eigen slaapkamer? Een plekje om in te spelen, te slapen en te leren. Wil je weten hoe je een kinderkamer georganiseerd, speels en creatief inricht? Lees dan snel verder voor de 7 beste tips!

  1. Help je kinderen om georganiseerd te blijven

Een kinderkamer kan al snel veranderen in een puinhoop als kinderen hun spullen en kleren niet goed opbergen. Je helpt kinderen georganiseerd te blijven door opbergkasten, bankjes, en kledinghaakjes op hun hoogte te maken. Hierdoor zullen kinderen er meer gebruik van maken en minder rommel maken.

x-foto1

  1. Zorg voor goede verlichting

Is uw kind ook wel eens bang in het donker? Goede verlichting zorgt ervoor dat uw zoon of dochter zich comfortabel voelt en het zorgt voor een fijne sfeer in de kinderkamer. Vergeet daarbij vooral geen leeslampje zodat je ‘s avonds nog een verhaaltje voor kunt lezen aan je kind.

  1. Een sterrenhemel in het donker

De meeste verf- en hobbywinkels verkopen een toevoegingsmiddel wat het mogelijk maakt om verf glow in the dark te maken. Het plafond schilderen met glow in the dark sterren zal je kinderen enthousiast maken om ’s avonds eerder de lichten uit te doen. Zo vallen ze voortaan iedere avond op tijd in slaap onder hun eigen sterrenhemel.

x-foto2

  1. Slim spullen opbergen

Maak gebruik van de ruimte onder een bed. Vaak wordt deze ruimte niet benut en kan het heel veel opleveren wanneer hier een paar bakken worden neergezet om speelgoed, boeken of schoentjes in op te bergen. Een hoogslaper is nog beter, omdat je dan nog meer extra ruimte kan creëren voor een knutsel- of speelplek.

  1. Creëer een fantasiewereld met muurstickers

Kinderen kunnen nogal wispelturig zijn. Het ene moment zijn ze ergens dol op, een week later vinden ze het verschrikkelijk en niet cool. Verwijderbare muurstickers zijn in dit geval de perfecte oplossing! Muurstickers zijn een leuke en creatieve toevoeging die sprookjes en stoere avonturen tot leven brengen. Ook zijn muurstickers betaalbaar, je koopt al een exemplaar vanaf € 15.

x-foto3

  1. Hang een magneetbord aan de muur

Ieder kind houdt van verzamelen. Plakplaatjes, stripverhaaltjes, noem het maar op. Maak het verzamelen makkelijk door een magneetbord te maken waar je kind makkelijker foto’s, kaarten en andere verzamelingen aan op kan hangen. Een magneetbord is vaak verkrijgbaar in allerlei leuke vormen.

  1. Schoolbordverf: vrijheid voor creativiteit

Kinderen houden enorm van tekenen. Hoe leuk zou je kind het wel niet vinden als dat op de muur mag? Schilder een muur met schoolbordverf en geef je kinderen de vrijheid om creatief bezig te zijn. Urenlang vermaken ze zich met hun kunstwerken op hun kamer. Leuke tip: leer je kind spelenderwijs te schrijven en rekenen op hun eigen muur!

x-foto4

Zoals je hebt gelezen zijn er talloze makkelijke manieren om de kamer van je kind om te toveren in hun eigen paradijsje. Een bijzondere en praktische ruimte om in te spelen, slapen en leren. Onze kinderen verdienen immers het allerbeste.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...